رویداد - عکاشه اعلام کرد:
شهرهای بزرگ ایران زلزله خیزند
رییس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد با بیان اینکه تنها راه پیشبینی زمان وقوع زلزله محاسبه زمان بروز موج عرضی و طولی امواج زلزله است، گفت: این دو موج با تاخیر زمانی چند ثانیهای به دنبال هم رخ میدهد که ژاپن با استفاده از این روش موفق به کاهش خسارات ناشی از زلزله شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عکاشه در همایش چالشهای کلانشهر تهران، با اشاره به گسلهای ایران اظهار داشت: دامنههای جنوبی البرز مرکزی یعنی جایی که کلانشهر تهران در آن واقع شده است، طبق مستندات علمی زلزله خیز است و اینکه گفته میشود که زلزلههای ایجاد شده ناشی از آزمایشها یا حتی انفجارهای هستهای است واقعیت ندارد؛ چرا که تهران زلزلهخیز بوده و خواهد بود.
رییس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد، عامل زلزله خیز بودن کره زمین را حرارت درونی آن ذکر کرد و ادامه داد: متاسفانه کشور ما در خط زلزله قرار گرفته است و بررسیها نشان میدهد که جنوب ایران و شمال البرز از مناطق پرخطر هستند به گونهای که از هزار سال گذشته زلزلههای تاریخی در این نواحی رخ داده است.
عکاشه با اشاره به جزئیات پدیده زلزله خاطرنشان کرد: در موج اول، زلزله خفیف است، به گونهای که ممکن است تراسهای منازل فرو بریزد، ولی در موج ثانویه که دارای موجهای طولی و عرضی است خسارات احتمالی وارد میشود.
وی توضیح داد: در موج ثانویه ابتدا موج عرضی و پس از آن موج طولی زلزله میآید که قدرت موج طولی دو برابر موج عرضی است.
رییس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد با اشاره به زلزلههای تاریخی ایران اضافه کرد: نتایج بررسیها نشان میدهد که علاوه بر تهران در تبریز نیز در طول تاریخ زلزلههایی آمده که کاملا این شهر را با خاک یکسان کرده است، از این رو لازم است در سمینارهایی که در این زمینه برگزار میشود به بررسی چالشهای کلانشهرهای دیگر چون شیراز، مشهد و تبریز نیز پرداخته شود.
عکاشه همچنین به زلزله خیز بودن کویر لوت اشاره کرد و گفت: حرکت شبه قاره هند باعث شکلگیری گسل جنوب غربی ایران شد که در صورت فعال شدن این گسل زلزلهای با قدرت ۸ ریشتر رخ خواهد داد.
وی تاکید کرد: با توجه به این واقعیتها است که در جهان امروز ایمنی سازههای هستهای بیش از پیش مهم است؛ چرا که مواد رادیواکتیوی که بر اثر تخریب احتمالی سازههای هستهای در فضا منتشر میشود تا دهها سال منطقه را آلوده میکند.
ارسال نظر