قربانی: لایحه برنامه پنجم بیشتر به سیاست‌های کلی شباهت دارد تا یک برنامه

حجت‌الاسلام موسی قربانی با تاکید بر اینکه برنامه پنجم توسعه باید دقیقا به صورت کمی پیاده شود، گفت: مجلس شورای اسلامی در اصلاح برنامه پنجم سقفی ندارد و تعیین سقف برای تغییرات برنامه، هیچ جایگاهی ندارد. جانشین معاونت تنقیح قوانین در امور مجلس در گفت‌وگو با ایسنا، سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری را به عنوان پیش‌نیازهای بررسی و تدوین قانون برنامه پنجم عنوان و اظهار کرد: برنامه باید به گونه‌ای باشد که اعداد و ارقام به صورت کمی بیان شده و نشان دهد که کشور در سال اول تا پنجم اجرای آن در چه جایگاهی قرار می‌گیرد. در این صورت می‌توان به اهداف کلان چشم‌انداز ۲۰ ساله دست یافت.

نماینده مردم قائنات در خانه ملت افزود: مجلس خود را موظف می‌داند تغییرات را مطابق با سیاست‌های کلی در برنامه لحاظ کند و مطابق با تاکیدات مقام معظم رهبری برنامه را تبدیل به چیز دیگری نکند. البته در این رابطه دولت باید شاخص‌های اصلی را رعایت کرده و سپس از مجلس توقع داشته باشد. هنگامی که برنامه مطابق با نظر کارشناسان کلی و موارد عملیاتی آن لحاظ نشده است، مجلس ناچار به اصلاح آ‌ن است.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اکثر مواد لایحه برنامه پنجم توسعه بیشتر به سیاست‌های کلی شبیه است تا یک برنامه، افزود: برنامه باید به وضوح کمیت‌ها و جایگاه کشور در طول ۵ سال ‌آینده را مشخص کند. مطمئنا اگر برنامه پیشنهادی دولت به گونه‌ای بود که آینده شفاف و روشنی را نشان می‌داد، دیگر دلیلی نداشت که مجلس در آن تغییراتی ایجاد کند. بر این اساس مجلس خود را موظف می‌داند که برنامه را از شکل کلی به سمت عملیاتی و کمی تبدیل کند.