دومین هم‌اندیشی مدیریت هنری عصر پنج‌شنبه با سخنرانی مدیرعامل خانه سینما به کار خود پایان داد.

محمدمهدی عسگرپور در این مراسم گفت: برگزاری چنین برنامه‌هایی می‌تواند به رشد مدیریت هنری کمک کند و برگزاری چنین سمینارهایی اتفاق مبارکی است. زمانی که از مدیریت هنری صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم از اقتصاد هنر حرف نزنیم. در اقتصاد هنر سه عنصر هنرمند، اثر هنری و مخاطب تاثیر بسزایی دارد.

وی با تطبیق و مقایسه اقتصاد در هنر و اقتصاد در سایر رشته‌ها گفت: در سایر رشته‌های اقتصادی وضعیت به گونه‌ای پیش می‌رود که مدیر آن رشته را بازار آن حوزه تعیین می‌کند و همواره شرایط به گونه‌ای است که مدیر خود را خود تعیین می‌کند اما در هنر این گونه نیست و وضعیت مدیریت هنر در کشور مبهم است. مثلا امکان دارد که یک مدیر غیرمتخصص در زمینه هنری بشود مدیر بخش هنر. به طور مثال امکان دارد مدیرعامل ایران‌خودرو به عنوان مدیر هنری در کشور منصوب شود و این امر بسیار دور از ذهنی نیست.

وی با اشاره به اینکه در حوزه هنر با ابهامات بسیار گسترده‌ای مواجه هستیم و باید سیستم را اصلاح کنیم، گفت: وضعیت اقتصاد در هنر بسیار مبهم است، اما این امر فقط در سینما دیده می‌شود آن هم به آن دلیل که سینما بسیار پرهیاهو است.

وی با اشاره به نقش دولت در وضعیت مدیریت هنری افزود: حضور دولت و دلسوزی آن انحرافاتی را باعث می‌شود که به دنبال آن یک وضعیت غیرشفاف به وجود می‌آید. بحث این نیست که ما به شفافیت در عرضه و تقاضا برسیم. زیرا تصور می‌کنم که اگر هنرمندان با مردم ارتباط برقرار کنند بعضی از طیف‌ها این وضعیت را نمی‌توانند تحمل‌ کنند.

عسگرپور ادامه داد: نگاه دولتی هم مسوولیت‌پذیری را از هنرمند می‌گیرد و هم اینکه به مسوولیت خود به درستی عمل نمی‌کند و این در حالی است که هنرمند باید جایگاه خود را در تولید یک اثر هنری کاملا مشخص کند امروزه با مدد یک وام دولتی می‌توان از رتبه یک هنرمند درجه ۱۷ به یک هنرمند درجه ۲ رسید. البته بعضی دوستان هنرمند نیز علاقه ندارند تا در این امر مسوولیت‌پذیر باشند، زیرا امروز اگر مشکلی برای یک هنرمند به وجود بیاید نهایت امر با اداره نظارت و ارزشیابی مواجه است.

مدیرعامل خانه سینما با اشاره به مطلوب نبودن حضور بخش خصوصی در عرصه هنر کشور گفت:‌ حضور بخش خصوصی بسیار لازم، مهم و زیبا است، اما ساز و کار لازم برای حیات طبیعی بخش خصوصی در عرصه هنر وجود ندارد و امروز بیشتر از بخش خصوصی به عنوان تزئین در عرصه هنر استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ریشه بخش اصلی مشکلات هنر در حوزه اقتصاد و هنر است، گفت: همیشه از اینکه در مورد حوزه اقتصاد و هنر صحبت شود؛ جلوگیری و با آن مخالفت می‌شده است. چون عده‌ای تصور می‌کنند هر وقت از اقتصاد هنر صحبت می‌شود یعنی اینکه عده‌ای دوست دارند به سمت محصولات عامه‌پسند و تولید محصولات مبتذل بروند.