بی اخلاقی در میان نخبگان سینمای ایران

تهیه‌کننده فیلم سینمایی آل با انتقاد شدید از عملکرد هیات‌مدیره خانه سینما در اتفاقات اخیر کانون کارگردانان و فیلمسازان، خواستار تشکیل فوری مجمع عمومی و رسیدگی به تخلفات هیات‌مدیره این نهاد سینمایی شد. علی معلم در گفت‌وگوی تفصیلی با ایرنا با اشاره به اتفاقات اخیر کانون کارگردانان و انجمن فیلمسازان گفت: این اتفاقات را در سه بخش می‌توان بررسی کرد و نخستین قسمت آن فقدان اخلاق در میان برخی از نخبگان سینمایی است. وی افزود: متاسفانه رفتارهایی که در قبال علیرضا رییسیان و برکناری ناگهانی وی انجام شد، اصلا صحیح نبود و من رفتار برخی را در این باره نمی‌پذیرم.

بداخلاقی با رییسیان

این تهیه‌کننده سینما خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از افرادی که در برکناری رییسیان بداخلاقی‌هایی را انجام دادند، دوباره فضای سینمای ایران را با تنش‌هایی روبه‌رو کرده‌اند. معلم یادآور شد: بخش دوم اختلافات صنفی که هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم به مدیریت بسیار ضعیف صنفی سینما و در راس آن خانه سینما باز می‌گردد. مدیریت کلان خانه سینما نتوانسته به وظایف خود در ایجاد اتحاد و استقلال صنوف سینمایی عمل کند.

عملکرد خانه سینما در تعامل با معاونت سینمایی ضعیف است

وی با انتقاد از مراودات ضعیف خانه سینما با معاونت سینمایی ارشاد اظهار کرد: خانه سینما در وظایفش در تعامل با دولت و گرفتن امتیازاتی برای سینماگران کوتاهی کرده است. تهیه‌کننده فیلم سینمایی گاوخونی ادامه داد: متاسفانه مدیریت خانه سینما در استفاده از آرای اصناف در تصمیمات خود استفاده نمی‌کند. من دورانی در هیات‌مدیره خانه سینما بودم در مواردی که اختلافاتی بین اصناف پیش می‌آمد تلاش می‌کردیم تا با مذاکره و صحبت، مشکلات پیش آمده حل شود تا به بحران‌هایی همانند آنچه امروز در اصناف سینمایی وجود دارد، دچار نشویم.

حذف برخی از افراد غیرهمسو

وی در پاسخ به این پرسش که آیا خانه سینما در تلاش برای حذف برخی از افرادی است که همسو با هیات مدیره این نهاد نیستند، گفت: بله، متاسفانه مجمعی از مشاوران در خانه سینما تشکیل شد، اما هیچ استقبالی از سوی هیات‌مدیره صورت نگرفته و این شورا مسکوت ماند. متاسفانه نبود خردجمعی سبب شده رفتارهایی که می‌بینیم به بندبازی و گروه‌بندی‌ها تبدیل شود. معلم یادآور شد: خانه سینما باید اصناف را به جایگاه حقیقی آنها بازگرداند و چنانچه اصل سینما با رفتارهایی که می‌بینیم از بین برود، دیگر حضور اصناف اهمیتی ندارد.

خانه سینما جای باندبازی نیست

این تهیه‌کننده سینما با اشاره به اقدامات خانه سینما در فراخواندن نماینده تهیه‌کنندگان از شورای ارزشیابی و نظارت بر آثار سینمایی خاطرنشان کرد: خانه سینما وظیفه دارد با تعامل موثر با نهادهای دولتی سینمایی، سبب شود تا دولت مشارکت خود را در عرصه سینما بپذیرد، اما این جهت‌گیری‌ها و رفتارهای ناامیدکننده به سود سینمای ایران نیست.

معلم در پایان گفت: خانه سینما جایگاهی سیاسی و عرصه باندبازی نیست. با روند کنونی به حتم جایگاه خانه سینما تضعیف خواهد شد.