وزیر امور اقتصادی و دارایی ‌ایران گفت: می‌توان برای ۵ سال آینده رشدی ۱۰۰ درصدی را برای روابط بازرگانی ‌ایران و هند هدف‌گذاری کرد و آن را به ۳۰ میلیارد دلار رساند. به گزارش واحد مرکزی خبر از دهلی نو، شمس‌الدین حسینی در مراسم گشایش شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی‌ایران و هند با اشاره به ‌اینکه حجم روابط بازرگانی دو کشور در سه سال گذشته با ۶۰ درصد رشد به ۱۵ میلیارد دلار رسیده است، گفت: گسترش مناسبات بانکی و بیمه‌ای به عنوان ابزارهای تسهیل‌کننده مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور ضروری است و انتظار داریم که بانک‌های تجاری و خصوصی دو کشور برای فعالیت دوجانبه تشویق شوند.

وی گفت: لازم است به منظور توسعه و گسترش روابط تجاری از اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن‌، تشکل‌های خصوصی دو کشور و انجمن‌های دوستی حمایت‌های جدی صورت گیرد.

حسینی با بیان ‌اینکه ‌ایران توانسته است فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی برای سرمایه‌گذاران با ‌ایجاد محیطی امن برای سرمایه‌گذاری فراهم کند‌، گفت: سیاست‌های اقتصادی اتخاذ شده در سال‌های اخیر سبب شده است در سال ۲۰۰۹، با رشد بیش از ۶۰ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن نزدیک به سه میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در سمینار معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ‌ایران برای امضای توافقنامه تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی با هند اعلام آمادگی کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصویب قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران حاضر است درباره طرح‌های نیروگاهی‌، پالایشگاهی‌، پتروشیمی و صنایع خودروسازی که در حال واگذاری به بخش خصوصی است با طرف‌های هندی همکاری کند و امیدوار است بخش خصوصی هند ‌این فرصت را از دست ندهد.

دیدار با نخست وزیر و وزیر اقتصاد هند

حسینی در سفر خود به دهلی نو با پرناب موکرجی، همتای هندی خود و نیز مان موهان سینگ، نخست وزیر هند دیدار و گفت‌وگو کرد.

حسینی در دیدار با نخست وزیر هند با تاکید بر نگاه ویژه ‌ایران به هند گفت: به نظر می‌رسد با درک مشترک می‌توان روابط دوجانبه‌، منطقه‌ای و بین‌المللی را توسعه بخشید.

نخست وزیر هند نیز در ‌این دیدار درخواست کرد تا به طرح‌های زیربنایی از جمله حمل و نقل و انرژی با هدف تسهیل در ارتباطات تجاری دو کشور به ویژه در دسترسی به بازارهای منطقه آسیای میانه و قفقاز توجه جدی صورت گیرد.