دیدار هاشمی با سفرای سوئیس، آلمان و نخستوزیر سابق عراق
با آمدن اوباما عملا تغییر قابل توجهی در رفتار آمریکا ایجاد نشد
آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر سهشنبه در دیدار با سفیر سوئیس در ایران، روابط دو کشور را در میان کشورهای اروپایی خوب توصیف کرد و با اشاره به میزبانی موفق سوئیس در مذاکرات اخیر میان ایران و گروه ۱+۵ گفت: انتظار جمهوری اسلامی ایران از کشورهای غربی بهخصوص ۱+۵ این است که نسبت به مذاکراتی که آغاز شده برخوردی مثبت و سازنده انجام دهند.
عکس: ایسنا
آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر سهشنبه در دیدار با سفیر سوئیس در ایران، روابط دو کشور را در میان کشورهای اروپایی خوب توصیف کرد و با اشاره به میزبانی موفق سوئیس در مذاکرات اخیر میان ایران و گروه ۱+۵ گفت: انتظار جمهوری اسلامی ایران از کشورهای غربی بهخصوص ۱+۵ این است که نسبت به مذاکراتی که آغاز شده برخوردی مثبت و سازنده انجام دهند. به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصریح مجدد بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نبوده و در آینده نیز نخواهد بود، گفت: اگر در مذاکرات پیش رو، فضای دوستانهای حاکم باشد، ابهامات ادعایی برخی کشورها نیز برطرف خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا، یکی از عوامل پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاستجمهوری این کشور را شعار «تغییر» وی خواند و با اشاره به خوشبینی ابتدایی کشورهای مختلف نسبت به انتخاب وی تصریح کرد: شعار تغییر آقای اوباما پس از پیروزی ایشان به تدریج رنگ باخت و در عمل و به صورت واقعی تغییر قابل توجهی در رفتار آمریکا صورت نگرفت.
رییس مجلس خبرگان رهبری با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت رییسجمهور آمریکا در حل مشکلات داخلی و تغییر چهره بینالمللی این کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران تغییرات موردنظر خود را به دولت آمریکا منتقل کرده است و اگر وعدههای تغییر آقای اوباما به صورت واقعی عملی گردد، میتواند تاثیر جدی بر مناسبات دو کشور بگذارد.
در این دیدار لیویالوی آگوستی، سفیر سوئیس در تهران نیز روابط دو کشور را پایدار و خوب توصیف کرد و با اشاره به علایق مشترک دو کشور در زمینههای اقتصادی، انرژی، هستهای و حقوق بشر گفت: توافقنامههای اخیر ایران و سوئیس در زمینه انرژی میتواند مبنای بسیار خوبی برای گسترش همکاریها در سایر زمینههای مورد علاقه دو کشور باشد. آگوستی با اشاره به میزبانی موفق کشورش در مذاکرات اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای گروه ۱+۵ گفت: امیدوار و خوشبین هستیم که مذاکرات شروع شده باعث همکاریهای سازنده و مثبت برای حل مسائل از راههای دیپلماتیک و مسالمتآمیز باشد.
سفیر سوئیس در تهران با اشاره به تجربه این کشور در میانجیگری میان برخی کشورها در ایجاد و گسترش روابط دوجانبه، ابراز امیدواری کرد تا سوئیس بتواند نقش سازنده و مفیدی در برطرف کردن موانع میان ایران و آمریکا و نیز افزایش اعتماد میان این دو کشور از طریق ایجاد ساختارهای عملی و اجرایی عهدهدار شود.
آلمان مدیون ایران است
آیتالله هاشمی رفسنجانی، همچنین در دیدار هربوت هونزوویتس سفیر آلمان در جمهوری اسلامی ایران خواهان ایجاد فضای مطلوب برای گسترش روابط شد.
به گزارش ایسنا، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فضای حاکم بر روابط جمهوری اسلامی ایران با غرب پس از مذاکرات اخیر ژنو تاکید کرد: مسیر اعتمادسازی دو طرفه است و توقع این است که زمینههای مناسبی برای تداوم همکاریها فراهم شود. هاشمی رفسنجانی سابقه همکاری ایران و آلمان را ریشه دار عنوان کرد و افزود: آلمان با توجه به قراردادهایی که در خصوص نیروگاه بوشهر با ایران داشت و پس از پیروزی انقلاب از انجام تعهدات خود سر باز زد، مدیون ایران است و اکنون میتواند در فضای جدیدی که به وجود آمده شریک خوبی برای همکاری در خصوص استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای توسط جمهوری اسلامی ایران باشد و دین خود را به ایران ادا کند. هربوت هونزوویتس، سفیر آلمان در تهران نیز در این دیدار پتانسیل و توانایی بالقوه همکاری دو کشور را بالاتر از حد فعلی عنوان و تاکید کرد: برخی مشکلات سیاسی مانع در گسترش روابط بود که باید برای رفع آنها تلاش کرد. وی با اشاره به مذاکرات ۱+۵ با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: زمینههای مثبتی دیده میشود و آلمان به عنوان شریکی عمده در روابط با جمهوری اسلامی ایران امیدوار است روابط دو کشور تقویت شود.
درایت مرجعیت در عراق عامل مهمی در مقابله با توطئهها است
در تحولی دیگر، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با ابراهیم جعفری گفت: درایت مرجعیت در عراق عامل مهمی در مقابله با توطئهها است. به گزارش ایلنا، آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با ابراهیم جعفری نخستوزیر پیشین عراق؛ اتحاد را مهمترین عامل برای حفظ استقلال و ایجاد امنیت در این کشور عنوان کرد و بر اهمیت و حفظ و تقویت ائتلاف یکپارچه تاکید کرد. وی اختلافافکنی میان مذاهب، اقوام و گروههای سیاسی را توطئهای طراحی شده توسط دشمنان مردم عراق دانست و افزود: با شناخت عوامل ایجاد تفرقه و حذف آنها؛ مسوولان عراقی میتوانند زمینههای رشد و پیشرفت این کشور را فراهم کنند. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش مرجعیت را در حل مشکلات و معضلات و هدایت مردم به سوی خیر و صلاح مهم عنوان کرد و گفت: درایت مرجعیت در عراق عامل مهمی در مقابله با توطئهها است. وی با اشاره به تجارب جمهوری اسلامی ایران در بازسازی کشور پس از جنگ، تاکید کرد: مردم ایران آماده کمک و همکاری برای رشد و توسعه عراق هستند. در این دیدار ابراهیم جعفری، رییس حزب الدعوه عراق حضور اشغالگران در عراق و مداخله بیگانگان در امور داخلی این کشور را از مهمترین مشکلات در استقرار صلح و ثبات در این کشور عنوان کرد.
ارسال نظر