نفت ۴۰ دلا ری با دلار ۹۹۰ تومانی در بودجه ۸۹
دنیای اقتصاد-به گفته مشاور معاون پارلمانی رییسجمهور، با توجه به قیمت سال جاری برای نفت، برای سال آینده نیز با توافق مجلس قیمت ۳۵ تا ۴۰ دلار برای نفت مبنا قرار خواهد گرفت و قیمت ارز نیز تغییری نخواهد کرد.وی با تاکید بر اینکه این رقمها جایی نوشته نمیشود و تنها در محاسبات منظور میشود، گفت: با توجه به اینکه قیمت ارز در سال جاری در حدود ۹۹۰ تومان محاسبه شد، همین عدد برای دلار در بودجه سال آینده در محاسبات در نظر گرفته میشود. بررسی جزئیات لایحه بودجه ۸۹ هفته جاری در دولت آغاز شده است. انتشار اخبار اولیه از ارقام بودجه ۸۹:
نفت ۳۵ تا ۴۰ دلار- دلار ۹۹۰ تومان
وزیر اقتصاد: لایحه بودجه و برنامه پنجم توسعه همزمان به مجلس تقدیم میشود
مشاور معاون پارلمانی رییسجمهور درباره بررسی بودجه ۸۹ در دولت گفت: با توجه به قیمت سال جاری برای نفت، برای سال آینده نیز با توافق مجلس قیمت ۳۵ تا ۴۰ دلار برای نفت مبنا قرار خواهد گرفت و قیمت ارز نیز تغییری نخواهد کرد.
ایرج ندیمی در گفت و گو با فارس اظهار کرد: بر اساس قیمت نفت در سال جاری که در بودجه ۳۷ دلار در نظر گرفته شد، برای سال آینده هم با توافق مجلس قیمت ۳۵ تا ۴۰ دلار برای نفت مبنا قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه این رقمها جایی نوشته نمیشود و تنها در محاسبات منظور میشود، گفت: با توجه به اینکه قیمت ارز در سال جاری در حدود ۹۹۰ تومان محاسبه شد، همین عدد برای دلار در بودجه سال آینده در محاسبات در نظر گرفته میشود. مشاور معاون پارلمانی رییسجمهور اضافه کرد: باید دقت کنیم که قیمتهای نفت و دلار جایی مرقوم نمیشود و تنها در محاسبات مورد استناد قرار میگیرد. وی توضیح داد: بر اساس میزان فروش نفت و میزان درآمد عددی را برای بودجههای عمومی اختصاص میدهیم که باید محاسبات به گونهای انجام شود که به واقعیت نزدیک باشد. به گزارش فارس، بررسی جزئیات لایحه بودجه ۸۹ هفته جاری در دولت آغاز شده است.
توضیحات وزیر اقتصاد
در این میان وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ارسال لایحه بودجه ۸۹ و برنامه پنجم توسعه به مجلس اعلام کرد: قصد ما این است که لوایح بودجه ۸۹ و برنامه پنجم توسعه کشور به طور همزمان به مجلس ارسال شود، اما بسته به شرایط ممکن است یکی از این دو لایحه زودتر ارسال شود.
به گزارش ایسنا، شمسالدین حسینی با اشاره به تورم ۲۵ درصدی سال گذشته و کاهش این نرخ به ۱۵ درصد در آبانماه سال جاری گفت: در واقع دولت به قول خود در مورد کاهش نرخ تورم عمل کرده است. وی درباره موجودی حساب ذخیرهارزی گفت: موجودی این حساب مثبت است، اگر بخواهیم جریانی هم حساب کنیم، با توجه به اینکه حساب ذخیرهارزی هم ورودی دارد و هم خروجی، موجودی این حساب مثبت است و پیشبینی میشود تا پایان سال نیز مثبت باقی بماند.
حسینی با بیان اینکه واگذاری شرکتهای دولتی در قالب قانون انجام گرفته است، در مورد فسخ معامله فولاد خوزستان عنوان کرد: تقاضای خریدار مبنی بر فسخ معامله در هیات داوری رد شد، اما قاضی دادگاه رای به فسخ داد و وزارت اقتصاد مشغول تهیه لایحهای است که این اعتراض را منعکس کند. حسینی در مورد واگذاری بیمه آسیا بیان کرد: در این باره تضمینی از وزارت اقتصاد بابت تسعیر ارزی خواسته شده بود که وزارتخانه این نامه را ارائه کرد.
وزیر اقتصاد درباره بیمه نبودن بسیاری از شرکتهای دولتی از جمله پالایشگاهها بیان کرد: آیا پالایشگاهی به بیمه مراجعه کرده و بیمه نشده است؟ اقتصاد ایران به دلیل دولتی بودن نیازی به بیمه نداشته است.
منفیشدن تراز صادرات و واردات انرژی طی سالهای آینده
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در سومین جشنواره ملی حمل و نقل اظهار کرد: پیشبینی میشود طی سالهای آینده تراز صادرات و واردات انرژی صفر و در سالهای پس از آن منفی شود. به این ترتیب باید در حال حاضر که فرصت داریم، به اصلاح ساختارها بپردازیم. وی با بیان اینکه امروزه بین هشت تا ۹ درصد تولید ناخالص داخلی کشور به ارزش افزوده بخش حمل و نقل اختصاص داده میشود و این در حالی است که در کشورهای صنعتی این عدد حدود ۲۰ درصد است، افزود: یعنی حدود ۱۱ درصد از ظرفیت کار کاملا بکر در این بخش وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت بازبینی برنامهریزیها در حوزه حمل و نقل از نظر برنامهریزی و قانونگذاری قانون توسعه حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت افزود: در این زمینه اجرای این قانون با وجود نکات مثبت آن نیازمند اقدامات مکمل دیگر است، به طور خاص اجرای این قانون نیازمند منابع سرمایهگذاری و همچنین انگیزه سرمایهگذاری است. برای نمونه وقتی میخواهیم مصرف سوخت خودروها را به پنج لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش دهیم، باید سرمایهگذار آن مشخص شود. اگر انتظار داریم دولت سرمایهگذاری کند، بودجه آن مشخص است و دولت با دشواری بودجه را مدیریت میکند، به گونهای که در سال ۸۸ از ابتدای سال تاکنون مجموع پرداختیهای بودجه در بخش عمرانی و جاری نسبت به سال ۸۷ حدود ۳ درصد کاهش پیدا کرده است. به گفته وی، به این ترتیب مردم باید سرمایهگذاری کنند که لازمه آن ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری است. این در حالی است که هم اکنون خودروهایی که در کشور ما به گردش درمیآیند، تا دو برابر خودروهای منطقه سوخت مصرف میکنند. حسینی با اشاره به اینکه ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور در قالب یارانه انرژی مصرف میشود، توضیح داد: بیش از ۴۰ درصد از این یارانه در بخش حمل و نقل استفاده میشود.
ارسال نظر