هشدار درباه جنبش آبی‌ها

سایت اصولگرای جهان نیوز که زیر نظر علیرضا زاکانی، نماینده تهران و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اداره می‌شود ‌هشدار داد که اگر به حال صنایع تولیدی ورشکسته فکری نشود ارتش بیکاران به خیابان‌ها خواهند آمد که تبعات آن از جنبش سبز بسیار بیشتر است. این سایت در مطلبی تحلیلی و با عنوان جنبش یقه‌آبی‌ها به بیکاری هزاران کارگر ناشی از ورشکستگی کارخانجات اشاره کرد و نوشت: رکود اقتصادی در کشور رو به وخامت است. وزیر اقتصاد معتقد است که سیاست‌های پولی را باید اصلاح کرد. این خبر بعد از قطعی شدن حضور وی در دولت دهم از سوی رسانه‌ها منتشر شد. اتاق بازرگانی پیش از این نسبت به ادامه بحران هشدار داده بود. فعالان بخش خصوصی از بالارفتن ریسک اقتصادی و امنیت می‌گویند. به گفته این فعالان، وقایع اخیر باعث عدم اطمینان در اقتصاد شده است. به نظر می‌رسد این ادعا منطقی باشد .هیچ یک از ۳۳ میهمان خارجی مدعو به یک همایش ریاضی در دانشگاه شریف در این همایش شرکت نکردند. این مدعوین هیچ نوع سرمایه‌گذاری هم قرار نبود انجام دهند و برای شرکت در این همایش کمی‌ دست زدن و تشویق کفایت می‌کرد.کارشناسان با بی‌سابقه خواندن این اتفاق مجلس ختم ندا و دادگاه‌های تواب‌سازی را مقصر دانستند. اما مسوولان فکر می‌کنند همزمان با برگزاری دادگاه‌های سبز و مخملین می‌توان با چرخش متغیر نقدینگی، اقتصاد را متحول کرد. حجم پول از ۲۱۵۰۰‌میلیارد تومان در اسفند ۸۶ به ۱۵۷۰۰‌میلیارد تومان در دی ماه ۸۷ کاهش یافته است. کاهش ۲۷‌درصدی حجم نقدینگی در حالی که تورم ۲۵درصد است یعنی قدرت خرید مردم نسبت به قبل ۵۲‌درصد کاهش یافته است.

با این حال فعالان بخش خصوصی منتظرند دولت بسته جدید بعد از انتخابات را عرضه کند. افزایش نقدینگی احتمالا تنها راهکار در کوتاه مدت است. با افزایش نقدینگی کنترل و مهار تورم به شیوه قبل از انتخابات دیگر ممکن نخواهد بود. گزارش‌های رسمی‌ از افزایش ۳‌درصد نرخ بیکاری در تهران خبر می‌دهد. طی یک ماه و نیم گذشته ۱۶۴۶ کارگر به خیل کارگران اخراجی پیوستند.

اخراج ۵۰۰ کارگر از شرکت روکش چوبی ایران، ۹۰۰ کارگر از کارخانه صنایع مخابراتی از راه دور و ۲۳۰ کارگر هتل آزادی طی یک ماه و نیم گذشته در رسانه‌ها گزارش شده است. در ۵۰۰ کارخانه ۲۰۰‌هزار کارگر از ۳ تا ۵۰ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.

سایت جهان‌نیوز در ادامه می‌آورد که تعداد فزاینده بیکاران و نیمه‌بیکاران به گونه‌ای محتوم در ورای این رکود و ورشکستگی پیاپی کارخانجات است. کارگران به اقشار زیر طبقه سقوط خواهند کرد. آنان در استیصال کامل برای بقای خود به اشتغال غیررسمی‌ روی خواهند آورد .از این پس‌ میلیون‌ها یقه‌ آبی (کارگر) که جامعه به‌رغم توانایی که دارند خواهان کارشان نیست، خود را بازنده مناسبات جدید می‌پندارند. طی چند ماه گذشته تمامی‌اخبار دال بر شکل‌گیری گسترده اعتراضات یقه‌آبی‌ها دارد. ادامه روند کنونی و بی‌توجهی به رکود بنگاه‌های اقتصادی موج اعتراضات آبی را به راه خواهد انداخت. ناگزیر این موج شباهت‌هایی هم با موج سبز خواهد داشت. به نظر می‌رسد این تحرکات از طرح هلندی پلورالیسم رسانه ای هم خطرناک‌تر باشد. شاید از نسخه بیلدربرگی براندازی نرم هم جلوتر رود. شاید هم برخی بخواهند آن را پروژه آژاکس ۳ بنامند. تحرکات آبی‌ها بدون شک متعصبانه است. تنها مچ بند سبز نیست که جای خود را به یقه‌های آبی می‌دهد. انگیزه اصلی این حرکت خودجوش نگرانی از گرسنگی خانواده و شیر خشک فرزند نوزاد و اجاره مسکن آخر ماه و ادامه تحصیل فرزند و درمان همسر است.