دنیای اقتصاد- سخنگوی طرح تحول اقتصادی از بررسی دو سناریو در دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم خبر داد. به گفته وی، در حال حاضر دو طرح را مد نظر داریم که بر اساس یکی به ۵۰‌میلیون نفر یکسان یارانه بدهیم و پیشنهاد دیگر آن است که ۵۰‌میلیون نفر به دو گروه تقسیم شوند و یک گروه بیش از گروه دیگر یارانه نقدی دریافت کند. سخنگوی طرح تحول خبر داد

بررسی ۲ سناریو در دولت برای پرداخت نقدی یارانه‌ها

سخنگوی طرح تحول اقتصادی از بررسی دو سناریو در دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم خبر داد. محمدرضا فرزین که پیش از این بر پرداخت یارانه نقدی از طریق شناسایی دهک‌های درآمدی مختلف تاکید داشت در گفت‌وگویی با بیان اینکه نمی‌توان دهک به دهک مردم را تفکیک کرد؛ چرا که از لحاظ شناسایی چنین کاری امکان‌پذیر نیست‌، گفت: در حال حاضر دو طرح را مد نظر داریم که بر اساس یکی به ۵۰‌میلیون نفر یکسان یارانه بدهیم و پیشنهاد دیگر آن است که ۵۰‌میلیون نفر به دو گروه تقسیم شوند و یک گروه بیش از گروه دیگر یارانه نقدی دریافت کند.

وی در گفت و گو با خبرگزاری فارس با تاکید بر اینکه نمی‌توان دهک به دهک مردم را تفکیک کرد؛ چرا که از لحاظ شناسایی چنین کاری امکان‌پذیر نیست، افزود: طرح غالب، تقسیم ۵۰‌میلیون نفر به دو خوشه است که یکی ۴۰‌درصد و دیگری ۳۰‌درصد کل جمعیت را تشکیل می‌دهد و به این دو خوشه یارانه متفاوتی تعلق خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه پولی که از مردم گرفته می‌شود، دوباره به طریق دیگری به دست مردم و تولید‌کنندگان بازگردانده می‌شود، اضافه کرد: پیشنهاد ایجاد این شرکت باید در کمیسیون ویژه طرح تحول تایید و در صحن علنی مطرح شود. با تصویب این پیشنهاد پرونده لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها در مجلس بسته خواهد شد. وی تصریح کرد: در مورد اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها نه ما و نه مجلس تاریخی تعیین نکرده‌ است و منتظر تصویب این قانون هستیم. وی درباره احتمال ایراد شورای نگهبان به مصوبه مجلس گفت: نمی‌خواهیم از هم اکنون در این باره پیش‌داوری کنیم. وی درباره ساختار تصویب شده در کمیته مشترک دولت و مجلس برای اداره منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه‌ها‌، اظهار کرد: سازمانی که برای هدفمند کردن یارانه‌ها تشکیل می‌شود به صورت یک شرکت دولتی اداره خواهد شد، ساختار حقوقی چنین شرکتی را خواهد داشت و زیر نظر رییس جمهور فعالیت خواهد کرد.

وی افزود: منابعی که به حساب خزانه از محل هدفمند کردن یارانه‌ها واریز می‌شود صد در صد به این شرکت اختصاص می‌یابد و این شرکت هم مطابق با قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و مواد ۸ و۹ و۱۲ این قانون آن را به مواردی که این قانون تعیین کرده، اختصاص خواهد داد.سخنگوی طرح تحول در خصوص مغایرت‌های تشکیل این شرکت دولتی با سیاست‌های اصل ۴۴ اضافه کرد: این شرکت از امکانات موجود دولت بهره خواهد برد و اگر این پیشنهاد مورد تصویب مجلس قرار گیرد، صورت قانون خواهد داشت و با قوانین دیگر تعارض حقوقی پیدا نمی‌کند. فرزین در پاسخ به سوالی درباره تعداد اعضای کمیته مشترک دولت و مجلس که در خبرها متفاوت اعلام می‌شد نیز توضیح داد: پس از جلسه مشترک دولت و مجلس قرار شد عده‌ای برای یافتن راه‌حل تشکیل جلسه دهند. این گونه نبود که پروسه‌ای رسمی طی شود و افراد و نمایندگانی را معرفی کنند، افرادی که برای نوشتن این راه حل تشکیل جلسه دادند ۸‌نفر بودند. وی افزود: از مجلس آقایان ابوترابی‌، فرهنگی، عبدالهی و مصباحی مقدم و از دولت من، دکتر حسینی وزیر اقتصاد، دکتر عزیری معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و آقای میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رییس جمهور حضور داشتند و تشکیل شرکت توافقی بود که این ۸‌نفر پیشنهاد کردند. معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه اساسنامه این شرکت باید نوشته شود و مراحل تاسیس و فعالیت آن در این اساسنامه دیده خواهد شد، اضافه کرد: قطعا شرکت از نظر اداری گستردگی زیادی نخواهد داشت و باید منتظر اساسنامه باشیم.

راهکارهای دولت برای کنترل تورم

فرزین همچنین در خصوص راهکارهای دولت برای کنترل تورم ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها تاکید کرد: برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها بر تنظیم سیاست‌هایی متمرکز شده‌ایم که یکی بسته سیاست‌های پولی، یکی سیاست‌های تبعیضی- ترجیحی برای قیمت‌های حامل‌های انرژی برای صنایع و تولید و دیگر مجموعه سیاست‌های حمایت از تولید است که در حال تنظیم آن هستیم. فرزین با بیان اینکه این سیاست‌ها در کنار هم می‌تواند آثار افزایش قیمت‌ها را کاهش دهد و تورم کمی به جامعه منتقل شود، تصریح کرد: باید به تفاوت بین تورم و جهش اولیه قیمت‌ها توجه و کمک کنیم فضای روانی جامعه برای اجرای این طرح مناسب باشد.