دنیای اقتصاد- مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه دیروز خود مساله تجمیع انتخابات را در دستور کار خود قرار داد و تصویب کرد تا انتخابات چهارگانه کشور در دو انتخابات تجمیع شوند. براین اساس انتخابات شوراها و ریاست جمهوری با یکدیگر و انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان با یکدیگر برگزار می‌شوند. محسن رضایی از مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد

تجمیع انتخابات چهارگانه کشور

براساس مصوبه مجمع، انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها، و انتخابات مجلس با انتخابات مجلس خبرگان با هم تجمیع شدند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که با مصوبه‌ این مجمع، انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها و همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی با انتخابات مجلس خبرگان رهبری با هم تجمیع شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز در نخستین نشست خبری با خبرنگاران در سال جدید با اشاره به موضوعات مطرح شده در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام ابتدا نسبت به موضع‌گیری‌های اخیر رییس‌جمهور آمریکا از خود عکس العمل نشان داد و ‌این سخنان را برخلاف مقررات بین‌المللی و قوانین سازمان ملل اعلام کرد.

وی اضافه کرد: آقای اوباما و وزیر دفاع آمریکا تحت عنوان سیاست دفاعی جدید آمریکا در مساله هسته‌ای موضع‌گیری‌هایی انجام دادند که چون اشاره به‌ایران دارد، نظر مجمع ‌این است که همه مسوولان ذی‌ربط باید از خود عکس‌العمل نشان دهند و آن را در مجامع بین‌المللی پیگیری کنند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان‌اینکه اوباما و وزیر دفاع آمریکا ادعا کرده اند که در مورد کنترل تسلیحاتی برنامه‌هایی دارند، گفت:‌مجددا آمریکا نسبت به کشورهای دیگر اعلام کرد که ‌ایران و کره‌شمالی را از‌ این قاعده مستثنی می‌‌کند که ‌این حرف غیر‌قابل قبولی است؛ زیرا ما تمام ضوابط بین‌المللی را رعایت کردیم و طبق قوانین NPT که هنوز عضو آن هستیم اگر هر یک از کشورهای عضو ‌این پیمان مورد تهدید هسته‌ای قرار بگیرد تمام کشورهای دیگر عضو موظف هستند از آن کشور دفاع کنند.

رضایی با اعلام ‌اینکه جمهوری اسلامی ‌ایران از NPT خارج نشده است، گفت: بنابراین اگر مورد تهدید قرار بگیریم همه کشورهای دیگری که عضو NPT هستند، موظف می‌باشند که از ما دفاع کنند. وی اضافه کرد: البته ممکن است آقای اوباما برای ‌ایجاد جنگ روانی علیه ‌ایران‌ این حرف‌ها را زده باشد که همین هم قابل پیگیری است؛ چرا که مگر برای جنگ روانی هر کسی می‌تواند هر حرفی را بزند.

رضایی با ابراز تعجب از‌اینکه اوباما که پرچم صلح را در ابتدا برداشته بود امروز پرچم جنگ را به دوش گرفته است‌، گفت: آقای اوباما اگر به همان حرف‌هایی که در ابتدای ریاست جمهوری‌اش می‌زد، پایبند باشد و به آن عمل کند، بهتر است. زیرا گذشته‌های ‌ایشان جز موفقیت‌های موقت چیزی به دست نیاوردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر اوباما بخواهد لقمه بزرگتر از افغانستان و عراق را انتخاب کند هیچ آدم عاقلی وی را همراهی نخواهد کرد، زیرا ‌ایران سرزمین شهیدان است که وقتی آمریکا و شوروی و همه قدرت‌ها با هم بودند، نتوانستند کاری در مقابل آن بکنند، بنابراین امروز از اوباما می‌خواهیم که این حرف‌ها را نزند. وی در ادامه با اشاره به روند بررسی سیاست‌های کلی انتخابات در جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: هم اکنون وارد متن ‌این موضوع شده‌ایم و اولین بحثی که در جلسه امروز مطرح شد همزمانی برگزاری انتخابات بود تا به جای هر یک سال، دو سال یک بار انتخابات برگزار شود. یعنی انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها و انتخابات مجلس شورای‌اسلامی با انتخابات مجلس خبرگان رهبری با هم برنامه‌ریزی شوند که ‌این ماده به تصویب رسید.

انتخاب اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراها

یک عضو کمیسیون شوراهای مجلس از اصلاح همزمان قانون انتخابات شوراها و همچنین مشخص شدن ترکیب هیات نظارت بر چهارمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا خبر داد.

حسن نوروزی نماینده رباط‌کریم در مجلس در گفت‌وگو با ایلنا، اظهار کرد: اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراها انتخاب شده‌اند که متشکل از آقایان اسدالله بادامچیان نماینده تهران، حسن نوروزی نماینده رباط‌کریم، ولی اسماعیلی نماینده گرمی و دشت مغان و سیدفاضل موسوی نماینده خدابنده و حسین فدایی نماینده تهران است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: انتخابات شوراها به احتمال قوی در آذرماه برگزار می‌شود. این عضو فراکسیون اصولگرایان در واکنش به سوالی که به اصلاحات صورت گرفته در قانون انتخابات شوراها در کمیسیون سیاست داخلی و شوراها اشاره داشت، گفت: اصلاحات صورت گرفته روی قانون شوراها به گونه‌ای است که براساس آن، مدرک تحصیلی برای عضویت در شورا در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر لیسانس مقرر شد که در گذشته دیپلم بود. نوروزی تاکید کرد: مدرک تحصیلی برای شوراهای روستایی نیز از زیر دیپلم به دیپلم و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز از دیپلم به فوق دیپلم ارتقا یافت.