دنیای اقتصاد- در جلسه علنی دیروز مجلس، صلاحیت شش وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، اقتصاد، خارجه، ارتباطات، اطلاعات و بازرگانی مورد بررسی قرار گرفت. در جلسه دیروز مجلس، وزرای پیشنهادی ارتباطات و اقتصاد به آسانی از سد نمایندگان گذشتند، اما وزیر آموزش و پرورش روز سختی را پشت سرگذاشت و انتقادات تندی از او به عمل آمد. وزیرپیشنهادی اطلاعات و خارجه و بازرگانی هم اگر چه با انتقادات تندی مواجه شدند، اما میزان انتقاد از آنها به اندازه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نبود.

گزارش جلسه علنی دیروز مجلس را در صفحات خبر (۶ و ۸) بخوانید. در جلسه علنی دیروز رخ داد

انتقاد تند از وزرای آموزش و پرورش و اطلاعات

دنیای اقتصاد - مرجان توحیدی: دستپاچگی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای قرار گرفتن در پشت تریبون شاید بازتاب نطق‌های تند مخالفان وی برای تصدی او در این پست بود، چه نمایندگان مجلس بررسی صلاحیت اعضای کابینه دهم را با حرف الف آغاز کردند و وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و اطلاعات را در تیررس انتقادات تند خود قرار دادند.

به این ترتیب، سوسن کشاورز و حیدر مصلحی هم گرفتار موجی شدند که از روز نخست بررسی کابینه در مجلس به راه افتاده است نحوه کارکرد وزارت اطلاعات با توجه به برنامه‌ای که مصلحی ارائه کرده بوده، اما با سوال‌های فراوانی از سوی مخالفان که از اعضای اقلیت بودند مواجه شد، چه کواکبیان بارها بر این موضوع تاکید کرد که وزارت اطلاعات را نباید برای سلیقه خاص بخواهیم. وزارت اطلاعات باید پاسخگوی این باشد که می‌خواهد به عنوان دستگاه مادر باشد یا وزارتی در جنب دستگاه‌های اطلاعاتی دیگر؟ به‌ویژه آن که وزیر گفته شورای هماهنگی اطلاعات را راه‌اندازی خواهد کرد. اظهارنظر وزیر درباره تغییراتی که در سطوح بالای وزارتخانه اتفاق افتاده و سوال درباره این که وزیر به این تغییرات ادامه خواهد داد یا خیر از موضوعاتی بود که این نماینده آنها را مورد اشاره قرار داد. اما روح‌الله حسینیان به عنوان موافق نیز موضوع انقلاب فرهنگی از طریق رسانه‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت که همه اینها نشانگر این است که امنیت از مقوله نظامی‌ به مقوله‌ای فرهنگی و سیاسی تبدیل شده است، بنابراین امروز نظام جمهوری اسلامی ‌به وزیر اطلاعاتی نیازمند است که جنبه فرهنگی او برجسته بوده تهاجم فرهنگی را بشناسد، مقوله رسانه‌ها را درک کند و ابزارهای خنثی‌سازی را از سخت‌افزاری به نرم‌افزاری ارتقا بدهد. حسینیان معتقد است که یکی از اقدامات اساسی در این دوره، هرچه بیشتر مردمی‌ کردن اطلاعات و برقرار کردن رابطه با مردم است.

وی یادآور شد: البته مقصود آن نیست که مردم را تبدیل به منابع وزارت کنیم، بلکه مقصود ارتباط طرفین با هم، همفکری،‌ توجه و توسعه سیاسی‌، آشنا کردن مردم با ترفندهای دشمن و اطلاع‌رسانی متقابل است. حسینیان یکی از نیازهای اطلاعاتی را متانت دانست و گفت: عجله و عصبانیت از آسیب‌های عملیات اطلاعات است که خوشبختانه آقای مصلحی از این متانت و صبوری برخوردار است و همین امر نیز موجب آرامش نیروهای وزارت اطلاعات شده است. به گفته وی وقتی نیروهای وزارت اطلاعات متوجه شدند که آقای مصلحی می‌خواهد به وزارت اطلاعات تشریف بیاورد، یک آرامش در وزارتخانه در بین نیروها حاکم شد و این امر به دلیل متانت و صبوری آقای مصلحی بود.

مصلحی و مبارزه نرم

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حیدر مصلحی سپس به سوابق اطلاعاتی خود در قرارگاه کربلا اشاره کرد و با بیان این که بحث ناتوی فرهنگی، جنگ نرم، تهاجم به بنیان‌های دینی و ارزش‌های الهی را از مباحث جدی دشمنان است راه مقابله با آن را ارتباط با مجموعه هنری و فرهنگی کشور دانست و مصلحی تاکید کرد: باید در مباحث امنیتی، پیشگیری را یکی از مباحث جدی در مسائل مختلف تهدیدمان قرار دهیم. حفظ نیروهای مجرب، متخصص، کارآمد و مخلص وزارت، پیش‌بینی و نهایتا مدیریت تهدیدها، فرصت‌ها و آسیب‌های امنیتی - اطلاعاتی، تلاش برای کسب حداکثر اشراف اطلاعاتی جهت جلوگیری از غافلگیری امنیتی و اطلاعاتی، ارتقای ظرفیت‌های اطلاعاتی به منظور مقابله همه‌جانبه با جنگ نرم دشمنان، افزایش تسلط بر جریان‌ها، گروه‌ها و احزاب معاند و برانداز و مقابله همه‌جانبه با اهداف و برنامه‌های آنها از جمله برنامه‌های مصلحی است.

اعتراض اصولگرایان به معرفی کشاورز

اما روز گذشته بررسی وزیران که از حرف الف آغاز شد، نوبت به سوسن کشاورز وزیر معرفی شده برای وزارتخانه آموزش و پرورش رسید. نمایندگان مخالف کشاورز معرفی او را به عنوان وزیر بی‌احترامی‌ به فرهنگیان کشور دانسته و در توجیه این مطلب اظهار داشتند که چرا از میان یک‌میلیون و ۸۰‌هزار نیروی آموزش و پرورش که ۳۸‌هزار نفر آن دارای مدرک فوق‌لیسانس یا دکترا هستند، یک نفر برای وزارت انتخاب نشده است.

عباسپور، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سخن می‌گفت، پست‌های اجرایی کشاورز را مورد به مورد با کنایه نام برد و با بیان این که یکی از پست‌های اجرایی او عضویت در یک انجمن یا مسوول یک کتابخانه بوده است، خواست بی‌تجربگی کشاورز را متذکر شود. او با بیان این که کشاورز برای بالا بردن منزلت معلمان برنامه داشته اما برای تامین معیشت آنها خیر، ادامه داد که نگرانیم به این وزیر اعتماد کنیم و او نهایتا با استیضاح سنگین مواجه شود.

دفاعیه کشاورز

بعد از سخنان موافق و مخالف کشاورز به تشریح برنامه‌های خود پرداخت و درباره آشنایی خود با حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: حضور در نشست‌ها، کمیسیون‌ها و بحث‌های کارشناسی، ‌حضور در دبیرخانه‌ تعلیم و تربیت، حضور در کارگروه اصلی تدوین اسناد تحولی آموزش و پرورش، منجر شده که اندوخته‌ای در حوزه مسائل و مشکلات آموزش و پرورش داشته باشد. بحث عملیاتی کردن مباحث تحولی در نظام آموزش و پرورش تشکیل اتاق‌های فکر جذب، ‌توسعه و ارتقای منزلت معلمان از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی بود.

وی افزود: از سوی دیگر بحث بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در آموزش و پرورش مثل صندوق ذخیره فرهنگیان، ‌دارایی‌های مازاد بر نیاز و مدیریت صحیح منابع است که اگر به خوبی تدبیر شود، در راستای کمک به سطح معیشت معلمان می‌تواند مثمرثمر باشد. بحث توجه به اخلاق و خانواده در نظام آموزش و پرورش هم از دیگر مباحث کشاورز بود. مجلس تا روز چهارشنبه هفته جاری به بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی می‌پردازد.

غضنفری: نهضت کاهش قیمت در راه است

مهدی غضنفری وزیر پیشنهادی بازرگانی هم در جلسه علنی دیروز مجلس در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود گفت که نهضت کاهش قیمت تمام شده کالا در راه است. گفتنی است؛ متن دفاعیه وزیر پیشنهادی بازرگانی فردا در روزنامه به چاپ می‌رسد.

اعتراض‌توکلی به سخنان احمدی‌نژاد

نماینده تهران در مجلس در تذکری آیین‌نامه‌ای گفت: رییس‌جمهور در نطق خود در جلسه رای اعتماد سه بخش حرف من را تحریف کرد و یک نسبت ناروا نیز به من داد. به گزارش مهر، احمد توکلی در آغاز جلسه علنی روز دوشنبه مجلس یاد آور شد: رییس‌جمهور در نطق خود گفت که من گفته‌ام «همه دانشجویان مخالفند یا با مردم نیستند» در حالی که من گفته بودم «وزیر پیشنهادی علوم رییس ستاد انتخاباتی بود که آن ماجرای‌های تلخ را در پی داشت. وی از نظر معترضان که گرچه اقلیت‌اند، اما جمع کثیری از مردم را تشکیل می‌دهند متهم اصلی است. البته بنده این اتهام را ناروا می‌دانم، ولی احساس آن امری واقعی است. به نظر می‌رسد اکثریت دانشگاهیان جزو این دسته‌اند. حال این سوال مطرح است که وزارت چنین فردی به واگرایی دانشگاه و دولت کمک می‌کند یا به همگرایی؟

وی ادامه داد: آقای احمدی‌نژاد با اشاره به نطق من گفت «پس ما باید کسی که با رمز تقلب تهران را به آشوب کشید، وزیر علوم قرار دهیم؟» در حالی که هیچ گاه چنین چیزی نگفته‌ام، بلکه تاکید کردم «داشتن اعتقادات صحیح اسلامی، پایبندی و وفاداری به احکام اسلام و قانون اساسی و روحیه انقلابی و سلوک عقلانی از شروط لازمی‌است که با کارآمدی به کفایت می‌رسد.»

نماینده تهران گفت: رییس‌جمهور گفت که من گفته‌ام «چرا با من مشورت نمی‌شود» و این در حالی است که هیچ گاه چنین چیزی نگفته‌ام. من می‌گویم آقای احمدی‌نژاد که می‌گوید من با کودک ۵ ساله و ۱۰ ساله مشورت می‌کنم وقتی می‌خواهد برای ملت وزیر تعیین کند با مجلس هم مشورت کند. توکلی در پایان تاکید کرد: تحریف حرف‌ها از طرف رییس‌جمهور خوب نیست.