دومین نشست یارانهای دولت و مجلس امروز برگزار میشود
مصباحی مقدم: دولت به درخواست لاریجانی پاسخ نداد
دنیایاقتصاد- دومین نشست کارگروه مشترک دولت و مجلس برای توافق بر سر درآمد یارانهای دولت احتمالا امروز برگزار میشود.
رییس مجلس از دولت خواسته بود پیشبینی تورم ناشی از سناریوی ۴۰ هزار میلیاردی را اعلام کند تا امکان تفاهم به وجود آید
دنیایاقتصاد- دومین نشست کارگروه مشترک دولت و مجلس برای توافق بر سر درآمد یارانهای دولت احتمالا امروز برگزار میشود. این در حالی است که اولین جلسهاین کارگروه که سهشنبه شب برگزار شد، نتیجه روشنی نداشت؛ زیرا آن گونه که جمشید انصاری، یکی از اعضای مجلسی این کارگروه گفته است، «ما صرفا حرفهای نمایندگان دولت را شنیدیم که البته از نظر ما حرف جدیدی هم نداشتند.» به همین دلیل، اگرچه دولتیها این جلسه را مفید و سازنده خواندهاند، مجلسیها از اظهار نظر درباره نتایج آن خودداری کردهاند.
جمشید انصاری به خبرگزاری مهر گفته است «ما همچنان منتظر هستیم تا دلایل منطقی برای اجرا نکردن قانون را از سوی دولت بشنویم تا درصورتی که به توافق رسیدیم، به دنبال راه حل باشیم.» اما از آنجا که به گفته غلامرضا مصباحی مقدم، دیگر عضواین کارگروه «دولت به درخواست رییس مجلس برای ارائه آمار تورم ناشی از درآمد ۴۰ و ۲۰ هزار میلیارد تومان هدفمندسازی یارانهها پاسخی نداده است» بعید است که نمایندگان مجلس به سادگی به درخواست جدید دولت (رقم ۳۵ هزار میلیاردی برای درآمد یارانهها) تن دهند.
علی لاریجانی در نامهای که هفته گذشته در پاسخ نامه محمود احمدینژاد نوشته بود، از او خواسته بود «به خاطر اینکه این مسیر [بررسی دوباره نظرات دولت] مجددا در بحثهای غیرمستند غوطهور نشود، خواهشمند است دولت محترم روشن نمایند پیشبینی تورم که شامل تورم انتظاری هم هست از دو سناریوی چهل هزار میلیارد تومان و بیست هزار میلیارد تومان چقدر است؟ و نرخ رشد اقتصادی کشور در سال ۸۹ با هر کدام ازاین سناریوها چقدر میشود؟ و مدل پیشنهادی دولت از نظر قیمت حاملهای انرژی در هر کدام ازاین سناریوها چیست؟ تا آسانتر مسیر تفاهم فراهم گردد.»
مشکل یا «توهم» مشکل؟
غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه در نشست اول کمیته مشترک دولت و مجلس درباره نقطه نظرات دولت بحث و بررسی شد، اظهار کرد: دولت مقداری از موضع پیشین خود پایین آمده و به جای درآمد ۴۰ هزار میلیارد تومانی خواستار درآمد ۳۵ هزار میلیارد تومانی است. وی با اشاره به نامه احمدینژاد به لاریجانی خاطرنشان کرد: در این نامه اصلا رییسجمهور به موضوع درآمد ۲۰ یا ۴۰ هزار میلیارد تومان اشارهای نکرده بود و در عوض مسائل جدیدی همچون پیچیدگی قانون مصوب مجلس و ابهام در آن را مطرح کرده بود که از نظر ایشان این قانون قابلیت اجرا ندارد.
به گفته وی، نمایندگان مجلس در نشست مشترک با دولت، در پی آنند که دریابند دولت دقیقا چه میخواهد و آیا دولت واقعا با مشکلاتی برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها مواجه است یا توهم مشکل دارد؟ و فاصله دیدگاه دولت و مجلس چیست؟
مصباحی مقدم با بیان اینکه نمایندگان عضو کمیته مشترک دولت و مجلس خواستار سناریوهای مختلف دولت برای اجرای این قانون شدهاند، تاکید کرد که بنای انتشار این سناریوها را ندارد. رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی ادامه داد: در جلسات این کمیته میخواهیم ببینیم که دولت واقعا از چه محلی میخواهد ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند و این مساله چه آثار و تبعاتی دارد.
او که میگفت هنوز نمایندگان در جلسه مشترک دولت و مجلس به موضعگیری نپرداختهاند، یادآور شد که دولت به درخواست رییس مجلس برای ارائه آمار تورم ناشی از درآمد ۴۰ و ۲۰ هزار میلیارد تومان هدفمندسازی یارانهها پاسخی نداده است.
نماینده تهران در پاسخ به سوالی که به طرح نمایندگان حامی دولت برای اصلاح قانون هدفمند کردن یارانهها و کسب درآمد ۳۵ هزار میلیارد تومانی دولت از این محل اشاره داشت، گفت: اصلا چنین طرحی قابلیتپذیرش در مجلس را ندارد. چرا که آییننامه داخلی مجلس اجازه تغییر بودجه سالانه را با ارائه طرحی از سوی نمایندگان نمیدهد و این اقدام تنها براساس لایحه از سوی دولت امکانپذیر است. چرا که درآمدهای دولت در قالب این اصلاحیه تغییر میکند و از این رو دولت ملزم به ارائه لایحه متمم بودجه است. او که میگفت زمینه ارائه لایحه از سوی دولت وجود دارد، ابراز امیدواری کرد تا در نشست آتی کمیته مشترک دولت و مجلس در این زمینه تصمیمگیری شود.
عباسپور: هرج و مرج میشود
در همین حال، علی عباسپور تهرانی فرد، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت عدم اجرای قانون توسط دولت و قوه مجریه را امری بیسابقه و تعجببرانگیز دانست.
عباسپور خاطرنشان کرد: تعجب میکنیم از اینکه شخصیتی که چنین موضعی را در آن زمان اعلام میکند، چگونه است که حال در عمل خود حاضر به اجرای قانون نیست؟
عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اگر رییسجمهور که شخص دوم نظام است و سوگند خورده که پاسدار قانون اساسی باشد، قانون را نادیده بگیرد، به طور قطع میتواند عواقب خطرناکی برای کشور و نظام به همراه آورد.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: ما در هیچ عبارت یا فرازی از قانون اساسی نداریم که رییس جمهور بتواند به قانون مصوب اشکال وارد کند و بگوید اجرا نمیکنم. عباسپور افزود: طبیعی است که اگر هر کسی بنا به تفکر شخصی و برداشت شخصی اشکالی در قانون ببیند واین اشکال را توجیهی برای اجرای عدم قانون به حساب بیاورد، در نهایت به هرج و مرج و بی قانونی در کشور منجر میشود.
۳۵ هزار میلیارد، آخرین پیشنهاد دولت
معاون پارلمانی رییسجمهور اظهار داشت: آخرین پیشنهاد دولت برای هدفمند کردن یارانهها ۳۵ هزار میلیارد تومان است که صحبتها و رایزنیها ادامه دارد و تعدادی از نمایندگان مجلس نیز آن را امضا کردهاند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا میرتاجالدینی در حاشیه جلسه استانی هیات دولت در استان آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص رایزنیهای مجلس و دولت برای اجرای هدفمند کردن یارانهها گفت: پیشنهاد دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان است که آخرین پیشنهاد ما است؛ البته صحبتها و رایزنیها را ادامه میدهیم. میرتاجالدینی خاطرنشان کرد: این به مفهوم عقبنشینی نیست، بلکه یک توافق است و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز آن را امضا کردهاند که امیدواریم رای بیاورد. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اساسنامه صندوق توسعه ملی چه زمانی به مجلس شورای اسلامی میرود، تصریح کرد: تلاش میکنیم طبق مصوبه قانون بودجه اساسنامه صندوق توسعه ملی را به مجلس ارائه کنیم. میرتاجالدینی ادامه داد: مهلت ارائه اساسنامه صندوق توسعه ملی به مجلس شورای اسلامی تا آخر فروردین است و باید اساسنامه را تا آن زمان آماده کنیم و در اردیبهشتماه تحویل مجلس دهیم.
ارسال نظر