احمدینژاد در پاسخ به سوالات خبرنگاران اعلام کرد:
تایید مذاکره ایران و آمریکا در ژنو
رییس جمهور: حاضریم از آمریکا سوخت هستهای وارد کنیم.
رییس جمهور: حاضریم از آمریکا سوخت هستهای وارد کنیم.
دنیایاقتصاد- زهرا واعظ: رییسجمهور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه گفتوگوهای کارشناسی تامین سوخت رآکتور تهران از یکی دو هفته آینده آغاز میشود در مورد خبر خرید سوخت رآکتورهای تهران از آمریکا گفت که ما مشکلی برای خرید سوخت از آمریکا نداریم و آمریکاییها نیز میتوانند یک طرف فروشنده این سوخت به تهران باشند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران امروز آماده است برای خرید سوخت ۱۹.۷۵درصدی خود با کشورهای پیشنهاددهنده مذاکره کند تا سوخت رآکتورهای خود را تامین کند.
محمود احمدینژاد دیروز همچنین در خصوص مذاکرات جلیلی با نماینده آمریکا در حاشیه نشست ژنو تاکید کرد که این مذاکرات بسیار خوب برگزار شده و در چارچوب منطق، عدالت و بر پایه عدالت بوده است.
رییسجمهور گفت: اگر ارادهای برای شکلدادن یک همکاری جمعی و مشارکت عمومی برای مواجهشدن با مسائل جهانی و حل انسانی آنها وجود داشته باشد، مذاکرات ژنو یک ظرفیت و فرصت مناسب است. احمدینژاد افزود: نگاه ما به مذاکرات ژنو مثبت است. ما فکر میکنیم اگر ارادهای برای شکلدادن یک همکاری جمعی و مشارکت عمومی برای مواجهشدن با مسائل جهانی و حل انسانی آنها وجود داشته باشد، مذاکرات ژنو یک ظرفیت و فرصت مناسب است.
وی با بیان این که «همکاران ما با همین نگاه وارد شدند» اظهارکرد: قرار بود مذاکرات حول بسته پیشنهادی ایران باشد. خوشبختانه همین اتفاق هم افتاد و قرار شد با محوریت بسته پیشنهادی ایران چارچوب مذاکرات و برنامه ادامه آن توسط نمایندگان جمهوری اسلامیایران و نماینده اتحادیه اروپا و بقیه اعضای 1 + 5 آماده و در نشست بعدی نهایی شود تا بر اساس چارچوبی که به تصویب نمایندگان هفت کشور میرسد، مذاکرات ادامه یابد.
نشست ژنو یک گام به جلو بود
رییسجمهور افزود: از نظر ما نشست ژنو یک باب مثبت به روی هفت کشور باز کرد و یک گام به جلو بود؛ امیدواریم با همین نگاه و همین روند به سمتی برویم که یک همکاری سازنده جمعی در کل جهان برای حل مشکلات اساسی شکل گیرد؛ این نگاه ماست و در همین مسیر حرکت میکنیم. احمدینژاد همچنین خاطرنشان کرد: فکر میکنیم همه کسانی که در این گفتوگوها شرکت میکنند باید با نگاه جدیدی به جهان و مسائل آن وارد گفتوگوها شوند و این بحث تغییری که اعلام شده در عرصه عمل دنبال شود تا بتوانیم نتایج مثبتی را از این گفتوگوها به دست آوریم. وی همچنین با بیان این که « در مجموع گفتوگوها مثبت بوده و به نظر میرسد آرامآرام یک اراده برای حرکت در جهت تعامل مثبت و سازنده شکل میگیرد که ما از آن استقبال میکنیم» تصریح کرد: بالاخره ما قبلا هم اعلام کردهایم در مورد خرید سوخت بیستدرصد (نوزده و هفتاد و پنج صدمدرصد) برای رآکتور تهران با هر کسی که تمایل داشته باشد آن را در اختیار ما قرار دهد گفتوگو میکنیم؛ یعنی کارشناسان ما بروند گفتوگو کنند؛ این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت و کشورهای گوناگونی پیشنهاد دادند. برخی گروهی پیشنهاد دادند، برخی هم فردی
پیشنهاد دادند؛ این هم طراحی شده که انشاءالله از یکی دو هفته آینده گفتوگوهای کارشناسیاش آغاز شود تا بتوانیم سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را از مسیر درستش تهیه کنیم.
مذاکرات جلیلی و نماینده آمریکا خوب بوده است
احمدینژاد درباره مذاکرات جلیلی با نماینده آمریکا گفت: طبیعی است که نماینده آمریکا در آنجا خواسته مذاکراتی شود و آقای جلیلی هم استقبال کرده و اتفاقا مذاکراتشان هم مذاکرات خوبی بوده؛ یعنی یک چارچوب منطقی روشن دارد که ما آن را قبول داریم؛ یعنی بر پایه احترام و عدالت و پیگیری همین بحثهایی بوده که در بسته پیشنهادی خود مطرح کردهایم؛ از جمله خلع سلاح جهانی، بهرهمندی همه ملتها از فناوری هستهای و دیگر فناوریهای پیشرفته و خرید سوخت برای رآکتور تهران.
وی ادامه داد: گفتوگوها در همین چارچوبی بوده که قبلا اعلام کردهایم. به نظر من هم آن گفتوگو خوب بوده و هم مجموعه مذاکراتی که در ژنو انجام شده مذاکرات بهتری است. ما در بعضی کشورها شاهد رفتار بهتری نسبت به گذشته هستیم؛ یعنی این برداشت را کردیم که منطق عدالت و احترام به دیگران آرام آرام جا میافتد و گسترش پیدا میکند و مبنای خوبی برای تعاملات هست.
آمریکا میتواند فروشنده سوخت هستهای به ایران باشد
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا از آمریکا سوخت خریداری خواهید کرد؟ گفت: فرقی نمیکند. ما که برای تعامل حد و مرز نگذاشتهایم؛ جز رژیم صهیونیستی. وی درباره این که «گفته میشود آمریکا برای تامین سوخت اعلام آمادگی کرده است» گفت: اعلام آمادگی هم که کرده باشد از نظر ما مشکلی ندارد؛ این چیز خوبی است. ما میخواهیم سوخت بخریم؛ از هر جای دنیا میتوانیم بخریم و آمریکا هم یک طرف فروشنده میتواند باشد.
وی درباره زمان راهاندازی نیروگاه بوشهر و اظهارنظرها در این باره نیز اظهار کرد: این یک کار فنی است و کار فنی تابع مسائل فنی است و آنجا باید از ضرایب ایمنی بسیار بالایی برخوردار باشد؛ به همین دلیل همکاران ما در انرژی اتمیو پیمانکار روسی همه دقتها را به کار میبرند، کارها دائم مرور و بازرسی فنی میشود و امیدوارم هر چه زودتر راهاندازی شود.
هر کس با صداقت دستی جلو بیاورد آن را خواهیم فشرد
رییسجمهور در ادامه سخنانش در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه دولت، درباره اظهار نظر اخیر البرادعی در کنفرانس مطبوعاتیاش در تهران گفت: این برداشت (تفسیر کد 1/3) آقای البرادعی از یک توافق قبلی است که ما آن را معلق کردهایم؛ یعنی بعد از این که قطعنامهها صادر شد، از طرف جمهوری اسلامی این توافقنامه به حالت تعلیق درآمد. ایشان یک برداشت داشتند که مورد قبول سازمان انرژی اتمی ما نیست؛ بنابراین فعالیت سایت هستهای قم مشکلی ندارد.
طرف خرید سوخت هنوز نهایی نشده است
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که «بالاخره ایران از چه کسی سوخت هستهای خواهد خرید» اظهار کرد: هنوز هیچ کدام نهایی نشده؛ برخی به صورت انفرادی و برخی به صورت چندگانه پیشنهاد دادهاند که حاضرند در یک مکانیزیم این سوخت را تامین کنند. کارشناسان ما از چند روز دیگر گفتوگوهایشان را با کارشناسان طرفهای فروشنده آغاز میکنند. طبیعی است ما در این گفتوگوها آنچه را به نفع منافع ملیمان باشد انتخاب خواهیم کرد؛ بنابراین فرقی نمیکند طرف ما چه کسی باشد؛ بعضی از نمایندگان کشورها گفتند فرانسویها آماده هستند بفروشند، علیالقاعده باید این پیشنهاد را به صورت رسمی ارائه دهند که از طرف سازمان انرژی اتمی ما بررسی شود.
مشغول گفتوگو درباره هدفمند کردن یارانهها هستیم
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش درباره لایحه هدفمندکردن یارانهها گفت: لایحهای که دولت تقدیم مجلس کرده، لایحه جامعی است و در آن وظایف و اختیارات دولت متعادل است؛ یعنی میشود این کار بزرگ را به خوبی جلو برد. تغییراتی داده شده و البته دوستانی در کمیسیون ویژه مجلس تلاش کردهاند نظرات را به هم نزدیک و مصوبه کمیسیون را به لایحه دولت نزدیک کنند؛ اما هنوز یکی دو مورد هست که اساسی است و امیدواریم در صحن مجلس اینها هم به سمت لایحه بیاید؛ زیرا اگر نیاید در اجرا مشکل ایجاد میشود و ممکن است مردم و اقتصاد ملی دچار آسیب شوند. الان مشغول گفتوگو هستیم و جمعی از نمایندگان محترم هم دنبال میکنند یک گام دیگر برداشته شود و اصول کار کمیسیون ویژه مجلس با اصول کار دولت به طور کامل با هم منطبق شود تا انشاءالله با هماهنگی این کار بزرگ را جلو ببریم.
چرا احمدینژاد دیگر کاپشن نمیپوشد!
در ادامه یکی از خبرنگاران گفت: «مردم از ما میپرسند چرا احمدینژاد دیگر کاپشن نمیپوشد» که وی گفت: روزهایی که کاپشن میپوشیم به پست دوربین نمیخوریم؛ حالا میشود شیفتها را جابهجا کرد. خبرنگار گفت «مردم میگویند لباسهای شما متنوع شده و مثلا وقتی به نیویورک میروید شلوار کتان میپوشید» که احمدینژاد گفت: لباسهای من متنوع شده؟ آن شلوار هم شلوار بسیجی است که پارسال هم اتفاقا میپوشیدم. خبرنگار دنیایاقتصاد درباره نشست سهشنبه شب با نمایندگان مجلس پرسید که احمدینژاد گفت: خیلی عالی بود. یکی دیگر از خبرنگاران به رییسجمهور گفت «رقم نقدینگی امسال به 210هزارمیلیارد تومان میرسد و کارشناسان میگویند این رقم باعث تورم میشود.» احمدینژاد در پاسخ گفت: من 210هزارمیلیارد تومان را از شما میشنوم.
تفکیک معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری
مجتبی ثمرههاشمی، دستیار ارشد رییسجمهور نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر تفکیک معاونت حقوقی و پارلمانی رییسجمهور گفت: به احتمال قوی این تفکیک انجام خواهد شد، اجازه دهید قطعی شود. وی در جمع خبرنگاران در خصوص اینکه گفته میشود یکی از وزرای باقی مانده کابینه تغییر خواهد کرد، گفت: هنوز وزرا به مجلس معرفی نشده است تا تغییری کند. اجازه دهید تصویب شود، اعلام خواهیم کرد. دستیار ارشد رییسجمهور در مورد زمان آغاز دور جدید سفرهای استانی گفت: امیدواریم این سفرها هر چه زودتر شروع شود، اگر فرصت اقتضا کند احتمال اینکه از مهر ماه شروع شود وجود دارد. ثمرههاشمی در مورد تغییرات شکل گرفته در شیوه سفرهای استانی نیز گفت: سازماندهی سفرهای استانی عوض شده است، سازوکار جدیدی مشخص شده که آییننامه آن نوشته شده و یک جلسه دیگر نیز تا نهایی شدن آن باقی مانده است که در همین راستا، وظایف وزرا، معاونین و استانداران و معاونین رییسجمهور به صورت دقیق و منظم مشخص شده است. دستیار ارشد رییسجمهور در خصوص جلسه مشترک دولت و مجلس نیز گفت: در این جلسه حضور نداشتم، ولی میدانم بحث تحول اقتصادی وطرح هدفمند کردن یارانهها
مطرح شده که رییسجمهور نظرات خود را مطرح کردند و برخی نمایندگان نیز صحبت کردند. ثمرههاشمی در پاسخ به سوالی در مورد انتقاداتی که به وزیر امور خارجه در خصوص دیدار وی با شورای ایرانیان آمریکایی انجام شده، گفت: اطلاعی از مساله ندارم، به هر حال ایشان محل نمایندگی رفتند و با کارمندان صحبت کردند، اینکه ایرادی ندارد. وی در مورد مهمترین کاری که برای جوانان در اولویت کاری دستیار رییسجمهور قرار دارد، گفت: یکی از بحثهای مهم که مورد توجه و خاص جوانان نیز است این است که دوره دانشگاهی با ضرورتهای امروز جامعه انطباق پیدا کند و جوانی که فارغالتحصیل شود بتواند ثمره آموختههای خود را ببیند و وارد عرصه کار و فعالیت شود. ثمرههاشمی تاکید کرد: دورههای دانشگاهی ما با ضرورتهای دانشگاهی تعریف نشده است و این مسالهای است که به جد باید پیگیری شود.
علی سعیدلو:محتوای سفرهای استانی دور سوم متفاوت خواهد بود
معاون اجرایی رییسجمهور در حاشیه جلسه دولت با بیان اینکه « همانطور که آقای رییسجمهور اعلام کردهاند سفرهای استانی دور سوم در مهر ماه آغاز میشود و هنوز زمان برای شروع آنها باقی مانده است»، افزود: در حال مشخصکردن مقدمات کار هستیم. سعیدلو درباره مکانیزم سفرهای استانی دور سوم گفت: این سفرها در محتوا با دورهای قبل کمیمتفاوت خواهد بود؛ چنانکه مصوبات دور اول و دوم مورد توجه بیشتر قرار میگیرد و وزرا وقت بیشتری در استانها و شهرستانها میگذرانند. وی افزود: در این سفرها جلسه دولت نیز برگزار خواهد شد و جلساتی با فرهیختگان و هنرمندان استانها خواهیم داشت، همچنین مانند دور قبل به روستاها خواهیم رسید؛ ولی همانطور که گفته شد در محتوا تفاوتهایی ایجاد خواهد شد. وی در مورد ماندنش در سمت معاون اجرایی رییسجمهور نیز به دنیایاقتصاد گفت: در این مورد آقای احمدینژاد تصمیمگیرنده هستند.
آمادگی دبیر هیات دولت برای پذیرش سخنگویی
مجید دوستعلی، دبیر هیات دولت در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: اگر رییسجمهور پیشنهاد سخنگویی دولت را به بنده بدهد، خواهم پذیرفت و برنامههایم را ارائه خواهم کرد. وی افزود: به نظر میرسد اطلاعرسانی در دولت نهم به دلیل خدمات بسیار خوبی که انجام شد بهتر از اینها میشد انجام شود. دبیر هیات دولت در ادامه درباره وظایف مجموعه تحت مدیریتش افزود: دفتر هیات دولت پشتیبانیکننده دولت برای اجرای دستورهای کاری، مصوبات و کمیسیونهای دولت است و دفتر هیات دولت به دلیل در جریان بودن امور شاید بتواند نقش بهتری ایفا کند. وی همچنین با بیان اینکه «در صورت صلاحدید رییسجمهور سخنگویی دولت را خواهدپذیرفت»، افزود: هرچه رییسجمهور بگوید همان کار را انجام میدهم، ولی اینکه چه کسی سخنگو شود و چه حوزهای داشته باشد بستگی به نظر رییسجمهور دارد. اگر رییسجمهور پیشنهاد سخنگویی را به بنده بدهد خواهمپذیرفت و برنامههایم را ارائه خواهم کرد.
اعلام نتایج طرح تمام شماری بنگاههای زودبازده
وزیر کار و امور اجتماعی از اتمام طرح تمام شماری بنگاههای زودبازده و استخراج نتایج آن تا پایان مهر ماه خبر داد و گفت: با پرداخت مجدد تسهیلات بانکی، موتور بنگاهها روشن میشود. عبدالرضا شیخالاسلامی دیروز در حاشیه جلسه دولت در خصوص چگونگی سیاستگذاری جدید وزارت کار و امور اجتماعی برای ادامه طرح بنگاههای زودبازده در کشور، گفت: در حال حاضر برای دستیابی به یک تصویر روشن از وضعیت عملکرد بنگاههای کوچک زودبازده طرح تمام شماری بنگاهها در سراسر کشور در دست اجرا است. وزیر کار و امور اجتماعی اظهار کرد: با توجه به اینکه در طرح تمام شماری بنگاههای زودبازده یک بررسی همه جانبه در نظر است امیدواریم تا پایان مهر ماه سال جاری بتوانیم نتایج آن را استخراج کنیم. وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف طرح تمام شماری بنگاههای زودبازده پاسخگویی به برخی ابهامات در این زمینه است. از طریق آمار، اطلاعات و تحلیلهایی که با نتایج طرح تمام شماری به دست میآید، نواقص و کاستیهای طرح بنگاههای زودبازده رفع میشود.
امیدواریم تسهیلات بدهند
وی در پاسخ به این سوال که چرا با گذشت نیمی از سال جاری، توسط بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات جدید بخشنامهای به سیستم بانکی صادر نشده است؟ خاطرنشان کرد: در این رابطه بخشنامهای از سوی بانک مرکزی به بانکها صادر شده تا از این طریق بانکها پرداخت تسهیلات به طرحهای نیمه تمام را در اولویت قرار دهند.
وزیر کار و امور اجتماعی اظهار امیدواری کرد که پرداخت تسهیلات مصوب بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل به بنگاههای زودبازده، هر چه سریعتر آغاز شود. به گفته شیخالاسلامی، با توجه به رایزنیهای وزارت کار و امور اجتماعی با شبکه بانکی کشور، امید است به سرعت پرداخت تسهیلات مجدد به طرحهای زودبازده آغاز و موتور بنگاهها نیز روشن شود.
ارسال نظر