کشف اجساد ۲۵۰۰ ساله سربازان ایرانی در صحرای مصر
سایت تابناک وابسته به محسن رضایی نوشت: در حالی که شاهد پیشنهادهای تاسفباری مبنی بر حذف تاریخ نیاکانمان و سلسلههای پادشاهی ایران زمین از کتابهای تاریخی هستیم، گروهی از پژوهشگران بینالمللی با یکی از بزرگترین کشفیات تاریخی خود سندی دیگر بر حقانیت تاریخی و واقعیت هژمونی قدرت تمدن باستانی ایران بزرگ بر سرزمینهای وسیعی از جهان قدیم صحه گذاردند. به گزارش «تابناک» و به نقل از سایت «ام اس ان بی سی»، در این اکتشاف، در کنار بقایای اجساد سربازان تنومند حجم بزرگی از تجهیزات نظامی از جمله سلاحهای برنزی، دست بندهای نقرهای،گوشوارهها به همراه صدها استخوان در یک منطقه عظیم بیابانی در منطقه صحرایی دور افتاده غرب مصر کشف شده که بر اساس استنادات تاریخی بقایای سربازان ایرانی کامبیز دوم، پادشاه هخامنشی ایران باستان ـ که اعراب نام او را به کمبوجیه تغییر دادهاند ـ است. این سربازان در ۵۲۵ سال پیش از میلاد مسیح بر اثر گرفتار شدن در یک توفان شن، زنده در زیر لایههای شن صحرا مدفون شده بودند.
در این باره آقای «داریو دل بوفالو» عضو تحقیقات دانشگاه «لچه» ایتالیا به کانال دیسکاوری آمریکا گفته است که اولین نشانه برای این موضوع را میتوان در یادداشتهای تاریخدان یونانی آقای هرودت مشاهده کرد.
این کشف یکی از معماهای تاریخی را که توسط هرودوت مورخ یونانی گزارش شده حل کرده است. هرودوت ـ ۴۸۴-۴۲۵ پیش از میلاد ـ در کتاب تاریخ خود عنوان کرده که «کامبیز فرزند کوروش ۵۰۰۰۰سرباز را از منطقه «تبس» به «سیوا» فرستاد تا با طرفداران ـ بت پرست ـ معبد آمون در مصر، که یکی از ساتراپها یا استانهای ایران محسوب میشد، که سر به شورش برداشته بودند مقابله نماید.» این سربازان بعد از هفت روز راهپیمایی در بیابان به منطقه ای میرسند که هم اکنون با نام «الخرقه» شناخته میشود پس از آن بود که سربازان ایرانی ناپدید شدند و هیچ کس اثری از آنها نیافت. هرودوت در تاریخ خود به بادهای شدیدی اشاره میکند که همزمان با حضور ایرانیان از سمت جنوب وزیدن گرفت و گرد بادها و توفانهای شن عظیم حاصل از آن سربازان ایرانی را در بر گرفت.
این گزارش میافزاید: داستان گم شدن ارتش کامبیز ـ کمبوجیه ـ اگرچه در خاطرها مفقود گشت و هیچ رد پایی از سربازن ایرانی به دست نیامد تا اغلب دانشگاهیان آن را داستانی خیالی بپندارند. اما اکنون دو دانشمند باستان شناس ایتالیایی ادعا میکنند که شواهد برجستهای یافتهاند که ارتش ایران در توفان شنها دفن شده است. دو برادر ایتالیایی «آنجلو» و «الفردو» کستیگلیونی که به خاطر کشف مشهور خود در ۲۰ سال پیش در شهر تاریخی مصر، «شهر طلا»، معروفیت جهانی پیدا کرده بودند ادعای جدیدی را مطرح کردهاند.
فیلم باستانشناسی که در فستیوال «روورتو» نشان داده شده، بیانگر تحقیق ۱۳ ساله و همچنین ۵ سال اعزام هیات باستانشناسی به این منطقه است. آنها در سال ۱۹۹۶ شروع به این فعالیت کردند در ضمن اعزام هیاتهای باستانشناسی آنها آهن آلاتی را در نزدیکی «سیوا» پیدا کردند و در حالیکه آنها روی منطقه کار میکردند، اجساد و استخوانهای انسانها را در یک گودال یافتند و آنها این گودال را یک پناهگاه طبیعی در نظر گرفتند آن یک صخره به طول ۸/۱۱۴ فوت و ۹/۵ فوت عرض و ۸/۹ فوت عمق یافتند از این پناهگاههای طبیعی زیاد در صحرا یافت میشود، اما این یکی در آن منطقه تنها پناهگاه بوده است و اندازه آن برای پناه بردن و در امان ماندن از توفان شن مناسب است. اما فلزیابهای یک باستان شناس مصری تعدادی خنجر برنزی و چندین کمان پیدا کرد.
هرچند آنها ابزار آلات کمی پیدا کردند، اما این ابزارآلات بسیار مهم بودند چراکه آنها ابزارآلات ابتدای هخامنشیان بودهاند و عصر آنها به زمان «کامبیز» ـ کمبوجیه ـ برمیگردد که در یک منطقه نزدیک «سیوا» در زیر ماسهها به دست آمدهاند.
حدود یک چهارم مایل دورتر از پناهگاه تیم باستانشناسی یک بازوبند نقرهای پیدا کرد و همچنین گوش آویز و چندین حلقه که شبیه تکههای گردنبند بودهاند. تجزیه و تحلیل گوشوارهها براساس عکسهای به دست آمده نشان میدهد که آنها مطمئنا به دوران هخامنشیان تعلق داشتهاند.
و حلقههای کروی که از نقره ساخته شدهاند و یک آویز کوچک از نقره که در پنج قرن قبل از میلاد مسیح در ترکیه به دست آمده است مشابه همین آویز میباشد. آنها همچنین گورهای دستهجمعی با هزاران استخوان سفید پیدا کردهاند و میگویند که بقایای لشکر «کامبیز» ـ کمبوجیه ـ نیز بایستی در این منطقه موجود باشد.
سایت تابناک مینویسد: با این اوصاف جا دارد که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه باستان شناسان ایرانی ضمن انجام تحقیقات و همکاری تنگاتنگ با دانشگاه «لچه» بتوانند به نحو احسن از این کشفیات جدید برای بها گذاشتن به فرهنگ و تاریخ کشور اقدامات لازم را برای همکاری دانشگاهی و ارسال باستان شناسان ایرانی به کشور مصر انجام دهند.
ارسال نظر