یک سال دورخیز برای یک جشن آبرومند

با تقدیر از منوچهر اسماعیلی و اهدای ۲۴ تندیس حافظ، یازدهمین جشن دنیای تصویر برگزار شد. در این مراسم که شامگاه جمعه ۱۴ اسفند‌ماه در تالار مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، علی معلم مدیر این جشن با اشاره به عدم برپایی آن در سال گذشته گفت: بعد از سالی که نبودیم و به قول سینمایی‌ها فید شده بودیم، امسال دوباره در اواخر زمستان برگشتیم و امیدوارم سال آینده‌ای هم باشد تا به اول تابستان برسیم و جشن دوازدهم را آن زمان برگزار کنیم. در بخشی از مراسم با پخش تصاویری از منوچهر اسماعیلی از او به عنوان یک عمر فعالیت هنری تقدیر شد و تندیس و جوایز این گوینده پیشکسوت توسط چنگیز جلیلوند، مهدی مهدوی‌کیا، حسین کعبی و هدایتی مدیرعامل استیل‌آذین اهدا شد. جلیلوند اظهار کرد: خوشحالم منوچهر اسماعیلی را به شما معرفی کنم. او مثل یک گوهر نایاب و انگشتر زمرد و برلیان است و ایشان را باید لای پنبه گذاشت تا خللی به او وارد نشود. وی افزود: ما به او افتخار می‌کنیم و برای ایشان آرزوی طول عمر و سلامتی داریم.

اسماعیلی با اشاره به بزرگداشت علی کسمایی در جشن خانه سینما گفت: آنجا علی معلم از من پرسید چرا می‌لرزی و آن صلابت چه شد. من گفتم هنرمندان جلوی دوربین سخت استوارند، اما من هنرمند نیستم.

وی افزود: من تکه‌ای از جان شما هستم و هنوز هم می‌لرزم و به خاطر شما و عشق به شما حرف می‌زنم.

اسماعیلی ادامه داد: این جایزه لایق من نیست لذت و خاطره‌اش را با خود می‌برم، اما اصل جایزه را به همراه‌عزیزم که سالیان سال دلدارم بوده تقدیم می‌کنم.

وی با دعوت از همسرش برای حضور روی سن جایزه‌اش را به او اهدا کرد. در ادامه فرزاد حسنی و سیروس الوند برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن به روی صحنه آمدند که یک جایزه به بهاره رهنما برای فیلم «دایره زنگی» تعلق گرفت و جایزه دیگری هم به هنگامه قاضیانی برای «به همین سادگی» اختصاص پیدا کرد. رهنما در حالی که با اشتیاق و هیجان خیلی زیادی روی سن حاضر شده بود با بیان اینکه آدمی که عاشق کارش است می‌تواند بهترین باشد اظهار داشت: خوشحالم که جدی گرفته نمی‌شوم، اما در قلب شما جا دارم. وی از برپایی دوباره جشن دنیای تصویر و انتشار مجدد این نشریه اظهار خوشحالی کرد و گفت: امیدوارم این طلیعه بازگشت سایر نشریات تعطیل‌شده باشد. قاضیانی هم با بیان اینکه امشب از شبی که سیمرغ جشنواره‌ فجر را دریافت کردم خوشحال‌ترم گفت: حس می‌کنم این جایزه خیلی ارزشمند‌تر است و سال‌ها با حسرت به آن نگاه می‌کردم. سعید راد هم برای اهدای جایزه بازیگر مرد به روی سن دعوت شد. در این بخش رضا ناجی برای فیلم «آواز گنجشک‌ها» تندیس حافظ دریافت کرد. گلاب آدینه جایزه‌ دیگر بازیگری را برای «روز سوم» به حامد بهداد اهدا کرد. بهداد گفت: این راه هرگز برای من شوخی نبوده است و از خانواده‌ام، امام رضا (ع) و استادم حمید سمندریان تشکر می‌کنم. وی با اشاره به چنگیز جلیلوند اظهار داشت: من ۱۰ سال است که کاندید می‌شوم و جایزه نمی‌گیرم و امشب می‌خواهم جایزه‌ای را که گرفته‌ام به خاطر صدای مارلون براندو به چنگیز جلیلوند برای صدای جاودانه‌اش تقدیم کنم. جایزه هیات داوران جشن یازدهم دنیای تصویر توسط مهتاب کرامتی به‌نام محمدرضا اصلانی برای نگارش و ساخت «آتش سبز» قرائت شد که در نبود او خود کرامتی بازیگر این فیلم جایزه را دریافت کرد. آخرین جایزه‌ بخش سینمایی جشن یازدهم به «آواز گنجشک‌ها» به عنوان بهترین فیلم تعلق گرفت که نام مجید مجیدی توسط بابک حمیدیان قرائت شد. مجیدی گفت: خوشحالم دنیای تصویر حیات مجدد پیدا کرد و جشن آن دوباره ادامه پیدا می‌کند. وی با اشاره به تقدیر حامد بهداد از جلیلوند اظهار داشت: تقدیر از پیشکسوتان کار بسیار پسندیده‌ای است به خصوص پیشکسوتانی که برای دوبله زحمت کشیدند. مجیدی هم جایزه‌اش را به منوچهر اسماعیلی به عنوان گوینده‌ نقش «حمزه» در فیلم محمد رسول‌الله اهدا کرد. اسماعیلی گفت: من در فیلم «تیرباران» به جای مجیدی حرف زدم و کوچک هنرمندان ایران‌زمین به‌خصوص خلیج فارس هستم. در ادامه با حضور هیات داوران جشن تصویر سال و سخنرانی جواد طوسی، جایزه ادبیات سینمایی به خاطر دقت و تحقیق در تاریخ سینمای ایران به عباس بهارلو اهدا شد که این محقق یاد و خاطره عبدالحمید شعاعی‌تهرانی را گرامی داشت. در پایان مراسم علی معلم از کسانی که موجب انتشار مجدد دنیای تصویر و برپایی این جشن شدند، تقدیر کرد. یازدهمین جشن دنیای تصویر که نزدیک به ۵ ساعت ادامه داشت با اجرای دو ترانه توسط رضا یزدانی به پایان رسید. به برگزیدگان ۵ سکه بهار آزادی از طرف باشگاه استیل‌آذین اسپانسر جشن، یک میلیون تومان توسط لوازم بهداشتی تیبا و یک‌ میلیون تومان هم بن خرید پوشاک گراد اهدا شد و آب‌معدنی دماوند نیز به ۶ برگزیده هرکدام یک میلیون تومان اهدا کرد.