آیا برای طلاق وکیل بگیریم؟

تیم‌هارفورد

مترجم: مجید روئین پرویزی

اقتصادان عزیز

من و همسرم متارکه کرده‌ایم. طبیعتا الان میانه مان چندان تعریفی ندارد، اما وخیم هم نیست. حالا رویه‌های طلاق شروع شده اند و ما باید دارایی‌هایمان را تقسیم کنیم. آیا لازم است که وکیل بگیرم؟ چون مطمئن نیستم ارزش هزینه‌اش را داشته باشد.

ست

ست عزیز

تو مسلما متوجه شده ای که این یک بازی مجموع صفر است با دو تا چهار بازیگر. دارایی‌ها بین تو و همسر (سابق) ات، و دو وکیلی که هریک از شما ممکن است بگیرید تقسیم خواهد شد.

من درکت می‌کنم که چرا فکر می‌کنی استخدام وکیل چیزی جز دور انداختن پول نیست. اما ببینیم شواهد موجود هم همین را می‌گویند؟

اقتصاددان اتریشی مارتین‌هالا داده‌های مربوط به مراحل مختلف طلاق را در کشور خودش جمع آوری کرده و به الگوی عجیبی رسیده است. شواهد نشان می‌دهند که شوهرها وقتی پای وکیلی درمیان نباشد کمترین مقدار نفقه را خواهند پرداخت. اگر مرد وکیل بگیرد ولی زن نگیرد، مقدار نفقه بالاتر خواهد رفت (جدا از اضافه شدن هزینه‌های دستمزد). و اگر زن وکیل بگیرد، یا اینکه هر دوطرف وکیل مشترک بگیرند، نفقه باز هم بالاتر می‌رود. بدترین حالت زمانی است که هر دو طرف وکیل خودشان را بگیرند. در این حالت مراحل کار نیز طولانی تر و پر هزینه تر خواهند شد.

البته در تفسیر این نتایج احتیاط کن، چون مشخص نیست که آیا این وکلا هستند که باعث نتایج بد برای مردها می‌شوند، یا اینکه مردها فقط وقتی که می‌بینند اوضاع خیلی خطرناک است به سراغ وکیل می‌روند. در هر حال الگویی که او کشف کرده شک تو را تقویت می‌کند.

در غیاب شواهد بهتر، با توجه به این تحقیق تو یک استراتژی مسلط داری، یعنی باید آن را بدون توجه به اینکه همسرت چکار می‌کند اجرا کنی. آن استراتژی این است که وکیل نگیری. و برای خاطر خودت هم که شده نگذار چشم همسرت به تحقیق مارتین‌هالا بیفتد.