اعمال افزایش قیمت‌ها در سه فاز

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با بیان اینکه اصول بازی در اقتصاد ایران در حال تغییر است، گفت: در راستای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها، افزایش قیمت‌ها در ۲ یا ۳ مرحله در طول پنج سال انجام می‌شود، زیرا افزایش هر ساله قیمت‌ها، هزینه‌های زیادی را بر جامعه تحمیل می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا فرزین در همایش سراسری تشریح بسته‌های سیاستی قانون هدفمند کردن یارانه‌ها توسط مسوولان برای معاونان برنامه‌ریزی و عمرانی استانداران و همچنین روسای سازمان‌های اقتصاد و دارایی، بازرگانی، کشاورزی و صنایع و معادن استان‌ها در وزارت کشور گفت: در ماده ۸ قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، اساس کار بر این است که بخشی از درآمد ناشی از هدفمندسازی در اختیار بانک‌ها قرار گیرد و دستگاه اجرایی، افراد واجد شرایط دریافت کمک را به بانک‌ها معرفی می‌کند، در این فرآیند هیچ مبلغی در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار نمی‌گیرد.

وی اظهار کرد: منابع در دسترس علاوه بر خود منابع ماده ۸ می‌تواند شامل منابعی نیز باشند که مجمع عمومی سازمان هدفمندی یارانه‌ها تصویب می‌کند و بنابراین صرفا منابع، محدود به منابع ماده ۸ نمی‌شود و به تناسب پروژه‌ها و نیازهایی که پیش می‌آید، می‌تواند به این منابع افزوده شود.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت، مهم‌ترین هدف از باز توزیع یارانه به بنگاه‌ها را پایین آوردن هزینه تولید و بهینه نمودن تکنولوژی تولید عنوان و تصریح کرد: خط مقدم این کار سیستم بانکی است؛ چرا که این سیستم بانکی است که درآمد را بین مردم و بنگاه‌های تولیدی توزیع می‌کند.

به گفته فرزین، در آینده‌ای نزدیک قراردادهای جداگانه‌ای بین سیستم بانکی با بخش‌های تولیدی و سیستم بانکی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تنظیم خواهند شد که این کار از لحاظ اجرایی بسیار مهم و حساس است و باید هماهنگی‌های لازم با بانک مرکزی صورت گیرد که در حال انجام است.

فرزین ادامه داد: باید با توجه به وضعیت، ظرفیت و بضاعت فعلی کشور، این کار بزرگ و ملی را که همگی بر اجرای آن توافق داریم، به انجام برسانیم.

وی گفت: در زمینه تلفیق بسته‌ها در مرکز، این وظیفه با کارگروه طرح و در راس آن رییس‌جمهور است و بر همین اساس در استان‌ها هم مسوولیت این امر با توجه به حکم رییس‌جمهوری با ستادهای استانی و در راس آن استاندار است.