احتمال بارش باران اسیدی در ایران

اگر جریانات هوایی به صورتی باشد که گرد وغبار حاصل از آتشفشان ایسلند را به سمت کشور ما هدایت کند باید منتظر باران‌های اسیدی درحد خفیف باشیم. بهنام اویسی، رییس گروه سازه تکنونیک سازمان زمین‌شناسی در گفت‌و‌گو با «ایلنا» درباره میزان ذرات معلق حاصل از آتشفشان ایسلند را در حدی ندانست که کشور ایران را مورد تاثیر قراردهد، ولی گفت: اگر جریانات هوایی به صورتی باشد که گرد وغبار را به سمت کشورما هدایت کند باید منتظر باران‌های اسیدی درحد خفیف باشیم.

این در حالی است که به گفته کارشناسان آب و هوا، آتشفشان‌ها به وسیله تزریق ذرات گرد و غبار و گازها به داخل هوا که باعث تغییرات در جو می‌شوند و می‌تواند بر آب و هوا تاثیر بگذارد، برای نمونه فوران آتشفشان «تام‌بورا» در سال ۱۸۱۵، ۱۰۰ میلیون تن غبار اسید سولفوریک ‌آزاد کرد.

اگر چه واقعه فوران آتشفشان «تام‌بورا» سبب خورشید گرفتگی شد، اما برآوردهای دقیق‌تر نشان می‌دهد حادثه فوران توبا سبب قطع عمل فتوسنتز در گیاهان و کاهش ۳تا۵درجه‌ای دما در نیمکره شمالی شد.

این در حالی است که آتشفشان‌ها غیراز تزریق ذرات گرد و غبار موجب بارش باران‌های اسیدی می‌شود که این باران‌ها علاوه بر موجودات زنده حتی روی سازه‌های ساختمانی نیز اثرات مخرب دارد. براساس تحقیقات کارشناسان، این باران‌ها بر رشد، تولیدمثل کیفیت و تولید محصولات کشاورزی اثر منفی می‌گذارد.