رییس مرکز آمار ایران تشریح کرد
نحوه ثبتنام برای یارانه نقدی
دنیای اقتصاد- عادل آذر رییس جدید مرکز آمار ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی به عموم مردم که خواستار دریافت یارانه نقدی هستند فراخوان عمومی داد و در عین حال جزئیات چگونگی جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوارهایی که تاکنون برای دریافت یارانه ثبت نام نکردهاند را اعلام کرد. بر این اساس مرحله جدید ثبت نام برای دریافت یارانهها از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۰ خرداد ادامه خواهد داشت. تمام مردمی که تاکنون برای دریافت یارانه ثبت نام نکردهاند میتوانند بر اساس جدول زمانی که از سوی مرکز آمار اعلام شده است به سایت اینترنتی مرکز آمار مراجعه کنند و ثبت نام به عمل بیاورند. به گفته عادل آذر، در این مرحله خانوارهایی که در سال ۱۳۸۷ موفق به ثبت نام نشدهاند، میتوانند در صورت تمایل بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده با توجه به آخرین رقم سمت راست شماره ملی سرپرست خانوار و با ورود به سایت اینترنتی طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار نسبت به پر کردن فرم خانوار خود اقدام کنند. رییس مرکز آمار جزئیات چگونگی جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوارهای جامانده را تشریح کرد
فراخوان عمومی برای یارانهها
رییس مرکز آمار ایران دیروز در نشستی خبری ضمن تشریح برنامههای خود در دوره مدیریت این مرکز به بیان جزئیات طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوارهای جا مانده در سال ۸۷ پرداخت. عادل آذر با بیان اینکه این طرح از ۲۰ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۰ خرداد ادامه خواهد داشت، گفت: در این مرحله خانوارهایی که در سال ۱۳۸۷ موفق به ثبت نام نشدهاند، میتوانند در صورت تمایل بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده با توجه به آخرین رقم سمت راست شماره ملی سرپرست خانوار و با ورود به وبگاه طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار (yaraneh.amar.org.ir) نسبت به پر کردن فرم خانوار خود اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خانوارهایی که قبلا ثبتنام کردهاند، ولی به دلایلی مانند ازدواج، تولد، فوت، طلاق، تغییرات درآمد و دارایی اعضای خانوار، نیازمند اصلاح اطلاعات خود هستند، در این مرحله نباید به وبگاه مراجعه کنند؛ چرا که زمان و نحوه مراجعه این عده، طی اطلاعیههای رسمی بعدی، اعلام خواهد شد. آذر با بیان اینکه روش ارائه اطلاعات اقتصادی خانوار در این دوره کاملا الکترونیکی است، گفت: دو میلیون فرم اطلاعات اقتصادی خانوار منتشر شده که توسط مراکز پست و ICT روستایی در اختیار هموطنان قرار میگیرد. هموطنان میتوانند پس از تکمیل این فرم به صورت فیزیکی اطلاعات آن را در پایگاه اطلاعرسانی مرکز آمار ایران وارد کنند. او ادامه داد: زمان مراجعه مردم به پایگاه اطلاعرسانی مرکز آمار ایران براساس آخرین رقم سمت راست کد ملی سرپرست خانوار است، به طوری که افراد دارای عدد سمت راست کد ملی ۸ و ۹ از ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت، ۶ و ۷ از ۲۳ اردیبهشت، ۴ و ۵ از ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت، ۲ و ۳ از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت و ۰ و ۱ از اول تا سوم خرداد میتوانند اطلاعات خود را وارد کنند.
وی افزود: در مدت هفت روز باقیمانده همه کسانی که به هر دلیل نتوانستند اطلاعات خود را به پایگاه جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار وارد کنند میتوانند این کار را انجام بدهند. او با تاکید بر اینکه در این مرحله اصلاح اطلاعات اقتصادی امکانپذیر نخواهد بود، افزود: امکان دسترسی به وبگاه طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار تنها در داخل کشور ممکن است و ایرانیان حاضر در خارج کشور برای این کار میتوانند از طریق افراد مطمئن در داخل اقدام کنند. رییس مرکز آمار در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به این سوال که چرا نرخ بیکاری زمستان تا کنون اعلام نشده است، گفت: اطلاعات مربوط به این شاخص در حال تکمیل است و به زودی نرخ بیکاری زمستان و مجموع نرخ بیکاری سال گذشته اعلام خواهد شد. وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر علت عدم اعلام نرخ تورم از سوی مرکز آمار با وجود محاسبه آن گفت: براساس مصوبه سال ۱۳۸۳ دولت، مرکز آمار و بانک مرکزی هر دو نرخ تورم را اعلام کرده و در اختیار رییسجمهور قرار میدهند، اما اینکه کدام یک از این دو رقم به عنوان نرخ تورم اعلام شود به تصمیم دولت بستگی دارد؛ بنابراین متولی اعلام نرخ تورم دولت است.
آذر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود اعلام رسمی دولت درباره منتفی شدن موضوع خوشهبندی، جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار چه دلیلی دارد، گفت: ماموریت مرکز آمار ایران جمعآوری دادهها است. دولت نیز ما را موظف کرده که اطلاعات اقتصادی را جمعآوری کنیم و هنر ما این است که این کار را با دقت انجام دهیم، اما اینکه موضوع خوشهبندی به کجا رسیده یا میزان یا چگونگی ارائه یارانهها به مردم به چه صورت است در حوزه ماموریت و پاسخگویی ما نیست.
او تاکید کرد: اطلاعات جمعآوری شده در طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار به سازمان هدفمندسازی یارانهها ارائه میشود و تصمیمگیری درباره چگونگی استفاده از این آمار بر عهده همان سازمان خواهد بود. وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه تعداد خانوار در دوره قبل اطلاعات اقتصادی خود را تکمیل کرده و چه تعداد در دوره جاری آن را تکمیل خواهند کرد، گفت: در سال ۱۳۸۷ حدود ۱۷ میلیون خانوار این اطلاعات را تکمیل کردند و پیشبینی ما این است که حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون خانوار در دوره کنونی مراجعه خواهند کرد.
رییس مرکز آمار ایران همچنین در پاسخ به سوالی با انتقاد از برخی آمار بینالمللی ارائه شده درباره کشورمان گفت: به نظر من برخی از این آمار مستند نیست و به آنها میتوان ایراد گرفت؛ چرا که گاهی اوقات مراکز بینالمللی به جای مراجعه به مرکزی رسمی مانند مرکز آمار ایران برای دریافت اطلاعات از طریق مراجع غیر رسمی این کار را انجام میدهند یا حتی خودشان پرسشنامه توزیع و تکمیل میکنند که این کار باعث میشود آمار متفاوتی به دست بیاید.
او ادامه داد: در مورد شاخص فضای کسب و کار در ایران به طور مشخص درباره آن با مجریان طرح گفتوگو کردم و به آنها گفتم که روش محاسباتی شما اشتباه است، البته آنها نیز این موضوع را پذیرفتند در حالی که با محاسبه ما به روش دقیق و صحیح مشخص شد رتبه ایران در فضای کسب و کار حداقل پنج پله بالاتر از آن چیزی است که بانک جهانی اعلام کرده است.
وی در پایان این نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصلاح اطلاعات اقتصادی خانوار تنها به همین دو مرحله محدود خواهد شد یا ادامه خواهد داشت، گفت: وارد کردن اطلاعات جدید خانوارها و نیز اصلاح آنها مستمر خواهد بود و تصمیم داریم در مقاطع زمانی مناسب این امکان را فراهم کنیم تا اطلاعات اقتصادی مردم اصلاح شود. رییس مرکز آمار در مورد آمار قیمت مسکن گفت: براساس آمار جمعآوری شده در نیمه دوم سال ۸۸ نسبت به مشابه سال قبل قیمت مسکن شهری در سراسر کشور ۶.۳ درصد کاهش و در تهران در تابستان سال گذشته نسبت به مشابه سال قبل ۱۹ درصد کاهش و در پاییز گذشته نسبت به مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش داشته است. وی افزود: طبق وعده رییسجمهور قیمت مسکن در کشور تحت کنترل قرار گرفته و حتی کاهش یافته است.
نظام آماری کشور جزیرهای است
براساس این گزارش عادل آذر در ابتدای این نشست خبری با تاکید بر اینکه مرکز آمار مرکزی حرفهای و تخصصی است که فقط با ضوابط علمی کار میکند و تصمیم دارد در مسیر اصلی خود یعنی تولید اطلاعات ناب حرکت کند، گفت: در قالب برنامه پنج ساله اهدافی برای مرکز تدوین و استراتژی رسیدن به آن تعیین شده است.
وی افزود: تدوین و تعریف نظام آماری کشور از مهمترین اهداف ما است؛ به طوری که هماکنون در دنیا استانداردهایی در این بخش وجود دارد، اما تعریف مشخص و استانداردی از نظام آماری کشور ما تا کنون ارائه نشده است. او یکپارچهسازی اطلاعات به خصوص آمار ثبتی کشور را از دیگر محورهای برنامه بلندمدت این مرکز خواند و گفت: در حال حاضر نظام آماری کشور جزیرهای است و هر کس به اقتضای فعالیت خود یک پایگاه جمعآوری اطلاعات و ارائه آمار تعریف کرده است. در حالی که با ابلاغ سیاستهای کلی نظام اداری توسط مقام معظم رهبری سازوکار لازم برای یکپارچهسازی آمار در کشور فراهم شده است. او همچنین به لزوم تدوین استانداردهای آماری در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی استانداردهای استفاده شده توسط ما تعریف شده، ولی تایید نشده است. در حالی که ما باید آنها را با استانداردهای بینالمللی همخوان کنیم. وی به لزوم مبادله اطلاعات با دستگاهها و نهادهای موجود در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه در این راستا تدوین تفاهم نامه برای مبادله اطلاعات در دستور کار است، گفت: تولید آمارهای مورد نیاز برای برنامههای جدید دولت و تعیین شاخصهای بومی برای ارزیابی مواردی چون توسعه و توسعه عدالت محور از برنامههای مرکز آمار است.
جدول مراجعه به سایت مرکز آمار
اعداد ۸ و۹ از ۲۰/۲/۸۹ تا ۲۲/۲/۸۹
اعداد ۶و۷ از ۲۳/۲/۸۹ تا ۲۵/۲/۸۹
اعداد ۴و۵ از ۲۶/۲/۸۹ تا ۲۸/۲/۸۹
اعداد ۲و۳ از ۲۹/۲/۸۹ تا ۳۱/۲/۸۹
اعداد صفر و یک از ۱/۳/۸۹ تا ۳/۳/۸۹
خانوارهایی که موفق به ثبتنام نشدهاند
از ۴/۳/۸۹ تا ۱۰/۳/۸۹
ارسال نظر