گزارش وزیر ارشاد از وضعیت مطبوعات کشور

عکس: ایرنا

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سوالش در مورد «تحدید نشریات و تهدید مدیران مسوولان نشریات کشور و پشتیبانی از برخی نشریات هتاک و حرمت شکن» قانع شد. به گزارش ایسنا، محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ های خود به خباز، بر عدم تحدید مطبوعات توسط این وزارتخانه تاکید و از صدور ۲۰۰ مجوز مطبوعاتی جدید خبر داد و با بیان اینکه برای ما تفاوتی ندارد که چه روزنامه یا خبرگزاری تخلف کرده است، گفت: هیچ گاه تهدیدی علیه روزنامه‌ها نبوده و ما به قانون عمل می‌کنیم و اگر می‌خواهیم روند تغییر یابد، باید قانون عوض شود و ما هم در همین زمینه نظام جامع اطلاع‌رسانی را تدوین کردیم.

حسینی، ‌وزارتخانه متبوعش را مقید به اجرای قانون توصیف کرد و گفت: این طور نیست که بدون جهت به نشریه‌ای تذکر داده شود، ضمن آن که روزانه صدها انتقاد نیز از دولت مطرح می‌شود.

وزیر ارشاد ادامه داد آیا با نشریه‌ای که به جای خلیج فارس از واژه جعلی آن یعنی خلیج ع‌رب‌ی استفاده می‌کند یا نشریه‌ای که اعلام می‌کند خزانه کشور خالی است، نباید برخورد کرد یا به آن تذکر داد؟ ضمن اینکه ورود به حریم خصوصی افراد نیز دارای تذکر است و این تذکرات به نفع مطبوعات می‌باشد. وی در پایان گفت: اگر قانون مطبوعات تغییر کند، بسیاری از مشکلات مطبوعات حل می‌شود. خباز پس از شنیدن اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اینکه نگرانی‌های شما را در این خصوص برطرف می‌کنیم، قانع شد و گفت: اگر این نگرانی‌ها برطرف شود و اهالی مطبوعات راضی شوند، ما حرف شما را قبول داریم. در جلسه دیروز مجلس، محمدرضا خباز سوال خود را از وزیر ارشاد این گونه مطرح کرد: «طبق اصل نهم قانون اساسی، در جمهوری اسلامی ایران آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیک‌ناپذیر هستند و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است. هیچ فرد یا گروهی یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی، به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشه‌ای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را هر چند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.

۱ - چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این اصل مهم را نادیده گرفت؟

۲ - چرا به بهانه حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور تذکرات فراوان و بی‌سابقه‌ای را به مطبوعات می‌دهند؟ مسوولیت این تهدیدات و تذکرات بی‌دلیل به عهده کیست؟»

خباز در توضیحات مربوط به سوال خود گفت: ما از برخورد وزارت ارشاد با نشریاتی که به اعتقادات مردم لطمه می‌زنند یا خلاف منویات اسلامی گام برمی‌دارند، تشکر می‌کنیم، اما مشکل ما این است که با کسانی برخورد می‌شود که به مصالح نظام لطمه وارد نمی‌کنند و سوال اینجا است که تعریف مصالح نظام چیست؟

وی با انتقاد از بسته شدن ۸ روزنامه کثیرالانتشار در دو سال گذشته، این مساله را باعث بروز بیکاری و سرگردانی خانواده مطبوعات و انتقاد در عرصه بین‌المللی و همچنین عزلت گزیدن نخبگان عنوان کرد. خباز افزود: اگر روزنامه‌ای خلاف کرد باید آن را جریمه مالی کنیم نه اینکه آن را ببندیم. موردی پیش آمده که دبیر شورای‌عالی امنیت ملی مطلبی را مطرح کرده است، اما به نشریاتی که آن را منتشر کرده‌اند، تذکر داده شده است. درحالی که اگر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در جایی اجازه سخن گفتن نداشته باشد، تکلیف نشریات مشخص است.

صحبت ما این است که اگر قرار است با روزنامه‌ها برخورد کنیم به صورت یکنواخت باشد.