عسگرپور دستاوردهای سفر به آمریکا را تشریح کرد
دوستان و دشمنان سینما در قضاوت افکار عمومی
ایسنا - مدیرعامل خانه سینما دستاورد مهم سفر سینماگران به اسکار را امضای تفاهمنامه دانست و درباره بحث اخیر ممانعت از خروج ۳ تن از هنرمندان نیز گفت: به نظرم رفتار، رفتار شایستهای نیست و حتما هم باید وزارت ارشاد در این مورد عکسالعمل نشان بدهد. این عکسالعمل میتواند در جهت حل مشکل باشد یا اگر موضع دیگری دارند، باید روشن کنند و این سلب مسوولیت به نظرم شایسته نیست.
عسگرپور سپس از جلسات رسمی یاد کرد که با حضور هنرمندان دو کشور برگزار شده است و ادامه داد: ما با بعضی از اعضای هیاترییسه آکادمی اسکار دو جلسه مشخص داشتیم، یک جلسه خوشآمدگویی که در روز نخست شکل گرفت و دومین جلسه یک روز قبل از برگشت بنده بود که خوشبختانه به یک تفاهمنامه رسیدیم.
عسگرپور از جلسه میان نمایندگان کانون کارگردانان و فیلمنامهنویسان یاد کرد و گفت: از ایران خوشبختانه روسای دو صنف مربوطه آقایان رییسیان و فرهاد توحیدی حضور داشتند و در این جلسه در حوزههای صنفی مسائلی مطرح شد.
عسگرپور در پاسخ به اینکه چرا به عنوان مدیر یک تشکل صنفی در مواجه با ممنوعالخروج شدن دو تن از هنرمندان، از ادامه سفر صرفنظر نکرده است تا مشکلات این دو هنرمند حل شود، پاسخ داد: وقتی در فرودگاه متوجه شدیم که دو تن از اعضای گروه ما نمیتوانند بیایند، حدود ۲۰ دقیقه فرصت داشتیم که تصمیمگیری کنیم. من در همان تایم محدود نظرات دوستان حاضر را پرسیدم که چه کار کنیم. خود دوستان اشاره داشتند بر اینکه بازتاب نرفتن مسوول این گروه، بازتاب گستردهتری خواهد داشت؛ مثلا اگر رییس هیات آکادمی اسکار نمیآمد، حتما تصورات دیگری اتفاق میافتد. اگر قضاوت کنیم، ماندن بنده نیز نمیتوانست مشکلی را حل بکند؛ به هرحال برای اینکه سفر کاملتری اتفاق بیافتد، مجبور شدیم گزینه رفتن را انتخاب بکنیم.
وی به اظهارنظرهای برخیها پیرامون این اتفاق اشاره کرد و افزود: دیدیم برخی از افراد پیش از آنکه مسوولیتی بگیرند، اعلام کردند که این مشکل ربطی به وزارت ارشاد ندارد و حتی گفتند که شاید این دوستان مشکلات اقتصادی داشتند؛ اما آنچه بر برگه این دوستان آمده آنها باید به ساختمان وزارت اطلاعات مراجعه کنند، حال اینکه مشکلات اقتصادی در وزارت اطلاعات باید حل شود نیز موضوع جالبی است!
عسگرپور اذعان داشت: الان در دورهای هستیم که دیگر این هزینهها محاسبه نمیشود و برایشان مهم نیست که فلان هنرمند به عنوان نماینده ایران در فلان جشنواره بینالمللی باید حضور داشته باشد و آنجا اعلام میشود که این فرد ممنوعالخروج شده است و این اتفاق برایشان مهم نیست.
عسگرپور گفت: نگاهی دلسوزانه این بود که هفت، هشت روز قبل از سفر که اسامی اعلام شده بود، به ما اعلام میکردند که یکی دو تن از اعضا مشکل دارند. به هرحال هزینه سنگینی اتفاق افتاده و نمیدانیم باید گردن چه کسی بیاندازیم. احتمالا با ادامه این شرایط هنرمندانی که قصد سفر دارند، باید پیش از آن استعلام کنند که میتوانند از کشور خارج شوند یا نه. در ادامه جلسه مدیرعامل خانه سینما درباره تغییر و تحولات مدیریتی سینما و اظهارنظرهای اخیر مدیرعامل سابق فارابی درباره دشمنان سینما نیز گفت: برای نشان دادن دوستی و دشمنی با سینما، لازم نیست فلسفهبافی بکنیم. به نظرم افکار عمومی به راحتی و به سرعت میتوانند قضاوت بکنند که چه کسانی دوست و چه کسانی دشمن سینما هستند؟ این یک نظر است و نظری است که میشود درباره آن بحث بشود. فارغ از اینکه من بگویم چه کسی دوست و چه کسی دشمن سینماست. اگر من در اتاقم را روی همه سینماگران ببندم، من خود به خود میشوم دشمن سینما؛ ولی حالا خود من که دشمن سینما هستم، بگویم دشمن سینما چه کسی است از عجایب روزگار است! به هر حال من فکر میکنم این موضوع را به افکار عمومی سینما باید رجوع بدهیم و بحث را از این سطح باید بالاتر ببریم، اگر میخواهیم اتفاق خوبی در سینما بیفتد، آن را به یک جریان کارشناسی تبدیل بکنیم که آدمها بتوانند با هم مناظره بکنند.
ارسال نظر