هنرمندان به استقبال مرگ شکیبایی رفتند
حوصلهاش از دنیا سر رفته بود
با سخنرانی جمشید مشایخی، حمید سمندریان، آیدین آغداشلو و قرائت دستنوشتههای خسرو شکیبایی توسط شهاب حسینی، مهتاب کرامتی و مهران مدیری مراسم دومین سال نبود «عموخسرو» برگزار شد.
عکسها: محمدرضا عباسی
با سخنرانی جمشید مشایخی، حمید سمندریان، آیدین آغداشلو و قرائت دستنوشتههای خسرو شکیبایی توسط شهاب حسینی، مهتاب کرامتی و مهران مدیری مراسم دومین سال نبود «عموخسرو» برگزار شد. به گزارش ایسنا، در این مراسم که شامگاه یکشنبه ۸ روز زودتر از سالروز درگذشت این هنرمند، در تالار «ایوان شمس» برگزار شد، در ابتدا جمشید مشایخی با خواندن یک بیت از اشعار حافظ در سخنان کوتاهی از خسرو شکیبایی به عنوان فردی که هنر بازیگری را زنده کرد، یاد کرد. در ادامه پس از پخش کلیپی از تصاویر درگذشتگان سینما در سال سپری شده، شهاب حسینی بازیگر سینما با قرائت یکی از دستنوشتههای خسرو شکیبایی گفت: «عمو خسرو، تجسم عینیت یافته خلوص بازیگری بود.»
در ادامه مهتاب کرامتی بازیگر نیز، متنی را درباره خسرو شکیبایی خواند. مراسم با اجرای ترانه «رسم زمونه» رسول نجفیان ادامه پیدا کرد. سپس مجید جعفری از کارگردانهای تئاتر در سخنانی به سابقه همکاریاش با خسرو شکیبایی اشاره کرد و اظهار داشت: در سه بخش میخواهم درباره او صحبت کنم. یکی زندگی با خانواده و دوستانش که خسرو زندگی جداگانهای از کارش نداشت و همسر اول و دومش هم از دوستان و همکارانش بودند و جز در رابطه با کارش دوستی نداشت. وی ادامه داد: خسرو از طرف دوستانش خوب معرفی نشد و هرگز کسی نگفت خسرو که بود و چه کرد. او تمام زندگیاش را پای این حرفه گذاشت. جعفری به حضور شکیبایی در عرصه بازیگری اشاره کرد و گفت: او تصور داشت کاری میکنیم به عمق حضور انسان در عرصه هستی و همیشه میگفت همه انسانها بازی میکنند و بازیگرند و افتخار میکنم با او کار کردم و از او بسیار آموختم. در بخش دیگری از این مراسم که اجرای آن را رضا رشیدپور بر عهده داشت، ژیلا صادقی که در رمضان سال ۸۵ با همکاری خسرو شکیبایی مناجاتنامه قبل از دعای ربنا را برای تلویزیون خوانده بود، متن عربی را قرائت کرد. پس از اجرای موسیقی سنتی با صدای فاضل جمشیدی، مهران مدیری هنرمند دیگری بود که یکی از دستنوشتههای خسرو شکیبایی را قرائت کرد و اظهار داشت:«خیلی از ما همه چیز داریم؛ اما متاسفانه خوشحال نیستیم.» در ادامه علیرضا عصار به تکنوازی پیانو پرداخت و ترانهای خواند. آیدین آغداشلو ـ هنرمند نقاش ـ نیز در این مراسم از آخرین دیدارش با خسرو شکیبایی یاد کرد و گفت: این دیدار ما در مراسم بزرگداشت جمشید مشایخی بود و هرگز فکر نمیکردم دیگر او را نبینم. من شکیبایی را از ایام دور و سالهای پیش از انقلاب میشناختم و نازنینی به تمام معنا بود که سراسر مهر بود و هیچ آزاری نداشت.
وی افزود: او حتما حوصلهاش از این دنیا سررفته بود که خیلی زود رفت و برای ما دردی را برای سالها باقی گذاشت. حمید سمندریان کارگردان تئاتر در سخنانی گفت: اتفاقی میافتد و این اتفاق به ذهن سپرده میشود که نام آن خاطره است و زمان خاطرهها را کمرنگ میکند و به مرور از بین میبرد؛ اما طبیعت هنر این است که میتواند انسان را در خاطره جاودانه کند. وی ادامه داد: هنر، ما را در شرایطی که دوست داشتیم و زندگی کردیم، زنده میکند. علیرضا خمسه بازیگر سینما و تلویزیون با بیان اینکه تصور میکردم این مراسم فضای شادی داشته باشد، یادآور شد: من و خسرو وقتی همدیگر را میدیدیم او فضای شادی را ایجاد میکرد. او برای ما جویبار بود و همیشه زیباییها را میدید و مردم ما امثال او را بسیار دوست دارند. پخش تصویری از چاپ کتاب خسرو شکیبایی و صحبت دستاندرکاران تهیه این کتاب از دیگر بخشهای این مراسم بود که با حضور جمشید مشایخی، حمید سمندریان و پروین کوشیار همسر خسرو شکیبایی از دستاندرکاران تهیه این کتاب تقدیر به عمل آمد. اکبر عالمی، جلالالدین معیریان، سیدهادی منبتی، الهام قرهخانی، نــــاصر میرباقری، امیرمهتاش مهدوی، علی ظهوریراد، علیرضا رضاداد، رضا رشیدپور و فریدون خسرویان از جمله افرادی بودند که نامشان قرائت شد و لوح تقدیر دریافت کردند.
همچنین لوح تقدیر ویژهای توسط حمید سمندریان به جمشید مشایخی اهدا شد. سمندریان با اشاره به سالهای دور در حضور جمشید مشایخی در نمایش «آندورا» گفت: مشایخی تاثیری که از کارهایم میگرفت من را بسیار متعجب میکرد و سربازی که «آندورا» را بازی کرد، من آن را زنده در خود مشایخی دیدم. مشایخی در حالی که دست سمندریان را بوسید گفت: من از دستبوسی بدم میآید؛ اما میخواهم دست هنر را ببوسم. پایانبخش این مراسم، سخنرانی سیاوش تهمورث و هوشنگ توکلی درباره خسرو شکیبایی بود. تهمورث گفت: ما بارها تلاش کردیم خسرو را تبدیل به اسطوره کنیم؛ اما نمیتوانیم، چون خود او اسطوره بود و تنها خسروی شکیبا در تاریخ بشر بود. وی افزود: متاسفانه هیچوقت با او همبازی نشدم و در یک فیلم این افتخار داشت نصیب من میشد، متاسفانه وزارت ارشاد این شانس را از من گرفت. هوشنگ توکلی هم با اشاره به همکاریاش با شکیبایی در سریال «مدرس» گفت: رابطه تنگاتنگی با او داشتم و واقعا مسوول بود و به همه تعلق داشت. در بخشهایی از این مراسم که بیش از ۴ ساعت ادامه داشت، تصاویری از فیلمهای خسرو شکیبایی و صدای این هنرمند فقید که در نوروز سال ۸۵ اشعار حافظ را قرائت میکرد، پخش شد. گفتنی است: در این مراسم کتاب خسرو شکیبایی با قیمت ۴۰ هزار تومان به همراه تخفیف عرضه شد.
ارسال نظر