امتیاز جدید برای مهاجرت از تهران تصویب شد
افزایش حقوق برای خروج از پایتخت
دنیای اقتصاد- یک مقام دولتی اعلام کرد که آن دسته از کارمندانی که از پایتخت خارج شوند از اضافه حقوق بین ۲۵ تا ۵۰ درصد برخوردار خواهند شد؛ لطفالله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور دیروز در پایان جلسه هیات وزیران این خبر را اعلام کرد و گفت: در مصوبه جدید هیات وزیران جدول امتیازاتی برای کارمندانی که به شهرهای دیگر مهاجرت کنند، در نظر گرفته شده است که بر اساس آن هر چه منطقه مورد نظر کارمند به مناطق محروم نزدیکتر باشد از خدمات بیشتری بهره میبرند. سخنان فروزنده پس از آن بیان شد که محمود احمدینژاد رییسجمهور به فاصله یک هفته و طی دو اظهار نظر، وقوع زلزله در تهران را حتمی دانست و خواستار خروج دستکم پنج میلیون نفر از تهران شد. در پی این سخنان، مقامات دولتی دیگر نظیر مرتضی تمدن استاندار تهران هم با تکرار گفتههای احمدینژاد وقوع زلزله در تهران را حتمی دانستند. برخی کارشناسان هم اعلام کردند اگر در تهران زلزله رخ بدهد فاجعه سنگینی به بار خواهد آمد. فروزنده از مصوبه هیات دولت خبر داد
حقوق تشویقی برای خروج از پایتخت
پیش از این محمود احمدینژاد رییس جمهور از ضرورت خروج ۵ میلیون نفر از تهران سخن گفته بود
دنیای اقتصاد - افزایش حقوق تا ۵۰ درصد برای خروج داوطلبانه کارمندان دولت از تهران راهکاری است که دولت برای خلوتسازی پایتخت به کار گرفته است. دیروز لطفالله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور از تصویب اعطای تسهیلاتی در دولت به کارمندانی که از تهران به شهرهای دیگر مهاجرت کنند، خبر داد.
به گفته این مقام دولتی، در مصوبه دیروز هیاتوزیران جدول امتیازاتی برای کارمندانی که به شهرهای دیگر مهاجرت کنند، در نظر گرفته شده است که بر اساس آن هر چه منطقه مورد نظر کارمند به مناطق محروم نزدیکتر باشد از خدمات بیشتری بهره میبرند. سخنان فروزنده پس از آن بیان شد که محمود احمدینژاد رییسجمهور به فاصله یک هفته و طی دو اظهار نظر وقوع زلزله در تهران را حتمی دانست و خواستار خروج دستکم پنج میلیون نفر از تهران شد. در پی این سخنان مقامات دولتی دیگر نظیر مرتضی تمدن، استاندار تهران هم با تکرار گفتههای احمدینژاد وقوع زلزله در تهران را حتمی دانست و خواستار خروج داوطلبانه شهروندانی که امکان خروج از تهران را دارند شد. برخی کارشناسان هم اعلام کردند اگر در تهران زلزله رخ بدهد فاجعه به بار خواهد آمد. در پی این سخنان و هشدارها بحث مربوط به وقوع زلزله احتمالی در تهران در کانون توجه قرار گرفت و طرح خلوتسازی پایتخت ارائه شد. اکنون لطفالله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور هم از طرحهای تشویقی دولت برای خلوتسازی پایتخت سخن به میان آورده است. به گفته فروزنده، بخش نخست مصوبه تشویقی هیاتوزیران به حقوق مربوط میشود؛ مهاجران به شهرهای دیگر فوقالعادههای بیشتری به دست میآورند و بین ۲۵ تا ۵۰ درصد حقوقشان افزایش مییابد. فروزنده بخش دوم مصوبه انتقال کارمندان و مدیران دولتی را به امنیت شغلی و تبدیل وضع آنها مربوط دانست و افزود: رتبه کسانی که از تهران مهاجرت کنند، ارتقا مییابد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور گفت: بخش دیگر این است که تصدی این افراد برای پستهای بلاتصدی با اولویت خواهد بود. فروزنده افزود: بخشی از این مصوبه مربوط به تسهیلات، مسکن، وام و امکاناتی است که فرد میخواهد در شهر جدید اسکان یابد. وی بخش دیگر این مصوبه را مربوط به فرزندان کارمندان مهاجر به خارج از تهران بیان کرد و گفت: برای مثال وزارتخانه های آموزش عالی و آموزش و پرورش تسهیلاتی برای دانشجویان و دانشآموزان فراهم کردهاند. فروزنده افزود: در عین حال هماکنون کارگروهی به ریاست معاون اول رییسجمهور تشکیل شده است که برای تسهیل انتقال کارمندان و غیرکارمندان به خارج از تهران برنامهریزی کنند تا با ارائه تسهیلات به راحتی منتقل شوند. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور اضافه کرد: همچنین قرار شده است وزارت مسکن و شهرسازی رقم تسهیلات مسکن برای مهاجران را متناسب با منطقه و شرایط آن منطقه اعلام کند.
واکنش شهرداری تهران
در این میان مقامات شهرداری تهران به طرح دولت برای خلوتسازی پایتخت، واکنش احتیاطی توام با انتقاد نشان دادهاند. از جمله سید محمد هادی ایازی سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به برنامه رییسجمهوری برای خروج پنج میلیون نفر از تهران برای کاهش خسارات ناشی از زلزله احتمالی گفت: چند سال پیش نیز برنامه خروج شرکتها و سازمانها به مناطق عملیاتی مطرح شد، اما این طرح اجرایی نشد که امیدواریم برنامه اخیر به سرنوشت طرح قبلی دچار نشود. ایازی در گفتوگو با (ایسنا)، با تاکید بر اینکه رییسجمهوری، رییس قوه مجریه است و اگر بخواهد اقدامی را اجرایی کند، حتما این توانایی وجود دارد، گفت: اما دولت پنج سال پیش نیز در تصمیمی اعلام کرد که قرار است سازمانها و شرکتهایی که محل اصلی فعالیتشان در مناطق عملیاتی جنوب و یا شمال کشور قرار دارد از تهران خارج شوند، اما این برنامه اجرایی نشد.
وی با اشاره به نگرانی رییسجمهوری درباره خسارات بسیار در زمان زلزله احتمالی تهران گفت: ما نیز نگران این مساله هستیم و قطعا باید بخشی از جمعیت تهران خارج شوند، اما این امر مستلزم اجرای سیاستهای تشویقی قابل توجه است که زمان زیادی را میطلبد؛ در عین حال تمام این مسائل باید اجرایی شوند تا مردم با اطمینان در این طرح مشارکت کنند.
رییسجمهور چه گفته بود؟
اما احمدینژاد در هفدهم فروردین ماه بحث مربوط به زلزله در تهران را پیش کشید. او که از مجتمع اردوگاههای اسکان اضطراری بشارت در غرب تهران در جمع نیروهای امدادی و خدماتی سخن میگفت، با تاکید بر لزوم جدی گرفتن بروز زلزله در تهران اظهار داشت: زمان وقوع زلزله مشخص نیست، اما شرایط طبیعی نشان میدهد که وقوع زلزله در تهران قطعی است.
احمدینژاد افزود: در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در استان تهران هستند که از این جمعیت قریب ۸ میلیون نفر در شهر تهران سکونت دارند و اگر حادثهای رخ دهد خسارتبار خواهد بود. وی تصریح کرد: ابعاد شهری و سازهها و بافت فرسوده و ترکیب ساختار جمعیتی شهر تهران نشان میدهد کار امداد و نجات در این شهر بسیار بزرگ است و جا دارد همه امکانات کشور برای مقابله با حوادث احتمالی در تهران بسیج شوند.
رییس شورایعالی مدیریت بحران کشور با اشاره به ۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت شهر تهران که مسافت آن را دو برابر کل مساحت شهر غزه اعلام کرد، متذکر شد: در صورت بروز حادثه باید در هر کیلومتر و هر وجب کاوش صورت گیرد و کار بررسی و نگهداری و پاکسازی به دقت انجام شود که این کار نیازمند همت همگانی است.
رییسجمهور با بیان اینکه یکی از علمای بزرگ تهران به من پیغام داد که از مردم بخواهم مراقب باشند و ضمن پرهیز از گناه، برای دوری از بلایا دعا کنند، از مردم تهران خواست که موضوع زلزله و مقاومسازی ساختمانهای خود در برابر این بلای طبیعی را جدی بگیرند. احمدینژاد افزود: حادثه خبر نمیکند و گرچه زمان وقوع زلزله مشخص نیست، اما تهران در معرض زلزله قرار دارد و شرایط طبیعی نشان میدهد که بروز زلزله در تهران قطعی است و اگر زلزله رخ دهد از فیروزکوه تا نظرآباد آسیب میبیند و ابعاد آن گسترده خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه یک چهارم مردم استان تهران امکان زندگی در سایر نقاط کشور را دارند، از ساکنان پایتخت خواست که موضوع مهاجرت از تهران را جدی بگیرند. احمدینژاد: به وقتش از مردم میخواهم تهران را ترک کنند.
البته احمدینژاد یکشنبه هفته جاری دوباره طی اظهار نظری در جمع مدیران بنیاد مسکن به موضوع زلزله در پایتخت پرداخت و گفت که حداقل ۵ میلیون نفر باید از تهران بیرون بروند و به وقتش از مردم خواهش میکند تا از تهران بروند.
وی گفت: گسلهای زیر تهران «الان باید فعال باشد» ولی به لطف دعای مردم فعال نیستند.
وی افزود: «نمیتوان تضمین کرد که چه زمانی در تهران زلزله میآید و این گسلها فعال میشود.»
ارسال نظر