لاریجانی: رفتار شورای امنیت غیرعقلانی است

کوثری: طرح دوفوریتی کاهش روابط با آژانس یکشنبه در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد

تصویب چهارمین قطعنامه تحریم ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، واکنش رییس و جمعی از نمایندگان شاخص مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشت. علی لاریجانی تصویب این قطعنامه را رفتاری غیرعقلانی نامید و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز آن را سیاسی، غیرحقوقی و غیرقابل قبول دانست. به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی که روز پنج شنبه در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی در قم سخنرانی می‌کرد، به رفتار غیرعقلانی شورای امنیت نسبت به پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: صدور این قطعنامه جدید نشان داد که بعد از بیانیه تهران آنها به سمت حرکت ایذایی رفتند که ثمربخش نخواهد بود. رییس مجلس با بیان اینکه مشکل دشمنان ما مساله هسته‌ای نیست، افزود: طی این مدت که مذاکراتی با سران کشورها داشته‌ام، یکی از آنها حرف حسابی زد هرچند که حرفش ناحساب بود. لاریجانی ادامه داد: در دیداری خصوصی طرف مقابل تصریح کرد که مساله ما با شما مساله اتمی نیست که شما تاکید بر صلح‌آ‌میز بودن آن دارید. بلکه مساله ما موضع‌گیری‌های شما در مورد مردم فلسطین است.

نماینده مردم قم در مجلس اظهار داشت: موضوع سندی که اخیرا در آمریکا ارائه شد و در کمیته سنا هم به آن پرداختند این بود که در برابر ایران با چه نوع مواجهه‌ای روبه‌رو هستیم.

وی اضافه کرد: در حرف‌های آنها چند نکته بود که نکته بسیار مهم آن بود که ایران قدرت تاثیرگذاری در منطقه را ایجاد کرده است.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در گردهمایی ائمه جماعت قم درباره رفتارهای اخیر غرب تصریح کرد: با رصد کردن رفتارهای آمریکا در طول ده سال اخیر می‌توان به خوبی اشتباهات فاحش آمریکا را دید. آمریکا با دستپاچگی به افغانستان و عراق حمله کرد که نتوانست توفیقی در این رابطه حاصل کند. البته جمهوری اسلامی به عنوان یکی از قدرت‌ها جلوی این ستم بزرگ ایستاد؛ چرا که آ‌نها پس از دوره‌ای می‌خواستند شرایط سیاه را در منطقه غالب کنند، اما جمهوری اسلامی در مقابل‌شان ایستاد و مخالفت کرد.

رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی به دلیل وظیفه‌ای که انقلاب به دوشش گذاشت، استراتژی درستی در مواجهه با قضیه عراق، لبنان، افغانستان و فلسطین اتخاذ کرد و با این استراتژی آمریکایی‌ها نتوانستند به توفیق برسند. آنها این موضوع را درک می‌کنند و ما هم پنهان نمی‌کنیم. به طور مثال در حالی که در زمان اشغال عراق بسیاری از کشورهای غربی و منطقه و حتی کشورهای بزرگی مثل روسیه با این موضوع همسو بودند، جمهوری اسلامی با دنبال کردن فکر دینی و انقلابی مخالف اشغال عراق بود و اولین مخالفت را اعلام کرد.

طرح دوفوریتی برای کاهش روابط با آژانس

در همین حال، نایب‌رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به قطعنامه جدید تحریم ایران، اعلام کرد که طرح دو فوریتی تجدیدنظر در میزان رابطه ایران و آژانس روز یکشنبه این هفته (۲۳ خردادماه) به صحن علنی پارلمان ارائه و دوفوریت آن به رای گذاشته می‌شود. اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس،‌ با بیان اینکه این قطعنامه یکی از مصوبات غیر اجماعی شورای امنیت بود، اظهار داشت: مجلس نسبت به این موضوع عکس‌العمل منطقی را از خود نشان خواهد داد و بر اساس آن طرح دو فوریتی تجدیدنظر در رابطه ایران و آژانس روز یکشنبه به صحن علنی پارلمان ارائه و دوفوریت آن را به رای خواهد گذاشت و بلافاصله نیز متن موضوع این طرح را که «کاهش رابطه ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» است، اجرا خواهیم کرد. به گفته وی مجلس از حق خود در این زمینه استفاده خواهد کرد. کوثری گفت: از نظر ملت ایران این قطعنامه اصلاً جایگاه قانونی و حقوقی ندارد و کشورهای ۱+۵ نیز باید بدانند که شکست با صدور این قطعنامه برای آنها خواهد بود.

قطعنامه سیاسی و غیرقابل قبول

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز قطعنامه جدید تحریم‌ها علیه کشورمان را ناشی از فشار آمریکا و اقدامی سیاسی، غیرحقوقی و غیرقابل قبول اعلام کرد.

علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با «ایسنا»، صدور این قطعنامه را ناشی از فشار آمریکا و اقدامی سیاسی توصیف کرد و افزود: با توجه به اینکه بیانیه تهران کلیه مشکلات موجود در عرصه هسته‌ای را حل کرده و با مقبولیت جهانی مواجه شده بود، صدور این قطعنامه غیرحقوقی و غیرقابل قبول است و آمریکایی‌ها با هدف سرپوش گذاشتن بر وضعیت بسیار بد رژیم صهیونیستی در عرصه جهانی که به دلیل حمله به کاروان آزادی یک نفرت جهانی از این رژیم پدید آمده بود، به دنبال یک بمب خبری بودند. بروجردی هدف اصلی آمریکایی‌ها از صدور قطعنامه علیه کشورمان را نهفته در این مساله عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه توافق تهران توسط سه کشور و خارج از شورای امنیت صورت گرفت، آمریکایی‌ها می‌خواستند اعلام کنند که این گونه مسائل در حیطه‌ اختیارات اعضای دائم شورای امنیت است و لذا با عنایت به تمام این مسائل، این اقدام سیاسی و غیرقابل قبول است.

رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم درباره یکی از بندهای قطعنامه جدید تصریح کرد: اگر کسی بر اساس قطعنامه جدید مزاحمتی برای کشتی‌های ایرانی ایجاد کند، جمهوری اسلامی ایران منافع آنها را به خطر خواهد انداخت.

ابراهیمی واکنش جمهوری اسلامی ایران در برابر این قطعنامه را ادامه راه غنی‌سازی و فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای با قدرت و قوت و نیز ایستادگی در برابر قدرت‌های سلطه‌طلب عنوان کرد.

همچنین پرویز سروری، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه صدور قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران تیر خلاصی است که آمریکایی‌ها به تمام منشور سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی زد، اظهار کرد: امروز دنیا سوال می‌کند که در حال حاضر چه قانونی بر جهان حکومت می‌کند؟ قانون جنگل، قانون زورمدارانه و یا قانونی برای صلح؟

سروری با تاکید براینکه مجلس تغییر سطح روابط ایران را با آژانس بررسی می‌کند، یادآور شد: مجلس مطمئنا با قید دوفوریت موضوع بررسی کاهش سطح روابط با آژانس را به صورت جدی مورد بحث قرار می‌دهد تا اقدامات عملی در این رابطه صورت گیرد، و ارتباط با آژانس به حداقل ممکن قانونی برسد.

دشمن‌تراشی روش غلطی است

علی لاریجانی با تاکید بر اینکه «جایگاه رهبری برای تشخیص درست مسیرها است»، گفت: «اینکه گفته شود امام(ره)، انقلاب، جمهوری اسلامی و ولایت را قبول داریم به معنای بصیر بودن افراد نیست؛ این فقط یک چارچوب است. بصیر بودن بدان معناست که افراد با داشتن اطلاعات به روز و مطالعه‌ مستمر، تحلیل درستی داشته و از راهنمایی‌های رهبری استفاده کنند».

به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در گردهمایی ائمه جماعات که با عنوان « اقتدار رهبری و آ‌گاهان سیاسی» با تاکید بر اینکه شناخت دشمنان کار بسیار مهمی است، چون بی‌دشمن نیستیم، گفت: آمریکا و اسرائیل دشمنان ما هستند و نباید گول سخنان آنها را بخوریم. وی خاطرنشان کرد: در داخل نیز وضعیت این چنینی حاکم است. به گونه‌ای که برخی از افراد ضد انقلاب بوده و برخی دیگر از تحلیل درست مسائل قاصرند یا سوء فهم دارند که با هر کدام از این افراد نیز باید رفتاری متناسب با آنها داشت. در این بین برخی افراد به محض آن که فردی اشتباه می‌کند به او اتهام ضدولایت فقیه می‌زنند که درست نیست. وی با تاکید براینکه دشمن تراشی روشی غلط است، گفت: نباید برای خود دشمن تراشی کنیم. کسی که با ولایت فقیه و قانون اساسی ستیز دارد، دشمن است. اما با کسی که در فهم قصور دارد، نباید برخورد طردی داشت و او را دشمن محسوب کرد،‌ بلکه باید به او کمک کرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه توسعه کشور بدون برنامه امکان پذیر نیست،‌ گفت: ممکن است که خیلی از کارها بدون برنامه در کشور انجام شود که این روند حاصلی نخواهد داشت. چرا که همه باید خود را مقید به قانون بدانند. مقید بودن به قانون از جمله حقوق مردم است که کارها را شتاب می‌دهد. وی پشت کردن به قانون را یک ضعف برشمرد و افزود: مجلس در حوادث اخیر به خاطر این به اجرای قانون مصر است که بدون قانون نمی‌توان کارها را درست اداره کرد.