دنیای اقتصاد- علی لاریجانی، رییس مجلس در واکنش به تصویب تحریم‌ها علیه ایران و طی هشداری دیپلماتیک خطاب به آمریکا اعلام کرد: «تصویب قطعنامه آخر ماجرا نیست؛ این مسیر با بازی آمریکایی‌ها شروع شد؛ اما توسط آنان خاتمه نمی‌یابد.» همزمان علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تهیه طرح کاهش روابط ایران با آژانس گفت: «این طرح در حال بررسی است و تلاش می‌کنیم زودتر آماده و نهایی شود.» وی افزود: البته در این طرح خروج از ان. پی. تی مطرح نیست. هشدار دیپلماتیک رییس مجلس به واشنگتن

لاریجانی: آمریکا می‌داند که این آخر ماجرا نیست؛ این مسیر با بازی آنان شروع شد، اما توسط آ‌نان خاتمه نمی‌یابد

بروجردی: تصمیمی‌در مورد کاهش سطح روابط با چین و روسیه اتخاذ نشده است

دنیای اقتصاد- نخستین واکنش رسمی‌مجلس شورای اسلامی‌به قطعنامه چهارم شورای امنیت علیه برنامه هسته‌ای ‌ایران، با واکنش‌های غیررسمی‌پیشین اندکی متفاوت بود. اگرچه در روزهای گذشته برخی نمایندگان از بررسی طرح دوفوریتی کاهش رابطه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌در اولین جلسه علنی مجلس (یعنی دیروز) سخن می‌گفتند، اما ‌این طرح روز گذشته در دستور کار قرار نگرفت. البته رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: «این طرح در حال بررسی است و تلاش می‌کنیم زودتر آماده و نهایی شود.» علاءالدین بروجردی در عین حال گفت: «در‌این طرح خروج از ان.پی.تی مطرح نیست و بررسی چنین موضوعی در دستور کار قرار ندارد.»اما رییس مجلس در نطق پیش از دستور خود مواضع شدیداللحنی علیه قطعنامه چهارم شورای امنیت اتخاذ کرد و به واشنگتن هشدار داد: «این آخر ماجرا نیست؛‌ این مسیر با بازی آنها (آمریکایی‌ها) شروع شد؛ اما توسط آنان خاتمه نمی‌یابد.»

علی لاریجانی گفت: «آمریکا مدت‌ها بود که در بحث‌های علنی و غیرعلنی موضوع تبادل سوخت هسته‌ای ایران را پیگیری می‌کرد و نهایتا آ‌قای اوباما طی نامه‌های جداگانه به رییس‌جمهور برزیل و نخست وزیر ترکیه، تقاضای وساطت آنان را برای تحقق این موضوع نمود و همان‌گونه که دبیر شورای عالی امنیت ملی در جلسه مجلس به تفصیل شرح دادند، آمریکا این باور را القا می‌کرد که این بحث در چارچوب تعهد رفتار تعاملی سامان می‌یابد؛ به نحوی که مسیر تقابلی کنار گذاشته شود؛ هر چند که این یک ادعای تو خالی بود.»

رییس مجلس یادآور شد: «من هم در مذاکرات با رییس جمهور برزیل و هم در سفر به ترکیه به نخست وزیر ترکیه عرض کردم که هیچ اعتمادی به این پیشنهاد آنان وجود ندارد و در منطق آمریکا نوعی فریبکاری نهفته است و دلایل آن را نیز برای آقایان توضیح دادم؛ اما آنان مصر بودند که به ما اعتماد کنید.» وی با بیان اینکه آنان بر اساس نامه‌های آقای اوباما بر مسیر پیشنهادی خود تاکید داشتند و سرنوشت کار همان شد که در بیانیه تهران آمد، گفت:‌ «جمهوری اسلامی به احترام دو کشور برزیل و ترکیه نشان داد چنانچه طرف مقابل در آنچه مدعی است صادق باشد، در چارچوب بیانیه، آمادگی حل و فصل موضوع را دارد.»

وی تاکید کرد: «از قبل روشن بود این حد از اصرار ‌آمریکا در جهت تامین سوخت رآکتور اتمی تهران حتی بیش از خود ایران، برای ملت‌ ما معنای دیگری دارد. در تحلیل این واقعه ملاحظه کنید در فاصله کمتر از یک ماه از بیانیه تهران، آمریکا با دستپاچگی به شورای امنیت متوسل شد تا قطعنامه موذیانه‌ای صادر شود، آیا این پدیده به اندازه کافی رفتار فریبکارانه آمریکا را نشان نمی‌دهد؟ آیا این همان موضوعی نبود که رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای - دامت برکاته- کرارا انذار دادند که در این دست دراز شده پس زمینه چدنی را زیر لفافه‌ مخملین می‌توان دید؟ البته عده‌ای به ظاهر حرف‌های آنان (آمریکا) فریفته شدند.» رییس قوه‌مقننه تصریح کرد: «اینک دوستان ما،‌ برزیل و ترکیه و بسیاری از کشورها به وضوح دریافتند که آنچه اوباما در نامه خود مدعی بود صرفا نوعی بازیگری فرصت طلبانه بود؛ البته جمهوری اسلامی در طی این طریق مکر آنان را روشن نمود. وی افزود: ‌در این آ‌زمون، ملت‌ها، رفتار آ‌مریکا را در مورد دو پدیده مقایسه کردند که ایالات متحده آمریکا چگونه در کمک‌رسانی به مردم مظلوم غزه و رفتار سبعانه رژیم صهیونیستی از حق وتوی خود استفاده کرد، اما خلاف همه وعده‌های دروغین در مورد موضوع هسته‌ای ایران از اهرم شورای امنیت بهره جست، و رفتاری تبهکارانه نسبت به مسلمانان از خود به ظهور رساند. البته آمریکا می‌داند که این آخر ماجرا نیست. این مسیر با بازی آنان شروع شد؛ اما توسط آ‌نان خاتمه نمی‌یابد.»

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: «در سالگرد انتخابات شورانگیز با حضور ۴۰ میلیون نفر ایرانیان، سخنان مضحک اوباما و مویه‌های وزیر خارجه آمریکا نسبت به مسائل داخلی ایران، تماشایی‌تر است که گفتند بی‌صبرانه در انتظار روزی هستند که ایرانیان بتوانند آزادانه حرف بزنند و آن را چرخش تاریخ به سوی عدالت نامیدند و ضمنا مسوولیت ملت ایران و مردم آزاده جهان را نیز گوشزد کردند که به ایرانیان نشان دهند از کسانی پشتیبانی می‌کنند که خواهان آزادی و عدالتند.»

وی افزود: «ملت ایران بر طریق اصحاب حکمت که گفته‌اند «تعرف الاشیاء باضدادها»، از همین سخنان نارس و مداخله جویانه راه خود را شناخته‌اند که گفته‌اند «نصیحت از دشمن پذیرفتن خطاست و لکن شنیدن رواست تا به خلاف آن کار کنید که عین صواب است.»

رییس قوه مقننه تصریح کرد: «مطمئن باشید که مردم سرافراز و انقلابی ایران محکم‌تر از گذشته در مقابل دسایس هسته‌ای و مکر ناشیانه شما در مسائل داخلی خواهند ایستاد و با حمایت از مواضع شفاف و راهگشای رهبر معظم در چهارده خرداد در پیروی از سلوک امام(ره)، الگوی جدیدی از پایداری ملی در مقابل شگردهای استکبار را به ظهور خواهند رساند و در این مسیر هر چه آمریکا مقاصد درونی خود را روشن‌تر بیان کند، وحدت همه گروه‌ها در مبارزه با آ‌نان قوی‌تر خواهد شد و کسانی که دل به شما بسپارند و هم راستا با آمریکا به ماجراجویی ادامه دهند، نزد ملت بی‌آبروتر خواهند شد که «فتنه در پارس برنمی‌خیزد.»

موضع رسمی ‌مجلس؛ به زودی

در حاشیه جلسه علنی دیروز مجلس نیز رییس و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از موضع‌گیری رسمی ‌قوه‌مقننه در قبال قطعنامه چهارم شورای امنیت در آینده نزدیک خبر دادند.

علاءالدین بروجردی درباره طرح دو فوریتی کاهش همکاری‌های‌ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با بیان‌ اینکه ‌این طرح قرار نبود امروز (یکشنبه) به صحن بیاید، گفت: «این طرح در حال بررسی است و تلاش می‌کنیم زودتر آماده و نهایی شود.»رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی‌در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال خروج‌ایران از ان. پی. تی اظهار داشت: «خروج از ان.پی.تی مطرح نیست و بررسی‌این موضوع در دستور کار ما قرار ندارد. در مورد کاهش سطح همکاری‌های داوطلبانه نیز هر اتفاقی که قرار است رخ دهد در طرح دو فوریتی مجلس دیده خواهد شد.» وی در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال کاهش رابطه ‌ایران با چین و روسیه در واکنش به رای مثبت ‌این دو کشور به قطعنامه شورای امنیت علیه ‌ایران نیز گفت: «تصمیمی‌در مورد کاهش سطح روابط با چین و روسیه اتخاذ نشده است. » بروجردی با بیان‌ اینکه ده‌ها میلیارد دلار بین ‌ایران، چین و روسیه همکاری اقتصادی وجود دارد، در عین حال یادآور شد: «البته نمایندگان گلایه شدیدی از رای مثبت چین و روسیه به قطعنامه دارند؛ اما‌ این به آن معنا نیست که ما بخواهیم رابطه با ‌این دو کشور را کاهش دهیم.»همچنین کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «مجلس حتما در رابطه با قطعنامه اخیر شورای امنیت واکنش نشان می‌دهد و به زودی موضعی که باید از سوی‌ایران اتخاذ شود از سوی مجلس مطرح خواهد شد.»

عکس: ایسنا