ایسنا - عبدالحسن برزیده نماینده خانه سینما در اعتراض به نحوه عملکرد شورای پروانه ساخت و مشخص‌ نبودن برنامه‌های آن از حضور در این شورا استعفا داد.

این کارگردان سینمای ایران در توضیح دلایل استعفایش از شورای پروانه ساخت گفت:در سیستم قبلی مدیریت سینما از طرف خانه سینما نمایندگی داشتم که در جلسات شورای پروانه ساخت شرکت کنم، اما مشکلات و نگرانی‌هایی وجود داشت که بخش‌هایی از آن در شورای پروانه ساخت حل شد و ما با دوستان تعامل کردیم و نزدیک شدیم. برزیده با اشاره به آخرین جلسه‌ای که در شورای پروانه ساخت در دوره مدیریت جدید اداره کل حضور پیدا کرده است، تصریح کرد: بنده در دوره جدید در جلسه دوم شورای پروانه ساخت با توجه به صحبت‌هایی که مطرح می‌شد و این‌که اصولا در این جلسات برنامه‌ای وجود نداشت و اگر طرح و ایده‌ای هم بود بیشتر مبنای سیاسی داشت، ترجیح دادم استعفا بدهم. وی با اشاره به طرح‌ها و ایده‌هایی که مبنای سیاسی داشت، توضیح داد: سیاستی که ۳۰۰ فیلم در سال تولید شود، به گونه‌ای مطرح شده است که گویا دوستان در ایران زندگی نمی‌کنند و با سینمای ایران آشنا نیستند. تولید ۳۰۰ فیلم که ۵۰ فیلم آن می‌تواند اکران شود، روند مناسب و منطقی نیست و این شرایط باعث می‌شود پروانه ساخت به هر فیلم نازلی تعلق بگیرد تا ۳۰۰ فیلم در سال تولید شود. برزیده در عین حال این پرسش را مطرح کرد، مگر چند تا فیلم به شورای پروانه ساخت ارائه می‌شود که ۳۰۰ فیلم از میان آنها انتخاب شود؟!. برزیده در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد: ایده‌ای که به هر فیلمی ۱۰۰ میلیون وام بلاعوض داده شود و در صحبت‌های آقایان مطرح شده نیز جای بحث و بررسی دارد. چگونه و به چه کسانی این وام بلاعوض داده شود و با توجه به سیاست تولید ۳۰۰فیلم در سال، ۳۰۰ تا صدمیلیون تومان می‌شود، سی‌میلیارد تومان. وی ادامه داد: با توجه به این شرایط و حرف‌هایی که در آن جلسات مطرح می‌شد،احساس کردم حضور در این جلسات تلف‌کردن وقت است و چون بنده نماینده صنف هستم و قرار است راهبردها و راهکارها را به خانه سینما گزارش بدهم ترجیح دادم استعفا بدهم. البته دلایل شخصی هم برای این کار داشتم.

برزیده که سه هفته است استعفا داده و در جلسات شورای پروانه ساخت شرکت نمی‌کند به ایسنا گفت: البته پیرو این ماجراها آقای عسگرپور مدیرعامل خانه سینما نامه‌ای به آقای شمقدری معاون سینمایی وزارت ارشاد نوشتند، مبنی بر اینکه چه برنامه‌هایی در شورای پروانه ساخت وجود دارد و چه تخطی‌هایی در حال انجام است که تاکنون ایشان بعد از سه‌هفته هیچ پاسخی ندادند. او ادامه داد: ما به دوره قبلی مدیریت سینمایی هم معترض بودیم که این تعامل بین اهالی سینما و معاونت کم بود، اما در دوره فعلی به هیچ‌وجه این تعامل وجود ندارد و اگر جلساتی با برخی از اهالی سینما در این دوره برگزار شده است، بیشتر به دلایل شخصی و منافع شخصی بوده است.