پاسخ محسن هاشمی به نطق تلویزیونی احمدینژاد
بحث مدیریت مترو در تهران، بحث محسن هاشمی، قالیباف و دعوای شهرداری و دولت نیست؛ چراکه شرکت مترو طبق قانون، مجری است محسن هاشمی، مدیرعامل متروی تهران در مراسم کلنگزنی خط ۳ متروی تهران هم به بحثهای اخیر درباره دولتی شدن مترو پاسخ دادو هم درباره لایحه هدفمند شدن یارانهها سخن گفت.
هاشمی انتقادات شدیدی را نسبت به عدم کمک دولت به تکمیل پروژه مترو تهران مطرح کرد و گفت که در این مدت دولت از انجام وظایف خود در تامین مالی شانه خالی کرده است. هاشمی اضافه کرد که اگر دولت عدالت محور است، بهتر است برای وسیله نقلیهای که تا این حد ارزان قیمت است، هزینه کند. وی در عین حال تاکید کرد که اصراری برای ماندن در مترو ندارد و توصیه کرد که اول باید مشکل تهران را حل کنند و پس از آن مشکل جهان را حل کرد. وی همچنین اجرای لایحه هدفمند شدن یارانهها بدون توجه به زیرساختها را تنش بزرگی برای جامعه خواند که ممکن است امنیت کشور را به مخاطره بیندازد.
حذف یارانه انرژی تنش زیادی را برای مردم ایجاد میکند
به گزارش ایلنا، مدیرعامل متروی تهران در مراسم کلنگزنی خط ۳ متروی تهران افزود: بحث هدفمند کردن یارانهها که به طور جدی از سوی دولت مطرح شده و مجلس نیز اکثر بندهای آن را به تصویب رسانده، بحث پیچیدهای است. وی ادامه داد: روزانه در تهران ۱۹میلیون لیتر سوخت مصرف میشود و چنانچه انرژی قیمت واقعی را پیدا کند، فشار زیادی به مردم برای استفاده از حملونقل شخصی وارد میشود؛ به طوری که تاکسیهای مشارکتی، ونها و مینیبوسها به دلیل تردد بالا و مصرف سوخت بالا گران میشوند.
هاشمی گفت: بنابراین باید قبل از هدفمند کردن یارانهها به قوانین زیردست آن توجه میشد؛ به عنوان نمونه در قانون سال ۵۴ آمده که در تهران حملونقل عمومی توسط ریل باید باشد و همچنین قانون تاسیس حملونقل ریلی، به شهرداریها اجازه ساخت و بهرهبرداری را داده و دولت تنها سرمایه آن را تامین میکند.
دولت از مسوولیت خود در قبال حمل و نقل ریلی شانه خالی کرده است
مدیرعامل متروی تهران با اشاره به قانون توسعه حملونقل عمومی اضافه کرد: در این قانون تاکید شده که سالانه چهارهزارمیلیارد تومان در حملونقل عمومی هزینه شود و دولت همسالانه ششهزارمیلیارد در حملونقل برونشهری پرداخت کند؛ اما متاسفانه به هیچ وجه داده نشده و دولت از این قانونها شانه خالی کرده است.
اجرای هدفمند شدن یارانهها امنیت کشور را به خطر میاندازد
وی افزود: زیرساختهای قانونی برای دولت تعیین تکلیف کرده است؛ اما اجرا نشده است. وی با اشاره به لایحه یارانهها گفت: به نظر میرسد با اجرای این لایحه بدون ایجاد زیرساختها تنش بزرگی در جامعه وارد شده که حکومت نمیتواند در آن صورت جوابگو بوده و امنیت کشور به خطر میافتد.
وی قانون حمایت از سامانه حملونقل ریلی را به عنوان قانون دیگر در این زمینه نام برد و گفت: در این قانون مسوول احداث مترو شهرداری بوده و وظیفه دولت کمک اعتباری به کلانشهرها است.
بحث مدیریت مترو در تهران، بحث محسن هاشمی و قالیباف نیست
مدیرعامل متروی تهران تصریح کرد: بحث مدیریت مترو در تهران، بحث محسن هاشمی، قالیباف و دعوای شهرداری و دولت نیست؛ چراکه شرکت مترو طبق قانون، مجری است و پیمانکار شهرداری و دولت هم نیست. وی اظهار کرد: بر اساس این قانون، تنها مجری مترو، شرکت راهآهن ریلی تهران و حومه است.
اگر صحبتی از طرف من در حمایت از مترو میشود مبنایش قانون است؛ چون اگر پیگیری نکنیم، باید پاسخگو باشیم و جایگاه شرکت مترو یک جایگاه کاملا انحصاری است که از سوی قانون انتخاب شده است.
اگر دولت اصرار به احداث خطوط مترو دارد، باید بگویم که شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) مجری انحصاری ایجاد مترو است. ما پیمانکار دولت و شهرداری نیستیم و هیچ ارگان دیگری نمیتواند از مدیریت و احداث مترو صحبت کند؛ چرا که برخلاف قانون
است.
شهرهای بزرگ احداث مونوریل را در سطح شهرهای خود قبول نکردهاند
وی با اشاره به بحث مونوریل گفت: شهرهای بزرگ احداث مونوریل را در سطح شهرهای خود قبول نکردهاند؛ بنابراین اگر ایستگاهی روی هوا ساخته شود با متراژهای بالا آلودگی صوتی و ناراحتیهای بسیاری متوجه زندگی مردم میشود.
هاشمی گفت: احمدینژاد در زمان شهردار بودنش در منطقه ۱۷ و ۱۸ تهران به دلیل اینکه قطار ریلی ساعتی یک بار از این منطقه عبور میکرد و ناراحتیهای بسیاری را برای مردم ایجاد کرده بود، تصمیم گرفت که ۲۷۰میلیارد تومان هزینه برای زیرزمین کردن آن صرف کند و هفت کیلومتر قطار ساخته شود.
آن وقت چطور میشود در خیابانهایی که هماکنون مترو وجود دارد. مانند خیابانهای پرترددی مثل ولیعصر، انقلاب و... در هوا مترویی بسازیم که هر دقیقه عبور میکند و نقش آزاردهندهای نداشتهباشد؟
تکنولوژی ساخت مترو پس از ۱۶ سال در کشور بومی شده است
وی افزود: تکنولوژی ساخت مترو پس از ۱۶ سال در کشور بومی شده است و احتیاج به کمک خارجی نداریم هم طراحی و هم ساخت مترو توسط ایرانیان انجام میشود.
در بعد تجهیزات خارجی نیز باید بگویم در گذشته بودجههایی از طریق فاینانس بینالمللی در اختیارمان قرار میگرفت و ما را مجبور به دریافت وام میکرد؛ اما در چهار سال گذشته امکان دریافت وام وجود نداشته؛ بنابراین با شرکتهای داخلی قرارداد بستهایم؛
به طوری که بحث ایمنی قطار را هم بومی کردهایم.
چرا نباید از حساب ذخیره استفاده کرد
به گفته وی، وجود مترو باعث صرفهجویی ۷۰۰هزار لیتر سوخت و ایجاد ۱۰هزار شغل مستقیم و ۱۰۰هزار شغل غیرمستقیم شده است. هاشمی اظهار کرد: باید بتوانیم از بودجه حساب ذخایر ارزی برای مترو استفاده کنیم؛ چون حساب ذخیره ارزی از پول نقد پر شده، پس چرا نباید بودجه اختصاص یابد.
چرا سرعت بالای احداث مترو برخی را نگران کرده است
محسن هاشمی درباره انتقاد از مدیریت مترو گفت: من از برخی مسوولان سوال میکنم مگر نمیخواهید شغل ایجاد شود پس چرا این کار را نمیکنید. پارامتر منفی دادوستد وجود ندارد، چرا سرعت بالای احداث مترو برخی را نگران کرده است و اعلام میکنند که واگن نداریم؛ در حالی که شرکتهای واگنسازی هم بیکارند، پس چرا نباید بودجه اختصاص یابد تا این شرکتها هم اقدام به ساختن واگن کنند؛ بنابراین من توصیه میکنم اول باید مشکل تهران را حل کنند و پس از آن مشکل جهان را حل کنیم.
به جای درگیری لفظی و تلویزیونی بهتر است صنعت مترو را دریابیم
وی افزود: عدالتمحوری مترو از همه چیز بالاتر است و این در حالی است که دولتهای قبل که موضوع سازندگی و اصلاحات را مدنظر قرار داده بودند و دولت امروز که دولت عدالتمحوری است، کدام وسیله نقلیه است که مسافر را از «کرج» سوار و در «گلدشت» پیاده کند و تنها ۲۰۰ تومان دریافت کند، متوجه نمیشوم که چرا کمکی نمیشود. هاشمی ادامه داد: به جای این که درگیری لفظی و روزنامهای و تلویزیونی داشته باشیم، این صنعت را دریابیم و مشکلات مترو را حل کنیم. مدیرعامل متروی تهران اظهار کرد: به جای درگیری لفظی و تلویزیونی بهتر است صنعت مترو را دریابیم. درست است که دولت حمایت میکند؛ اما کافی نیست و باید بگویم در ده سال گذشته دو و نیممیلیارد سفر توسط مترو بدون داشتن حتی یک کشته انجام شده است؛ در حالی که برای ساخت واگن پول کافی وجود ندارد.
ما دو برابر دولت اعتبار هزینه کردیم و ساختوساز انجام دادیم
هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفته میشود که اعتبار به مترو اختصاص داده میشود؛ اما بهرهوری وجود ندارد، گفت: اتفاقا بهرهوری در مترو بسیار بالا است و اعتبارات زیادی از جاهای مختلف جمعآوری شده است، همچنین پولی که شهرداری از منابع غیرنقدی هزینه کرده، بیشتر از پولی است که دولت اختصاص داده است. در نتیجه توقع دولت در حد اعتبارات خود است؛ ما دو برابر دولت اعتبار هزینه کردیم و ساخت و ساز انجام دادیم.
من اصرار ندارم که در مترو باشم
مدیرعامل مترو تهران در رابطه با انتقال مدیریت مترو به دولت نیز اظهار کرد: این موضوع به من ربطی ندارد، بلکه به مجمع مترو و شورای شهر تهران مربوط است. من اصرار ندارم که در مترو باشم. شورای شهر تهران و مجمع مترو به عنوان مدیرعامل مترو به من حکم دادهاند، اگر بخواهند دولت را در مدیریت مترو شریک کنند، خودشان میدانند و ما هم خوشحال میشویم.
ارسال نظر