دیدارسفیر سوئیس با رییس مجلس
دنیای اقتصاد- لیویالوی آگوستی، سفیر سوئیس و حافظ منافع آمریکا در تهران صبح دیروز با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. این دومین بار طی یک هفته گذشته است که آگوستی در تهران خبرساز شده است.
عکس: خبرگزاری مهر
دنیای اقتصاد- لیویالوی آگوستی، سفیر سوئیس و حافظ منافع آمریکا در تهران صبح دیروز با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. این دومین بار طی یک هفته گذشته است که آگوستی در تهران خبرساز شده است. سفیر سوئیس پنجشنبه هفته گذشته با سه تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران ملاقات کرد و تنها یک روز پس از این ملاقات بود که کاخ سفید با صدور بیانیه ای درباره سلامت اتباع بازداشت شده خود در ایران نگرانی عمیق خود را ابراز کرده بود.
در واکنش به این بیانیه، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که اتباع آمریکایی در شرایطی مطلوبتر از شرایط زندانیان ایرانی در بند آمریکا نگهداری میشوند.
به گزارش ایسنا، رابرت گیبز، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در بیانیهای که روز جمعه گذشته منتشر شد، اعلام کرده بود: ما از شنیدن وضعیت فیزیکی و احساس سلامت آنها (سه تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران) عمیقا نگران هستیم. شین بائر، سارا شورد و جاش فتل، سه تبعه آمریکایی هستند که به دلیل ورود غیرقانونی از منطقه کردستان عراق به ایران دستگیر شدهاند.
فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه گفته بود که آمریکا از دولت ایران خواسته است برای خانوادههای بازداشت شدگان ویزا صادر کنند تا با آنها ملاقات کنند.
کراولی تاکید کرده بود: ما به درخواست برای آزادی آنها و تقاضای صدور ویزا برای خانوادههایشان برای سفر به ایران و ملاقات با فرزندانشان ادامه خواهیم داد.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نیز روز جمعه در بیانیهای جداگانه در خصوص سلامت این سه آمریکایی ابراز نگرانی کرده و آزادی آنها را خواستار شده بود.
مهمانپرست اما در واکنش به بیانیه صادره از سوی کاخ سفید که در آن نسبت به سلامت سه تبعه آمریکایی ابراز نگرانی شده، با بیان اینکه اتهامات این سه تبعه آمریکایی توسط قوهقضائیه در حال بررسی است، گفته بود: این افراد در شرایط کاملا مناسبی نگهداری میشوند و تسهیلاتی که برای این افراد در نظر گرفته شده بسیار مطلوبتر از شرایطی است که دولت آمریکا نسبت به بازداشت غیرقانونی افراد و اتباع بیگناه ایرانی در خاک خود اعمال میکند.
مهمانپرست افزوده بود: اگر مقامات آمریکایی به مقیاس کمتری نگران حقوق بشر و حقوق اتباع سایر کشورها بودند، اقدامات مناسبتری را نسبت به فراهم کردن تسهیلات و شرایط مناسب کنسولی در مورد زندانیانی که در خاک این کشور نگهداری میشوند، انجام میدادند.
اگرچه سفیر سوئیس حافظ منافع آمریکا است و تاکنون پیگیر موضوع اتباع آمریکایی بازداشت شده در ایران بوده است، اما منابع خبری رسمیاز طرح موضوع این سه آمریکایی در دیدار آگوستی و لاریجانی خبری مخابره نکردهاند. به گزارش ایسنا، در دیدار سفیر سوئیس با رییس مجلس، لاریجانی با اشاره به روند روابط دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری، آن را خوب و برخوردار از یک چارچوب تعریف شده و مبتنی بر احترام متقابل توصیف کرد و گفت: هنوز ظرفیتهای دیگری وجود دارد که در جهت گسترش مناسبات دو کشور باید به کار گرفته شود.
وی استفاده حداکثری از ظرفیتهای تاثیرگذار دیپلماسی پارلمانی به ویژه افزایش رفت و آمدهای پارلمانی در سطوح مختلف را از دیگر راههای مهم گسترش هر چه بیشتر مناسبات و همکاریهای فیمابین دانست و با اشاره به دعوت مشترک رییس پارلمان سوئیس و رییس اتحادیه بینالمجالس از رییس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در سومین اجلاس روسای مجالس جهانی در اواخر تیرماه سال جاری در ژنو سوئیس اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی دیپلماسی پارلمانی را در جهت تقویت روابط و همکاریهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی مفید و موثر میداند و از آن استقبال میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تقبیح برخی اقدامات ضد اسلامی دنیای غرب خاطرنشان کرد: برخی اقدامات اهانتآمیز در دنیای غرب بر علیه دین مبین اسلام، نتیجهای جز خشم و غضب مردم مسلمان جهان را در پی نخواهد داشت. لاریجانی در پایان از همتای سوئیسی خود برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.
در ادامه این ملاقات همچنین لیویالوی آگوستی سفیر سوئیس در تهران، روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران را خوب و مبتنی بر مفاهمه و احترام متقابل ارزیابی کرد و گفت: مناسبات فیمابین از پیشرفت سازندهای برخوردار است.
وی در ارتباط با موضوع اهانت در برخی کشورهای غربی به نمادها و ارزشهای اسلامی نیز گفت: دولت سوئیس برای آزادی ادیان به عنوان یک اصل مهم و بنیادین ارزش و احترام زیادی قائل است و اقدامات ضد اسلامی و تحریک کننده مسلمانان را محکوم میکند.
سفیر سوئیس با اشاره به موضوع هستهای کشورمان نیز تاکید کرد: سوئیس بر این باور است که تمام مسائل و اختلافات بین اعضای جامعه ملل و از جمله مساله هستهای ایران باید از طریق مذاکره و گفتوگو حل و فصل شود.
ارسال نظر