«آندره‌تریخوف» خبرنگار روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیتا» در مقاله‌ای مانور ایران را آمادگی جنگی عنوان می‌کند. به گزارش خبرگزاری ریانووستی، وی می‌نویسد: در ایران رزمایش گسترده پنج روزه نیروهای مسلح کشور آغاز شد. در این رزمایش علاوه‌بر ارتش، یگان‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز شرکت می‌کنند. هدف از رزمایش «مدافعان آسمان ولایت ۲»، ارتقای سطح آماده باش نیروهای پدافندی ایران در برابر حملات احتمالی، از جمله حمله به تاسیسات هسته‌ای کشور است. کارشناسان «نیزاویسیمایا گازیتا» معتقدند که احتمال جنگ در منطقه اکنون بالاتر از سال گذشته است.

وی ادامه می‌دهد: برخی ناظرین معتقدند که در این رزمایش ایرانیان قصد داشتند سیستم‌های روسی ضدهوایی اس-۳۰۰ را به نمایش بگذارند، اما همانطور که به کرات تهران اعلام کرد، مسکو در عرضه آنها ۶ ماه تاخیر کرده است. در ضمن، روز شنبه، «احمد میقانی» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا نیز از این مساله بی‌توجه نگذشت و گفت: «ما فکر می‌کنیم این کار تحت تاثیر فشار صهیونیست‌ها قرار گرفته و امیدواریم کشور روسیه با توجه به منافع مشترکی که ما با دارد، هر چه سریع‌تر این سامانه‌ها را تحویل دهد؛ چرا که اس-۳۰۰ یک سامانه تدافعی است و امیدواریم روس‌ها تحت تاثیر فشار لابی‌های صهیونیستی قرار نگیرند.»

مولف می‌نویسد: اسرائیل و آمریکا مخالف تحقق معامله موشکی روسیه و ایران هستند و نگرانند که ایران به کمک اس-۳۰۰ «توان دفاعی از تاسیسات هسته‌ای خود، از جمله از کارخانه اصلی غنی‌سازی اورانیوم در نطنز را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد»، این مطلب را روزنامه اسرائیلی Jerusalem Post نوشت.

این روزنامه خاطر نشان می‌کند که امسال ایران اصلاحاتی در نیروهای مسلح خود انجام داد تا کارآیی پدافندها را بالا ببرد. اما «تزوی ماگن» کارمند ارشد علمی دانشگاه تل آویو در مصاحبه‌ای با «نیزاویسیمایا گازیتا» گفت که در حال حاضر گذر از پدافندهای ایران برای آمریکایی‌ها و احتمالا برای اسرائیلی‌ها مشکل‌ساز نیست.

وی معتقد است که عرضه سیستم‌های اس-۳۰۰ روسی به ایران می‌تواند توان پدافندی ایران را بالا ببرد، اما آن را به‌طور کلی تغییر نمی‌دهد. به اعتقاد ماگن، در صورت تحقق این قرارداد، برای کسی که بخواهد به ایران حمله کند، انجام این کار بدون تلفات دشوار خواهد شد. به گفته وی، سیستم‌های روسی اس-۳۰۰ نمی‌توانند در توازن نیروها در منطقه تغییری کلی ایجاد کنند.

تریخوف ادامه می‌دهد: ماگن رزمایش کنونی در ایران را اقدامی سیاسی از سوی تهران نامید. به گفته وی، مانورهایی که در ماه سپتامبر سال جاری در این کشور انجام شدند نیز، بمنظور «نشان دادن توانایی ایران در زمینه برخی از انواع تسلیحات بودند» و معتقد است که «این هشداری از سوی ایرانیان بود که کاری به آنها نداشته باشند و آنان را تهدید نکنند.»