وقف اموال دانشگاه آزاد
دنیای اقتصاد- هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامیطی بیانیهای اعلام کرد که اموال و داراییهای این دانشگاه وقف شده است. این روزها از سوی برخی جریانات، فشار شدیدی به مدیریت این دانشگاه یعنی عبداللهجاسبی وارد میشود که خواستار عزل جاسبی و اصلاح اساسنامه آن هستند. ظاهرا این اقدام؛ یعنی وقف دانشگاه آزاد برای کاستن از این فشارها صورت گرفته است. در بیانیه هیات موسس دانشگاه آزاد، جاویدان ساختن سرمایه عظیم این دانشگاه در خدمت دانش و فرهنگ، علت وقف اعلام شدهاست. اموال دانشگاه آزاد وقف شد
هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامیطی بیانیهای اعلام کرد: اموال و داراییهای این دانشگاه وقف شده است. دانشگاه آزاد در شرایطی وقف اعلام شده است که این روزها از سوی حامیان دولت فشار شدیدی به مدیریت این دانشگاه یعنی عبدالله جاسبی وارد میشود.
حامیان دولت خواستار عزل جاسبی و اصلاح اساسنامه آن هستند. ظاهرا این اقدام؛ یعنی وقف دانشگاه آزاد برای کاستن از این فشارها صورت گرفته است. متن بیانیه هیات موسس دانشگاه آزاد به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
بیانیه هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامیدر مورد وقف اموال و داراییهای این دانشگاه در ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۶۱ با پیشنهاد آیتاللههاشمیرفسنجانی و تایید و حمایت حضرت امام خمینی (ره) با محوریت هیات موسس اولیه متشکل از آقایان آیتالله خامنهای، آیتالله هاشمیرفسنجانی، آیتالله موسوی اردبیلی، دکتر عبدالله جاسبی، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی و مهندس میرحسین موسوی دانشگاه آزاد اسلامیمتولد شد و با مدیریت موثر آقای دکتر جاسبی و جمعی دیگر از افراد دلسوز و دانشپرور دیگر پرورش پیدا کرد و اکنون شجره طیبهای شده که ثمرات آن تاثیر عمیقی در توسعه علمیاقتصادی فرهنگی و اجتماعی کشور به جای گذاشته است. کزرع اخرج شطنه فازره فاستغلظ فاستوی علی سوقه یعجک الزراع لیغیظ بهم الکفار!
نخستین اساسنامه این دانشگاه با کمک صاحبنظران و با در نظر گرفتن الگوهای رایج نظام دانشگاهی ویژگیهای جامعه اسلامیارزشهای اجتماعی و ملی تدوین گردید و در نخستین اجلاس هیات موسس در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۶۱ به تصویب رسید.
در اولین اساسنامه شورای عالی دانشگاه آزاد اسلامیبه جای هیات امنا در نظر گرفته شد و آیتاللههاشمیرفسنجانی به ریاست آن انتخاب و دکتر عبدالله جاسبی به سمت رییس دانشگاه منصوب گردید. این اساسنامه در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۶۱ به ثبت رسیده و تا سال ۱۳۶۴ به عنوان مبنای کار و حرکت دانشگاه مورد استفاده قرار گرفت. در دی ماه ۱۳۶۴ با توجه به آییننامه تاسیس دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامهای جدید تهیه و در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۶۶ طی جلسات ۱۳۱ ۱۲۸ ۱۲۷ ۱۰۳ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامیضمن بررسی و ارزشیابی رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامیبا تصویب ماده واحدهای در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۶۷ قانون تایید رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامیرا با ۵ تبصره به تصویب رساندند.
حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامیبه منظور توسعه ظرفیتهای آموزش عالی با حمایت خود در ۴ مرحله مختلف شامل تایید طرح اولیه دانشگاه اعلام رهنمودهایی پیرامون سیاست و خطمشی آینده دانشگاه پس از استماع گزارش مدیریت دانشگاه در دیدار با معظم له حمایت از آموزش در بخش غیردولتی به صورت عام و اشاره به نام دانشگاه آزاد به صورت خاص در یک سخنرانی عمومیو بالاخره انتصاب رییس دانشگاه به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی این نهاد نوپا را در سالهای اولیه تشکیل خود استحکام بخشیدند.
عظمت کار و فراگیری دانشگاه آزاد اسلامی به نحوی است که اکنون بزرگترین دانشگاه حضوری جهان قلمداد میشود. حاصل تلاش مستمر و ایثارگرانه همه اعضای خانواده بزرگ این دانشگاه موجودیت ۳۵۷ واحد دانشگاهی و مرکز آموزشی در سراسر میهن اسلامیاز جمله در دور افتاده و محرومترین بخشهای کشور و چند واحد برونمرزی لبنان، امارات متحده عربی، انگلستان، تانزانیا و ارمنستان بوده و در برگیرنده ۱۳میلیون مترمربع فضای آموزشی پژوهشی فرهنگی اداری بیمارستانی، درمانی و بهداشتی، ورزشی و رفاهی به صورت مجتمعهای بزرگ و پردیسهای مصفا یکمیلیون و پانصدهزار دانشجو، ۲۶هزار عضو هیات علمیتمام وقت و حدود ۱۵هزار عضو هیات علمینیمهوقت و پاره وقت ۳۲هزار پرسنل و هزاران تاسیسات و تجهیزات کمک آموزشی نظیر آزمایشگاهها، کارگاهها، مراکز ارتباطات و فناوریهای نو، کتابخانههای تخصصی و دیجیتالی، بیمارستانها و کلینیکهای درمانی و بهداشتی سالنهای سرپوشیده و فضاهای باز ورزشی، مزارع و مهمانسراها میباشد. حضور ۲/۸میلیون دانشآموخته در عرصههای تولیدی صنعتی بازرگانی کشاورزی فرهنگی فنی و مهندسی و خدماتی نشانگر نقش تاثیرگذار این دانشگاه در تامین نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز جامعه و توسعه کشور است. در کنار فعالیتهای آموزش عالی امر آموزش عمومی نیز مورد توجه بوده و با ساخت و ایجاد ۶۰۰ مدرسه در شهرهای مختلف سازمان مدارس آزاد اسلامی (سما) وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی با ۵۰هزار دانشآموز و ۱۱۴ آموزشکده فنی و حرفهای با ۷۰هزار کاردان فنی بزرگترین مجموعه آموزش عمومی کشور در بخش غیردولتی شکل گرفته است.
در حوزه پژوهش ایجاد ۵۰ مرکز پژوهشی و تحقیقاتی و پارک فناوری و انتشار ۱۶۰ مجله علمیترویجی و پژوهشی در زمینههای مختلف از دیگر دستاوردهای این دانشگاه است. این سرمایه عظیم در درجه اول و عمدتا متکی به شهریه دریافتی از میلیونها دانشجو بوده و اندکی از آن از منابع کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی خیر تامین شده است و بدینوسیله بار عظیم مالی از دوش دولت و بودجه ملی برداشته شده است. این مجموعه و سرمایه عظیم به خاطر حسن مدیریت و بهرهوری مناسب و صرفهجوییهای موثر با رشدی تصاعدی و قابل توجه روبهرو بوده و خواهد بود.
هیات موسس جدید این نهاد عظیم علمی و فرهنگی آقایان:
۱ـ آیتالله اکبرهاشمیرفسنجانی ۲ـ دکتر عبدالله جاسبی ۳ـ مهندس میرحسین موسوی ۴ـ آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی ۵ـ حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی ۶ـ دکتر ابراهیم حسن حبیبی ۷ـ حجتالاسلام والمسلمین دکتر محسن قمی۸ـ دکتر علی اکبر ولایتی ۹ـ دکتر حمید میرزاده با هدف جاویدان ساختن این سرمایه عظیم در خدمت دانش و فرهنگ در جهان اسلام تدبیر جدیدی اندیشیدند. با بررسی همه جانبه کارشناسان و با توجه به تعالیم حیات بخش اسلام استفاده از ظرفیت نهاد مقدس وقف بهترین گزینه برای حراست از این سرمایه در مسیر اصلی خود تشخیص داده شد. با استعانت از الطاف الهی و پس از استیذان از مقام معظم رهبری و دریافت نظر موافق معظم له و مشورت با حقوقدانان و صاحبنظران طی یک سال گذشته با صرف اوقات فراوان و بررسیهای حقوقی و کارشناسی پس از تهیه و تصویب وقفنامهای جامع در شامگاه پنجم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۴۰ هجری شمسی مطابق با چهارم شهریورماه ۱۳۸۸ به اتفاق آرا و با توجه به مفاد اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان هیات موسس و واقف و با انشا و امضای صیغه شرعی کلیه اموال غیرمنقول اعم از مشاع یا مفروز و داراییهای منقول بادوام حقوق امتیازات سهام و تمامی اجزا توابع و متعلقات مربوط به دانشگاه آزاد اسلامیشامل کلیه واحدها مراکز سازمان سما و سایر موسسات وابسته موجود در کشور جمهوری اسلامیایران و سایر کشورها را که فهرست و مشخصات آنها ضمیمه وقفنامه خواهد شد، وقف شرعی موبد عام و حبس مخلد اسلامی نمودند تا از رقبات و درآمد حاصله از آنها برابر مفاد مندرج در این وقفنامه استفاده یا به مصرف برسد:
طبق مفاد وقفنامه مصارف موقوفه عبارت است از: توسعه تعمیق آموزش پژوهش و فناوری در داخل و خارج از کشور جمهوری اسلامیایران از طرق زیر:
ساخت توسعه تاسیس و نگهداری مدارس و آموزشکدههای وابسته به دانشگاه آزاد اسلامیسایر موارد مربوطه ازجمله کمک به دانشآموزان، دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی به تشخیص متولیان موقوفه. ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه و اعتلای فرهنگ اسلامیتامین نیروی انسانی متخصص گسترش آموزش عالی تحقیقات و فناوری در کشور به نحوی که بتواند پاسخگوی تقاضای جامعه برای کسب علم باشد. کمک به مدرسان و استادان کشور در امر آموزش ایجاد زمینه مناسب در امر گسترش و اعتلای دانش و پژوهش کشور ایجاد زمینه فعالیت برای نخبگان و حمایت از آنان.
میزان و نحوه مصرف منافع موقوفات در چارچوب برنامه و بودجهای خواهد بود که همه ساله با توجه به مقتضیات زمان توسط متولیان موقوفه تنظیم و تصویب خواهد شد.
توضیح اینکه تمامیوسایل و امکانات و تجهیزات سرمایهای و اراضی و ساختمانهایی که از محل منابع مالی دانشگاه و امور موقوفه مندرج در این وقفنامه یا از محل فروش و تبدیل به احسن و قبات وقف یا هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی تهیه گردد یا به تملک دانشگاه درآید نیز مشمول مفاد مقررات و شرایط این وقفنامه خواهد بود.
طبق یکی دیگر از مفاد وقفنامه دانشگاه آزاد اسلامی، فقط متولیان حق دارند تمامی فعالیتهای مربوط به اداره و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی را به انجام برسانند و به طور کلی اداره موقوفات منحصرا تابع مفاد وقفنامه و اصول و قواعد معتبر فقهی است. از خداوند منان استعانت میگردد که این شجره طیبه همیشه در تاریخ پرفراز و نشیب آینده بالنده و در خدمت اهداف والای نظام جمهوری اسلامی باشد و امیدواریم لطف و کرم الهی این سرمایه و نهاد مقدس باشد و پیوسته از هرگونه دستاندازی و تحریف مصون و محفوظ بماند.
و هو ولی التوفیق و المستعان
دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی
ارسال نظر