پاسخ به گزارش اخیر همراه پیشنهادهای ایران ارسال شد
نامه جدید ایران به آژانس اتمی
دنیای اقتصاد- نماینده ایران در آژانس هستهای نامه جدیدی به یوکیا آمانو مدیرکل آژانس هستهای نوشته است که در آن شرایط ایران برای مبادله سوخت هستهای قید شده است و در عین حال اشتباهاتی را که در گزارش اخیر آمانو درباره فعالیتهای هستهای ایران آمده است، گوشزد کرده و خواستار اصلاح آن شده است؛ پیش از این علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی هم خواستار اصلاح آن بخش از گزارش آژانس شده بود که ایران را به حرکت به سمت فعالیتهای هستهای نظامی متهم کرده بود. البته دیروز محمود احمدینژاد رییسجمهور هم در سفر استانی به خراسان جنوبی و در بیرجند بر آمادگی ایران برای مبادله بدون پیش شرط سوخت هستهای تاکید کرد و رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه هم در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مبادله سوخت باید در خاک ایران انجام شود. ایران در عین حال آمادگی خود را برای خرید سوخت هستهای با غنای ۲۰درصد اعلام کرده است. از سوی سلطانیه ارائه شد
نامه جدید ایران به آژانس هستهای
سخنگوی وزارت خارجه: مبادله سوخت باید در کشور انجام شود
دنیای اقتصاد - علیاصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس هستهای نامهای را خطاب به یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس هستهای ارائه داده است و همزمان رامین مهمانپرست هم بر آمادگی ایران برای مبادله سوخت در خاک ایران تاکید کرده است.
در اولین تحول نامه جدید ایران خطاب به یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص تامین سوخت هستهای رآکتور تحقیقاتی تهران توسط علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین به آمانو ارائه شد.
به گزارش ایرنا، این نامه شامگاه دوشنبه سوم اسفندماه مصادف با ۲۲ فوریه در سایت رسمی آژانس صرفا برای دسترسی اعضای آژانس انتشار یافته است. در بخشی از این نامه که در تاریخ ۱۸فوریه مصادف ۲۹ بهمن ماه به مدیرکل آژانس ارائه شده به نحوه تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران اشاره و یادآوری شده است که در دهه هفتاد و به خاطر عدم تحویل سوخت از سوی آمریکا، با مساعدت آژانس این سوخت طی قراردادی از آرژانتین در سال ۱۹۸۷ میلادی خریداری شد. براساس قراردادهای مربوطه بنا بوده است که سوختهای رآکتور تحقیقاتی تهران توسط آمریکا تدارک دیده شود؛ اما این کشور تعهدات خود را نادیده گرفته است. در این نامه آمده است: آژانس موظف است براساس ماده ۳ اساسنامه خود و با توجه به اینکه عمر سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران رو به پایان است، برای تسهیل دریافت این سوخت با ایران همکاری و مساعدت کند.
در این نامه تصریح شده است که ایران همچنان به دنبال خرید سوخت لازم رآکتور تهران از طریق پرداخت وجه آن است. در این نامه اضافه شده است: در صورتی که آژانس قادر به انجام وظایف خود بر اساس ماده ۳ اساسنامه نیست، ایران برای مبادله سوخت لازم رآکتور تحقیقاتی تهران با اورانیوم غنای پایین تولید شده در ایران به طور همزمان در یک یا چند محموله در اراضی جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد. در این نامه جمهوری اسلامی ایران از مدیرکل آژانس خواسته است که این موضوع را به تمامی عرضهکنندگان بالقوه سوخت هستهای منعکس و ایران را از نتایج اقدامات مطلع کند.
توضیحات سخنگوی وزارت خارجه
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه تبادل سوخت حتما باید در داخل کشورمان انجام شود، در مورد نامهای که ایران به آژانس ارسال کرده است، گفت: در این نامه مجددا در مورد آمادگی کشورمان برای همکاری با آژانس و نیازهایمان نسبت به تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران نقطه نظرات کشورمان را اعلام کردیم.
به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست در نشست هفتگی خود با خبرنگاران خاطرنشان کرد: اگر شرایط مورد نظرمان تعیین شود، همچنان راه همکاری و تعامل باز است و امیدواریم جواب مثبت دریافت کنیم. شرایط مورد نظر ما باید تامین شود. وی همچنین در مورد برخی تحرکات آمریکا و رایزنی با برخی کشورهای منطقه در مورد ایران گفت: این موارد نشاندهنده مستاصل شدن بعضی از این کشورها در توطئه و طراحیهایشان است. آنها از اینکه بتوانند اهداف خود را محقق کنند و راه نفوذی در کشور ما یا منطقه پیدا کنند، ناامید شدهاند و دست به اینگونه تحرکات میزنند. این تحرکات نشاندهنده این است که همچنان در سیاست خارجی آمریکا مشکلات و تعارضاتی وجود دارد و به وضوح لابی صهیونیستها و تحریک کردن مقامات آمریکایی را برای انجام اقدامات غیرمنطقی نسبت به کشورمان مشاهده میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد اظهارات وزیر امور خارجه ایتالیا و مقامات فرانسوی در مورد اعمال تحریم علیه ایران و ابراز نگرانی از پیشرفتهای ایران گفت: فعالیتهای صلحآمیز هستهای ما تحت نظارت آژانس آژانس انجام میشود. کشورهای غربی و از جمله ایتالیا و فرانسه نباید نگران باشند. این فعالیت ها برای تامین نیازهای داخلی کشورمان انجام میشود. به نظر میآید تاثیرپذیری از تبلیغاتی که برخی از کشورهای خاص نسبت به خطرناک بودن فعالیتهای هستهای ما انجام میدهند و متاسفانه برخی از کشورهای اروپایی اسیر این تبلیغات میشوند، بیشتر به خاطر این است که بندهای مهم دیگر NPT مورد توجه قرار نگیرد. مهمترین بندی که جامعه جهانی امروز نسبت به آن حساس شده و انتظار داریم نسبت به آن اقدام شود عاری بودن جهان از سلاحهای هستهای است. موضوع خلع سلاح باید در دستور کار قرار گیرد و کشورهایی که دارنده سلاحهای کشتار جمعی هستند و آینده بشریت را با نگرانی روبهرو کردهاند، باید نسبت به خلع سلاحشان اقدام شود. وی همچنین در مورد این که آیا قصد خروج از NPT را دارید، گفت: همواره اعلام کردهایم که قصد نداریم از NPT خارج شویم و تاکنون همه فعالیتهایمان با همکاری و نظارت آژانس بوده است. مهمانپرست همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا، مبنی بر این که مجلس درخواست کرد تا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش خود را اصلاح کند، در این رابطه وزارت امور خارجه چه اقدامی انجام خواهد داد؟ گفت: در گزارش آقای آمانو اشتباهاتی وجود دارد که باید تصحیح شود. در نامهای که به آژانس نوشتهایم به این موارد اشاره شده است. سفیر کشورمان در آژانس پیگیر این موضوع است، امیدواریم آقای آمانو با گذشت زمان و کسب تجربیات بیشتر با دقت بیشتری نسبت به تهیه گزارشها اقدام و این اشتباهات را در گزارشهای خود اصلاح کند. وی با بیان این که در گزارش آمانو دو مطلب کاملا اشتباه ذکر شده بود یکی از این دو مربوط به این بود که ما غنی سازی ۲۰ درصد را بدون حضور بازرسان آژانس انجام دادیم؛ این مطلب کاملا اشتباه است. با درخواستی که ما برای حضور بازرسان آژانس داشتیم و با تایید آژانس، دو نفر از بازرسانی که در ایران بودند در این غنیسازی حضور داشتند. حضور دو بازرس آژانس در فیلمهایی که ضبط شده کاملا مشخص است. سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما همکاریمان را با آژانس ادامه میدهیم.
ارسال نظر