پیش از قطعی شدن حکم نمی‌توان اسامی مفسدان اقتصادی را اعلام کرد

مصطفی پورمحمدی با تاکید بر اینکه پیش از قطعی شدن حکم نمی‌توان اسامی مفسدان اقتصادی را اعلام کرد، تصریح کرد که بنای سازمان بازرسی کل کشور، این است که در حین رسیدگی کمترین اطلاع‌رسانی انجام گیرد. به گزارش ایسنا، رییس سازمان بازرسی کل کشور که شنبه شب گذشته به مناسبت سالروز صدور فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با فساد در برنامه نگاه یک حضور یافته بود، در ابتدای برنامه با انتقاد از گفته مجری برنامه مبنی بر اینکه ساعت برگزاری این برنامه، ساعت سیاسی محسوب می‌شود و افراد بسیاری این برنامه را در این ساعت دنبال می‌کنند، گفت:‌ مباحث سلامت نظام اداری، حل مشکلات مردم و مبارزه با فساد، مقوله‌های سیاسی نیستند و اگر به دنبال مخاطبان سیاسی باشیم این برنامه‌ها بازخورد جدی نخواهند داشت.

وی درباره اعلام اسامی دانه درشت‌ها و مفسدان اقتصادی که مورد سوال واقع شده بود با تاکید بر اینکه پیش از قطعی شدن حکم نمی‌توان اسامی را اعلام کرد، تصریح کرد: هنگامی که گفته می‌شود دانه درشت مقصود کسی است که دارای یک جایگاه سیاسی اجتماعی باشد ما متخلفان بزرگی داریم که ناشناخته هستند و رسانه‌ها اطلاع دارند و دنبال آن نمی‌روند.

وی یادآور شد: پرونده‌های بسیار جدی داریم و در این جهت موارد تخلف را با جدیت دنبال کرده و می‌کنیم. بنای سازمان بازرسی کل کشور، این است که در حین رسیدگی کمترین اطلاع‌رسانی حتی به افراد نزدیک و دست‌اندرکاران انجام گیرد.

پورمحمدی با تاکید بر روش پیشگیری به عنوان یکی از روش‌های بازرسی اظهار کرد:‌ در سال ۸۸، هفت هزار و ۱۱۴ پیشنهاد اصلاحی به دستگاه‌ها ارائه کردیم که همه در جهت بهبود رفتارشان است.

لغو ۴۱۲ میلیارد تومان مناقصه

رییس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه این برنامه اعلام کرد: ‌در سال ۸۸ حدود ۱۱ هکتار از اراضی ملی، دولتی و منابع طبیعی را از دست متصرفین گرفته‌ایم و حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات دولتی را وصول کرده‌ایم. همچنین در کنترل روی مناقصه‌ها، در سال ۸۸ حدود ۴۱۲ میلیارد تومان مناقصه را لغو کرده و تقاضای برگزاری مجدد آن را کرده‌ایم.

پورمحمدی در مقابل اصرار مجری برنامه درباره اعلام اسامی مفسدان اقتصادی و اینکه اگر اعلام نمی‌کنید چرا شعار آن را می‌دهید؟ گفت:‌ تلاش ما در سازمان بازرسی کل کشور این است که زیاد وعده ندهیم. سعی کردیم شعار و وعده داده نشود ولی واقعیت این است که ما فقط یک بازرس هستیم. ما باید فضای پذیرش را در میان جامعه به ویژه افراد دولتی تقویت کنیم. به عنوان مثال هنگامی که به عنوان یک دستگاه نظارتی به دستگاهی تذکر داده می‌شود بعضی اوقات با مقاومت مواجه می‌شویم.

من وعده نمی‌دهم

وی تاکید کرد: ‌در فضای سیاسی نمی‌توان اطلاع‌رسانی کرد، وقتی جامعه سیاست زده شود این امر خود مانع بزرگی در این زمینه است؛ بنابراین باید فضای آرام و مناسب برای بیان مساله وجود داشته باشد. پورمحمدی گفت: اگر به جامعه القا شود که اگر پنج نفر دانه درشت اقتصادی معرفی شوند مشکل حل خواهد شد، درست نیست. در این میان مجری سوال کرد: «پس چرا وعده داده می‌شود؟» که پورمحمدی پاسخ داد: شما از آنهایی که وعده داده‌اند، سوال کنید. من به دلیل اینکه می‌دانم از نظر قانونی منع وجود دارد، وعده نمی‌دهم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: اصلاح نظام اداری و مبارزه با فساد کار سختی است. همکاری، همفکری و همدلی می‌خواهد فضای غیرسیاسی می‌طلبد، همچنین عدم‌مقاومت در مقابل نظارت‌ها باید وجود داشته باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه اظهار کرد: وقتی افراد در سطوح بالا متهم می‌شوند موضوع کاملا سیاسی می‌شود، باید دقت کرد این پرونده‌ها دقیق و محکم بسته شود این افراد به دنبال رفع اتهام از خود هستند. ما در سازمان بازرسی کل کشور سعی کردیم پرونده‌ها را مستند تشکیل دهیم. در دادگاه نیز باید با قوت، جسارت و قاطعیت برخورد شود.