نمی‌گذاریم ماجرای یک میلیارد دلار تکرار شود

رییس دیوان محاسبات کشور، وزارت نفت را پرتخلف‌ترین دستگاه اجرایی از نظر حجم تخلفات مالی خواند و گفت: دیوان محاسبات تصمیم گرفته است که درآمد واریزی وزارت نفت به خزانه را به صورت ماهانه کنترل کند و اگر تخلفی بود به طور ماهانه به این وزارتخانه تذکر دهد تا موضوع «یک میلیارد دلار» دیگر تکرار نشود. به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی روز گذشته در نشستی خبری پرتخلف‌ترین دستگاه‌های اجرایی را از نظر مبلغی وزارت نفت و سپس بانک‌ها عنوان کرد و گفت: دیوان محاسبات تصمیم گرفته تا واریزی وزارت نفت را به خزانه به‌طور ماهانه کنترل کند و ماهانه به این وزارتخانه تذکر بدهد. من قول می‌دهم با این حساب به هیچ‌وجه موضوع یک میلیارد دلار تکرار نمی‌شود. امیدوارم روزی شاهد باشیم که در جمهوری اسلامی هیچ فسادی نباشد و دستگاه‌های نظارتی به معنای کنترل مالی نبوده و به سمت بهره‌وری پیش روند. وی تصریح کرد: فساد در هیچ کشور و دستگاهی به‌طور مطلق ریشه‌کن نشده و در کشور ما چون حجم بودجه‌های دولتی بسیار زیاد است، امکان وقوع فساد هم بیشتر است و ما باید تلاش کنیم با نظارت، فساد کمتر شود.

واردات بنزین غیرقانونی بوده است

رییس دیوان محاسبات کشور، در پاسخ به سوال دیگری درباره واردات غیرمجاز بنزین از سوی دولت نیز تصریح کرد: طبق قانون بودجه سال ۸۸ دولت نمی‌توانسته به هیچ نوعی از محل بودجه عمومی کشور اقدام به واردات فرآورده‌های نفتی کند، بلکه گفته بودند می‌توانید مابه‌التفاوت نیاز را از محل تولید داخل به‌طور آزاد وارد کرده و بفروشید؛ اما بررسی دیوان این بوده که دولت این مساله را رعایت نکرده و از محل معاوضه نفت خام اقدام به واردات فرآورده کرده و آن را در بازار فروخته است. وی اضافه کرد: این اقدام که رقمی حدود دو میلیارد دلار را شامل می‌شود از نظر ما غیرقانونی است و ما به دولت در این خصوص تذکر دادیم تا در ماه‌های باقیمانده از سال ۸۸ موضوع را حل کند. مثلا می‌تواند از مجلس برای این کار مجوز بگیرد، ولی اگر مجلس به هر دلیل این مجوز را صادر نکند، این کار غیرقانونی خواهد بود.

گزارش تفریغ بودجه ۸۷ تا یک ماه دیگر

وی در ادامه در خصوص مراحل تفریغ بودجه ۸۷ و ۸۸ خاطرنشان کرد: امیدواریم تا یک ماه آینده گزارش تفریغ بودجه ۸۷ به مجلس ارائه شود. در حال حاضر این گزارش از کمیته‌های تخصصی به کارگروه هیات عمومی رفته و در حال بررسی است. پس از آن هم در هیات عمومی مطرح و نهایتا به مجلس ارائه می‌شود. ما در مسیر امسال که سال ۸۸ است و در حال نوشتن تفریغ بودجه سال ۸۷ هستیم، این گزارش‌ها را جهت رفع اشکال به دستگاه‌ها ارائه کرده‌ایم تا در تفریغ بودجه امسال خلاف کمتری شاهد باشیم.