عبدالمالک ریگی اعدام شد

رییس قوه‌قضائیه درخواست عفو ریگی را رد کرده بود

با حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی، «‌‌عبدالمجید ریگی» با نام مستعار «عبدالمالک» سحرگاه دیروز (‌یکشنبه) با حضور تعدادی از خانواده‌های شهدا و جانباختگان جنایات تروریستی وی در محل زندان اوین به دار مجازات آویخته شد. به گزارش ایسنا،‌ در پی برگزاری جلسه محاکمه عبدالمجید (عبدالمالک) ریگی در یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی توحیدی به اتهام محاربه و افساد فی الارض،‌ نامبرده به اتهام ۷۹ مورد اقدامات جنایتکارانه،‌ به استناد مواد ۱۹۰‌، ۱۹۱‌،‌ ۱۸۶‌، ۱۸۵ و ۱۸۳ قانون مجازات اسلامی به اعدام از طریق آویختن از چوبه‌‌دار با حضور مجروحان و خانواده‌های جانباختگان و شهدای جنایات وی محکوم شده بود.

محکوم عبدالمجید ریگی سرکرده گروهک ضدانقلاب مسلحانه در شرق کشور که سال گذشته با هوشیاری ماموران امنیتی بازداشت شد، با تشکیل گروهک مسلحانه خود اقدام به راهزنی‌، ‌سرقت مسلحانه،‌ بمب‌گذاری در اماکن عمومی، ‌حمله مسلحانه به نیروهای نظامی و انتظامی و مردم بی‌دفاع، قتل و جرح، اخاذی، ایجاد رعب و وحشت و هراس و سلب امنیت مردم، آدم‌ربایی و گروگانگیری، همکاری با بیگانگان و اخذ کمک‌های مالی و اطلاعاتی از آنان نموده بود.

بخشی از اعمال مجرمانه ارتکابی محکوم عبدالمجید ریگی به شرح ذیل است:

۱‌- تشکیل و اداره دسته و گروهک تروریستی موسوم به جنبش مردمی جندالله به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران و ایجاد ناامنی در منطقه و کشور.

۲‌- مباشرت و آمریت در ۱۵ فقره آدم‌ربایی مسلحانه.

۳‌- حمل و نگهداری سلاح و مهمات به صورت عمده و قاچاق سلاح و مهمات به داخل کشور.

۴‌- به وجود آوردن شش فقره راهبندان مسلحانه و ایجاد رعب و وحشت در جاده‌ها و بین مردم‌.

۵‌- اقرار صریح به مباشرت در سه فقره قتل عمدی‌.

۶‌- آمریت در قتل عمدی ده‌ها نفر از شهروندان و مسوولان نظامی‌،‌ انتظامی و‌... از طریق بمب‌گذاری و اقدام مسلحانه‌.

۷‌- سرقت مسلحانه سلاح‌،‌ مهمات و خودرو به دفعات به شرح موجود در پرونده.

۸ - تحصیل مال نامشروع از طرق مختلف از قبیل آدم‌ربایی، گروگانگیری، ‌سرقت از بیت‌المال‌، ‌اخذ دلار از سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه‌، ‌اخذ وجه از قاچاقچیان مواد مخدر.

۹‌- فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق مصاحبه‌های متعدد با شبکه‌های معاند و ضدانقلاب.

۱۰‌ - ارتباط با عناصر سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه از جمله افسران اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در پوشش ناتو‌،‌ برخی افسران اطلاعاتی بعضی کشورهای عربی و گروهک‌های ضدانقلاب خارج از کشور مانند گروهک منافقین.

۱۱‌- ورود و خروج غیر‌مجاز از خاک جمهوری اسلامی ایران‌.

لازم به توضیح است گروهک تروریستی تحت هدایت محکوم عبدالمجید ریگی از سال ۸۲‌، ۳۵ مورد گروگانگیری از اتباع داخلی و خارجی‌،‌ ۲۵ مورد اخاذی و بیش از ۴۰ فقره عملیات راهبندی مسلحانه توام با انفجار انجام داده که در نتیجه این اقدامات شرورانه‌، ۱۵۴ نفر از نیروهای انتظامی و مردم بی‌گناه به دست نامبرده و عوامل این گروهک شهید و تعداد ۳۲۰ نفر نیز مجروح شده‌اند.

گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران حاکی است: متهم ریگی در جریان دادگاه،‌ مسوولیت اقدامات گروهک خود را پذیرفت و اذعان کرد در برخی از قتل‌ها مباشرت و در برخی نیز آمریت داشته است.

نامبرده همچنین تمامی موارد اتهامی مطروحه در کیفرخواست صادره از سوی دادستانی را پذیرفت و توضیح داد که تصمیمات تمامی اقدامات تخریبی، بمب‌گذاری، قتل و غیره با مسوولیت وی انجام شده است.

این گزارش اضافه کرد: در جلسه دادگاه که با حضور نماینده مدعی‌العموم،‌ وکیل محکوم علیه‌، شکات و خانواده‌های شهدای اقدامات تروریستی گروهک مذکور برگزار شده بود، نماینده دادستان پس از قرائت کیفرخواست،‌ خواستار اشد مجازات برای متهم شده بود.

متعاقبا ریگی در جریان دفاع از خود ضمن قبول اتهامات و جنایات ارتکابی، اقدامات خود را اشتباه خواند و تاکید کرد؛ جنایاتش با موازین اسلامی و انسانی در تضاد بوده است و در ادامه از عوامل گروهک خود نیز خواست که اشتباهات او را تکرار نکنند. وی همچنین خواستار بخشش از سوی شکات پرونده شد.

در پی صدور حکم دادگاه،‌ حکم صادره مطابق مقررات به نامبرده ابلاغ شد و وی اعلام داشت: «‌حکم صادره را قبول داشته و تقاضای عفو دارم» که متعاقبا با درخواست عفو نامبرده توسط ریاست محترم قوه‌قضائیه مخالفت شد.

با توجه به اهمیت پرونده و اتهامات محکوم علیه ریگی، پیشتر رسیدگی به اتهامات وی به دستور رییس قوه قضائیه و موافقت دیوان عالی کشور به دادسرا و دادگاه‌های تهران احاله شده بود.