واکنش انتقادی نمایندگان مجلس به تعویق بیشتر قانون یارانهها
دنیای اقتصاد- اعلام خبر اجرای قانون یارانهها از نیمه دوم سال ۸۹ از سوی رییسجمهور، واکنش برخی نمایندگان مجلس در حالی که فعالیت رسمی مجلس در این هفته از امروز آغاز میشود، اما...
غفوریفرد، خباز و فرهنگی سه نماینده مخالف تصمیم رییسجمهور
دنیای اقتصاد- اعلام خبر اجرای قانون یارانهها از نیمه دوم سال ۸۹ از سوی رییسجمهور، واکنش برخی نمایندگان مجلس در حالی که فعالیت رسمی مجلس در این هفته از امروز آغاز میشود، اما... روز گذشته نیز چند نماینده نسبت به برنامه جدید دولت برای تاخیر بیشتر در اجرای قانون یارانهها واکنش انتقادی نشان دادند. به اعتقاد این نمایندگان، دولت با تعویق اجرای قانون یارانهها، عملا مصوبه مجلس برای کسب درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی از آزادسازی قیمتها طی یک سال را نادیده گرفته و به اجرای خواسته خود یعنی کسب درآمد ۲۰ هزار میلیاردی ظرف شش ماه (معادل سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان) پرداخته است.
غفوری فرد: قرارمان این نبود
حسن غفوریفرد، عضو هیاترییسه مجلس با بیان اینکه قرار نبود قانون هدفمندسازی یارانهها از ماه چهارم یا پنجم سال اجرا شود، اظهار داشت: ممکن است تمهید مقدمات اجرایی این قانون زمانبر باشد، ولی توصیه ما اجرای هرچه سریعتر این قانون است.
نماینده تهران در گفتو گو با ایسنا، در مورد زمان اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها گفت: بنا بود که قانون از اول سال اجرا شود؛ چرا که سال گذشته این قانون تصویب و از طرف رییسمجلس به دولت ابلاغ شده است و میبایست از اول سال اجرا میشد و ما توصیه میکنیم که این قانون هرچه سریعتر اجرا شود.
وی یادآورشد: این قانون سال گذشته ابلاغ شده و طبق قانون بعد از ۱۵ روز باید اجرا شود؛ بودجه سال ۸۹ نیز بر این اساس نوشته شده که قانون هدفمندسازی یارانهها در سال ۸۹ اجرا شود. البته مجلس تاریخ مشخصی را برای شروع اجرا مشخص نکرده است تا دولت بتواند مقدمات کار را فراهم کند.
خباز: به مردم فشار میآید
محمدرضا خباز، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با انتقاد از فراهم نشدن مقدمات اجرای هدفمند کردن یارانهها از سوی دولت گفت: اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در مدت ۶ ماه فشار زیادی را به مردم وارد میکند.
نماینده کاشمر در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه دولت به دنبال درآمد ۴۰ هزار میلیارد تومانی بود، گفت: دولت به دنبال این میزان درآمد بود که با مخالفت مجلس مواجه شد و درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای یک سال از سوی مجلس تصویب شد که بیشک با اجرای آن فشار کمتری به مردم وارد میشد، اما چنانچه قرار باشد که دولت این قانون را در ۶ ماه اجرا کند قطعا فشار زیادی به مردم وارد خواهد شد.
خباز با ابراز نگرانی از اجرای این قانون بدون فراهم شدن مقدمات کار از سوی دولت خاطرنشان کرد: دولت قصد داشت این قانون را از فروردین سال ۸۸ اجرا کند و مجلس این کار را یک سال عقب انداخت تا زمینهها و مقدمات اجرا فراهم شود.
این نماینده مجلس با اشاره به کمبود مقدمات فراهم شده از سوی دولت تصریح کرد: دولت یا کاری برای مقدمات اجرا نکرده است یا اینکه مجلس از آن بیخبر است و میتوان گفت تنها کاری که انجام شده شناسایی افرادی که فرم اطلاعات اقتصادی خانوار را تکمیل نکردهاند و تدوین اساسنامه سازمان هدفمند کردن یارانهها است.
فرهنگی: اثرات غیرقابل تحمل دارد
محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس نیز به دولت توصیه کرد: قانون هدفمند کردن یارانهها را در ۹ ماه انجام دهد تا آثار آن به شدت اجرا در۶ ماه نباشد.
نماینده تبریز در گفتوگو با ایلنا با تاکید بر اینکه به دولت توصیه میکنیم که این اقدام مهم را در طول ۹ ماه انجام دهد، خاطرنشان کرد: با اجرای این قانون در دوره ۶ ماهه اصلاح قیمتها بسیار شدید خواهد بود و اثرات آن بر بخشهای تولیدی و خدماتی نیز غیرقابل پیشبینی و غیرقابل تحمل برای مردم خواهدبود.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با مقدمات فراهم شده برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها از سوی دولت یادآور شد: تا آنجا که اطلاع داریم تصمیم روشنی از سوی دولت در ارتباط با تمهیدات مربوط به بازتوزیع گرفته نشده است و ما به دولت توصیه میکنیم مبنا را برای باز توزیع تقاضای سرپرست خانوار قراردهد و میان مردم خط کشی صورت نگیرد که به شکل غیرواقعی دیده شود.
ارسال نظر