خبرآنلاین نوشت: در حالی که منبع اصلی درآمد عربستان سعودی از محل فروش نفت است، یک گزارش نشان دهنده درآمد ۳۰ میلیارد دلاری سفرهای زیارتی برای این کشور است. به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه خبری بانکی دات‌آی‌آر بر اساس یک گزارش، این ۳۰ میلیارد دلار صرفا هزینه سفر، اقامت، خرید سوغاتی و خرید گوسفند برای ذبح است. هزینه ذبح حیوان برای هر زائر تقریبا برابر ۱۳۰ دلار است. هزینه‌های دیگر شامل خرید سوغات و استفاده از خطوط تلفن است. این رقم ۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی عربستان را تشکیل می‌دهد.

بر اساس این گزارش، چهار شهر مکه مکرمه، مدینه منوره، جده و طائف درآمد سرشاری از حج می‌برند. فرودگاه جده دروازه ورود به مکه محسوب می‌شود. تجمع دو میلیونی زائران از کشورهای مختلف حج واجب فرصتی استثنائی برای تولیدکنندگان عربستانی است تا کالاهای جدید خود را عرضه کرده و استقبال از آن را تحلیل کنند.

از سوی دیگر حج فرصت‌های شغلی جدیدی را برای هزاران تبعه سعودی فراهم می‌آورد. برخی از عربستانی‌ها به ویژه جوانان به فعالیت‌های فروشندگی روی می‌آورند. عربستان سالانه باید ۱۶۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند.

همچنین کرایه دادن وسائل نقلیه برای حمل زائران مساله‌ای است که در آمار و ارقام نیامده و محل درآمد خوبی برای سعودی‌ها است. آنها در ایام حج وسائل نقلیه خود را به گروه‌های زیارتی اجاره می‌دهند.