رییس مجلس شورای اسلامی:
از اهداف چشمانداز عقب ماندهایم
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مجلس نه به کسی امر کرده و نه از دیگران امربری میکند»، در رابطه با انتقادهای دولت از تغییرات لوایح در مجلس گفت: این ادعا اصالت ندارد. تغییر و تکمیل لوایح حق مجلس است و فقط شورای نگهبان است که میتواند در مورد مغایرت مصوبات با شرع یا قانون اساسی اعلام نظر کند. علی لاریجانی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، درباره انتقادات دولت نسبت به تغییرات لوایح در مجلس تصریح کرد: برخی از این گونه مناقشات در کشور اصالت ندارد؛ اما همین طور مطرح میشود و در رسانهها نیز بزرگ میشود و ذهنها را از مسائل اصلی کشور منحرف میکند. وی تاکید کرد: مساله اصلی کشور توسعه اقتصادی متناسب با سند چشمانداز است، رسانهها و مجلس باید حساس باشند که رشد اقتصادی ما اکنون چقدر است و آیا مرتب «رنک» و تراز ما بالا میرود یا خیر، وضعیت ما چگونه است؟
لاریجانی این گونه اظهارات را بادهای موسمی دانست و گفت: فکر نمیکنم این اظهارنظرها مسیر درست را به ما نشان بدهد. نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: این حرف که لوایح در مجلس آنقدر تغییر میکند که به طرح تبدیل میشود از آن سنخ است و لذا اصالت ندارد. رییس قوه مقننه عنوان کرد: مجلس سابقه تاریخیاش نشان داده در لوایح دولت مثل بودجه یا برنامه اصل را همان میگذارد و آن را تکمیل میکند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس البته متناسب با نگاه خود که از دیدگاه نمایندگان ملت نشات میگیرد، لوایح را تکمیل میکند و اگر لوایح را نگاه کنید تاثیرات مجلس تکمیلی است. تغییر لوایح حق مجلس است و طبق قانون اساسی این وظیفه مجلس به شمار میرود.
لاریجانی در رابطه با انتقادات صورت گرفته نسبت به تغییرات لوایح در مجلس گفت: فکر میکنم این حرف پر و پیمانی نیست و طرح این موضوع و مطرح کردنش انصراف دادن ذهن از مسائل اصلی کشور است.
مجلس از کسی امربری نمیکند
رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به این سوال که بر اساس دیدگاه رییسجمهوری وی حق دارد نسبت به مغایر بودن مصوبات مجلس با قانون اساسی تذکر بدهد، گفت: نه این گونه نیست. این وظیفه شورای نگهبان است و قانون اساسی مساله را روشن کرده است و وقتی که مصوبهای خلاف قانون اساسی باشد فقط شورای نگهبان میتواند نظر بدهد نه جای دیگر.
لاریجانی همچنین در رابطه با این گفته رییسجمهور که مجلس نباید انتظار امربری دولت را داشته باشد، تصریح کرد: ما چنین انتظاری نداشتهایم. ما به یک نوع تعامل سازنده و تکمیلی قائلیم.
وی ادامه داد: قوا در حکومتهای خوشرفتار نقش مکمل هم را دارند و مجلس نه امربری دارد و نه امر به کسی میکند و قانون اساسی جایگاهها را تعریف کرده است. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس تدوین قوانین و ابلاغ و نظارت بر اجرا را بر عهده دارد و دولت هم وظیفهاش اجرا در چارچوب مصوبات قانونی است و در همه جای دنیا که دموکراسی دارند، این متد دنبال میشود.
لاریجانی در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادی که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است، تصریح کرد: هم مجلس مصمم است که این اقدام صورت بگیرد و هم قوهقضائیه اعلام کرده برخورد جدی خواهد کرد. به عقیده من الان موقع عمل است. وی با ابراز امیدواری به اینکه قوه مجریه در اجرا گامهای ضروری را بردارد و قوهقضائیه نیز موضوع را با جدیت بیشتر دنبال کند، گفت: ما نیز در مجلس اگر نیاز به تصویب قوانین باشد، آماده همکاری هستیم. رییس مجلس شورای اسلامی در خاتمه پیرامون وضعیت اقتصادی کشور گفت: فاصله ما با رشد اقتصادی که در سیاستهای ابلاغی در نظر گرفته شده مهم است و ما تا شاخصهای سند چشمانداز فاصله داریم و این فاصله در کلان اقتصاد مضر است و باید در برنامه و بودجه ارادهها معطوف باشد که چگونه به این رشد دست یابیم و بقیه مسائل در کنار آن معنا پیدا میکند.
ارسال نظر