رویداد
دفاع مصباحی مقدم از پیشنهاد تاسیس سازمان یارانهها
رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس در گفتوگو با پایگاه خبری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) از توافق به دست آمده در کارگروه مشترک دولت و مجلس مبنیبر تاسیس سازمان دولتی هدفمندسازی یارانهها دفاع کرد و آن را تامینکننده شان نظارتی قوه مقننه دانست. غلامرضا مصباحی مقدم با بیان اینکه دولت در لایحه هدفمند کردن یارانهها پیشبینی صندوقی را به عنوان موسسه غیردولتی ارائه کرده بود که منابع حاصل از لایحه به عنوان کمک به این صندوق داده شود، گفت: در صورتی که چنین اتفاقی میافتاد امکان نظارت دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور بر منابع این صندوق غیرممکن بود. ویافزود: دلیل این مساله این است که یک موسسه عمومی غیردولتی شکل میگرفت که ابزارهای نظارتی امکان نظارت بر آن را نداشتند، ضمن آنکه منابعی که این موسسه غیردولتی در اختیار داشت، جنبه کمک داشت و تنها کمک مالی به آن صندوق صورت میگرفت، اما پس از آن هیچ گونه نظارتی بر آن وجود نداشت.
مصباحی مقدم تصریح کرد: در صورتی که صندوق پیشنهادی دولت به یک سازمان تبدیل شود، سازمان موسسهای دولتی تلقی خواهد شد و در موسسه دولتی، درآمدها و هزینهها تحت نظارت دیوان محاسبات قرار خواهد گرفت و علاوهبر آن برای سازمان بازرسی کل کشور نیز امکان بازرسی وجود دارد و بودجه آن نیز در بودجه عمومی کشور لحاظ خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه در صورت شکل گرفتن سازمان هدفمند کردن یارانهها، تمامی خصوصیات بودجه یک نهاد دولتی در آن در نظر گرفته میشود، گفت: البته دولت پیشنهاد دیگری را نیز مطرح کرده بود که در واقع تنزل صندوق بود و آن تشکیل یک شرکت دولتی است؛ اما با تشکیل شرکت دولتی، منابع و مصارف باز هم در بودجه کل کشور وارد و به صورت در آمد - هزینهای محاسبه خواهد شد و امکان نظارت دیوان نیز مقدور خواهد بود، اما منابعی که به این شرکت تخصیص داده میشود، دولت از این منابع طبق مواد ۸، ۹و ۱۲ لایحه یارانهها استفاده خواهد کرد.
وی افزود: یعنی نسبت به ماده ۸و ۹، کمکهایی که دولت به مردم و بنگاهها میکند، به عنوان «کمک» تلقی میشود و پرداخت این کمکها مطابق آیین نامهها انضباط پیدا خواهد کرد و امکان نظارت بر مصرف این منابع نیز وجود خواهد داشت.
«شرکت» نظر دولت را تامین میکند، نه «سازمان»
مصباحی مقدم در خصوص تشکیل سازمانی که در جلسه مشترک دولت و مجلس عنوان شده بود، نیز گفت: تشکیل این سازمان نظر دولت را تامین نخواهد کرد، اما شرکتی که خود دولت پیشنهاد داده است نظر دولت را تامین خواهد کرد. رییس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی همچنین گفت: کارگروه مشترک دولت و مجلس دیگر جلسهای تشکیل نخواهد داد و در کمیسیون ویژه، نکات و موارد باقی مانده متنی که توسط دو طرف (دولت و مجلس ) تهیه شده بررسی خواهد شد و پس از تصویب کمیسیون به صحن علنی مجلس خواهد رفت.
مصباحیمقدم درباره گسترده شدن حجم دولت در صورت تشکیل این سازمان نیز گفت: در متن پیشنهادی که آماده شده، آمده است که دولت میتواند از امکانات موجود دولتی برای تشکیل سازمان هدفمندسازی یارانهها استفاده کند. یعنی در این اقدام نمیتواند خارج از امکانات موجود دولتی چه نیروی انسانی و چه منابع مالی استفاده کند، بنابراین هیچ چیزی به دولت اضافه نمیشود. نماینده مردم تهران در خانه ملت گفت: اگر دولت سازمان هدفمندسازی یارانهها را از امکانات موجود دولتی تشکیل دهد در این صورت به حجم دولت هیچ چیزی اضافه نشده و از این جهت ما نیز با تشکیل این سازمان کاملا موافقیم.
ارسال نظر