سلطانیه در نامهای به البرادعی
آمریکا علیه فعالیتهای هستهای ایران جعل سند کرده است
وزارت امور خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره نامه انتقادآمیز علیاصغر سلطانیه به محمد البرادعی که بر جعلی بودن اسنادی تاکید میکند که آمریکا آن را دلیل انحراف در برنامه هستهای ایران میخواند، خودداری کرد. به گزارش «ایسنا»، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که ایران با ارائه نامهای به محمد البرادعی، آمریکا را به استفاده از «اسناد جعلی» و توسل به حیله برای اثبات ادعایش علیه برنامه هستهای ایران متهم کرد.
آسوشیتدپرس افزود: این نامه هشت صفحهای ـ که نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین نوشته است ـ ادعاهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی را «جعلی، بیاساس و اشتباه» خوانده و محکوم میکند.
در این نامه اشاره نشده است که کدام اسناد جعلی هستند. این نامه همچنین از انگلیس و فرانسه به دلیل «سوءنیت و انگیزه سیاسی» در برخوردشان با ایران به شدت انتقاد میکند.
بنابراین گزارش، علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران این نامه را برای محمد البرادعی ـ مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ـ فرستاد که شورای ۳۵ عضوی آن در روزهای آینده به بررسی دقیق برنامه هستهای ایران خواهد پرداخت.
ایران تاکید میکند که فعالیتهای هستهایاش منحصرا صلحآمیز است و آمریکا و متحدان کلیدیاش مدعیاند که جمهوری اسلامی به طور پنهانی در جهت تولید سلاح هستهای میکوشد.
سلطانیه در این نامه تاکید میکند که ایران «تعهد کامل کشورم به الزاماتش» تحت توافقنامه پادمانهای هستهای آژانس را نشان داده است.
این نامه واشنگتن را برای ارائه اطلاعات جاسوسی غیردقیق و دیگر مدارکی که ادعا میکند از یک لپتاپ قاچاق شده از ایران به دست آمده است، هدف میگیرد.
آمریکا این طور مدعی شده است که این اطلاعات نشان میدهد که تهران روی جزئیات تسلیحات هستهای کار میکند. اطلاعات این لپتاپ همچنین شامل ویدئوهایی از چیزی است که مقامات اطلاعاتی مدعی هستند آزمایشگاههای هستهای سری در ایران است.
در این نامه آمده است: دولت آمریکا با دخالت در کار آژانس و اعمال فشارهای سیاسی مختلف تلاش کرده است روح همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس را از بین ببرد.
سلطانیه میافزاید: دولت آمریکا اصل اسناد را به آژانس ارائه نکرده است، زیرا در واقع هیچ سند موثقی در اختیار ندارد و همه آن چه در اختیار دارد اسناد جعلی است. در این نامه آمده است: آژانس هیچگونه اصل اسناد را به ایران ارائه نکرده است و هیچ یک از اسناد و اطلاعاتی که به ایران نشان داده شده اعتبار ندارد و ثابت شده است که همگی ادعاهای جعلی، بیاساس و نسبتهای اشتباه به ایران است. سلطانیه تاکید میکند: بنابراین این موضوع باید بسته شود. با این حال وزارت امور خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره اتهامات مطرح شده از سوی ایران خودداری کرد.
یانکلی ـ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ـ گفت: ما همچنان در انتظار پاسخ جدی به پیشنهاد ۱+۵ در آوریل گذشته و پیشنهاد ما برای تعامل هستیم.
کلی گفت: ما راهی را ارائه کردهایم که از طریق آن ایران میتواند عضو کامل و محترم جامعه بینالمللی باشد. وی افزود: تصمیمگیری درباره این که آیا این مسیر را بر میگزیند یا خیر بر عهده ایران است. مقامات وزارت امور خارجه فرانسه نیز اظهارنظر فوری نکردند. فرانسه در دوره ریاست جمهوری نیکلاسارکوزی در انتقاد از برنامه هستهای ایران صریح بوده است. سارکوزی در خط مقدم اعمال فشار برای تحریمهایی جدید و جدیتر قرار داشته است.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس اظهارات سلطانیه در این نامه را تکذیب کرد.
وی گفت که انگلیس همواره در پی راهی «برای دادن فرصت موفقیت به دیپلماسی» بوده است. این سخنگو که براساس سیاستهای وزارت امور خارجه از افشای نامش خودداری کرد ادامه داد: من هرگونه اظهارات درباره سوءنیت را به شدیدترین عبارات ممکن تکذیب میکنم.
وی ادعا کرد: تردیدی نداریم که بگویم قطعا عکس آن درست است. آژانس آمریکا دیگر دولتها را برای تبادل جزئیات بیشتری درباره اطلاعات جاسوسی مربوط به ایران تحت فشار گذاشته است. آژانس در آخرین گزارشش درباره ایران خاطرنشان کرد که محدودیتهای اعمال شده از سوی برخی کشورهای عضو برای قرار دادن این اطلاعات در دسترس ایران، انجام مذاکرات مفصل با ایران را برای آژانس مشکلتر کرده است. سلطانیه روز جمعه در مصاحبه تلفنی کوتاهی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که امیدوار است این نامه آمریکا را برای افشای کامل منبع هرگونه اطلاعات که پای ایران را به میان میکشد، تحت فشار قرار دهد.
ارسال نظر