اقدامات تازه آمریکا علیه ایران
دنیای اقتصاد- دو سناتور آمریکایی با در نظر گرفتن احتمال اقدام کنگره آمریکا برای اعمال تحریم علیه تامینکنندگان بنزین ایران از دولت آمریکا خواستهاند فهرست شرکتهایی را که به ایران بنزین صادر میکنند، بهروز کند.حدود یک ماه پیش سنای آمریکا لایحه تحریم شرکتهای تامینکننده بنزینایران را تصویب کرد. همچنین دو روز پیش نیز صدر اعظم آلمان از تحریم صادرات بنزین به ایران،در صورتی که مذاکرات هستهای به نتیجه نرسد، دفاع کرد. اقدامات تازه آمریکا علیهایران
در خواست دو سناتور آمریکا برای تهیه فهرست شرکتهایی که به ایران بنزین صادر میکنند
دنیای اقتصاد- دو سناتور آمریکایی با در نظر گرفتن احتمال اقدام کنگره آمریکا برای اعمال تحریمها علیه تامینکنندگان بنزین ایران از دفتر پاسخگویی دولت آمریکا خواستهاند فهرست شرکتهایی را که به ایران بنزین صادر میکنند بهروز کند.
این در حالی است که حدود یک ماه پیش سنای آمریکا لایحه تحریم شرکتهای تامینکننده بنزینایران را تصویب کرده است. همچنین دو روز پیش، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از طرح آمریکا برای تحریم بنزینایران،در صورتی که مذاکرات هستهای مقامهای تهران با گروه ۱+۵ به نتیجه نرسد، دفاع کرد. افزون بر اقداماین دو سناتور، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز در راس هیاتی با یک هیات چینی به منظور متقاعد کردن مقامهای چینی به پیروی از سیاستهای واشنگتن در قبال تهران دیدار کرده است.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، جان کیل و جوزف لیبرمن خواستار گسترش فهرستی شدند که در حال حاضر شامل ۳۰سرمایهگذار خارجی در حوزه انرژی ایران است.
این دو سناتور از دفتر پاسخگویی دولت خواستند تا «تمامی» نهادهایی که بنزین یا سایر فرآوردههای نفت تصفیه شده را به ایران عرضه میکنند، وارد فهرست قبلی کنند که در سال ۲۰۰۷ میلادی تهیه شده است.
این قانونگذاران طی نامهای به دفتر پاسخگویی دولت آمریکا نوشتند: این اطلاعات میتواند در شرایطی که کنگره احتمال افزایش محدودیتها و تحریم صادرات بنزین به ایران را بررسی میکند، بسیار مفید واقع شود.
این دو سناتور آمریکایی همچنین خواستار تهیه فهرستی از نهادهایی شدند که در حملونقل فرآوردههای نفت تصفیه شده به ایران از جمله تهیه کشتی و تامین خدمات بیمه مشارکت دارند.
بنا بر این گزارش، کیل و لیبرمن اعلام کردهاند که «روابط تجاری» تامینکنندگان سوخت (برای ایران) با دولت آمریکا نیز باید مشخص شود.
بخشی از بنزین وارداتیایران را شرکت «توتال» فرانسه، شرکتهای سوئیسی« ویتول» و «گلنکور»، شرکت انگلیسی «بریتیش پترولیوم» و شرکت هندی «ریلاینس» تامین می کنند.
شرکت بیمه «لویدز» لندن نیز بیمهکننده بخش عمده محمولههای بنزین صادراتی به ایران است.
کیل و لیبرمن علاوه بر آن خواستار این شدند که بدانند شرکتهای تامینکننده سوخت با دولت آمریکا چه روابط تجاری دارد.
لایحهای که تحت بررسی قرار دارد بانک صادرات - واردات را از ارائه وام به شرکتهای خارجی که برای ایران بنزین تامین میکنند، منع میکند.
دولت باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا در حال بررسی اتخاذ اقدامات علیه تامینکنندگان بنزین ایران است و کنگره در حال آماده کردن لایحهای برای قطع ارسال سوخت به ایران است. به گفته مقامهای آمریکایی در صورتی که تهران وارد مذاکرات درباره برنامه غنیسازی اورانیومش نشود، این اقدامات تحریم آمیز عملی خواهند شد.
این در حالی است که آلمان نیز همچون آمریکا تلاش دارد تاایران را به ازسرگیری مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵ ترغیب کند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دو روز پیش خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه تهران در صورت عدم پیشرفت گفتوگوهای هستهای با آن شد.
پیش ازاین و طی هفتههای گذشته، مقامات ارشد آمریکا بارها اعلام کردهاند که ایران باید تا زمان برگزاری نشست سران گروه ۲۰ در ماه سپتامبر (شهریور) به دست دراز شده ما برای مذاکرات هستهای پاسخ دهد. حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه اما بهاین تعیین مهلت مقامات آمریکا پاسخ گفته است. قشقاوی تصریح کرده است: ملت ایران اهل گفتوگو و تعامل است، منتها در چارچوبی که منافع ملی ما حفظ شود. بااین حال، تاکنون برنامه عملیاتی خاصی بهایران اعلام نشده است.
به گفته قشقاوی، ایران برای تعامل با دیگر کشورها و نظام بینالمللی به منظور حل مشکلات جهان نظیر خلع سلاح هستهای آماده است و در حال تدوین بسته پیشنهادی خود به گروه ۱+۵ است.
به گزارش بیبیسی، صدراعظم آلمان در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ گفته بود که در صورت نتیجه ندادن گفتوگوهای هستهای گروه ۱+۵ با ایران، این گروه باید تحریمهای بیشتری را علیهایران وضع کنند. به گفته مرکل، تحریمهای جدید باید بخش انرژیایران را هدف بگیرد.وی همچنین گفته است که غرب با چین و روسیه دربارهایران برای اتخاذ تصمیمی واحد نیز رایزنی خواهد کرد.
در همین چارچوب، هاوارد برمن، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در دیدار با مقامهای بلندپایه چینی خواستار همکاری پکن برای منزوی کردن ایران شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری جوئیش تلگرافیک،هاوارد برمن، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با ابراز تاسف از امضای قرارداد چندین میلیارد دلاری چین با ایران گفت: چنین اقدامی در شرایط فعلی که ایران بهرغم مخالفت بینالمللی به غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد، کاملا اشتباه است.
وی ادامه داد: طی دیدار خود با مقامهای چینی بر هدف مشترک پکن و واشنگتن مبنی بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و تضمین برقراری امنیت و ثبات در خاورمیانه تاکید کردم.
این مقام آمریکایی افزود: از مقامهای پکن خواستم تا همکاری نزدیکی را با واشنگتن و سایر همپیمانان در شورای امنیت سازمان ملل دنبال کنند تا موفق شویم پیش از آنکه زمان از دست برود، تهران را متقاعد کنیم تا سیاستهایی را که در پیش گرفته است، تغییر دهد.
به گزارش ایسنا، دفترهاوارد برمن، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در دیدار هیاتهای آمریکایی و چینی با یکدیگر، هیات آمریکایی «ناامیدی عمیق خود را از توافقنامههای چند میلیارد دلاری در زمینه انرژی که اخیرا بین شرکتهای دولتی چین و ایران امضا شد»، ابراز داشت. به گزارش خبرگزاری جی.تی.ای، در ادامه این بیانیه آمده است: در زمانی که تهران همچنان با بیاعتنایی به جامعه بینالمللی به غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد، این دقیقا سیگنال نادرستی برای فرستادن به ایران است.
در همین حال، یک مقام آمریکایی گفته است که ایران به الزاماتش برای انجام فعالیتهای هستهای در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهرغم دادن اجازه بازرسی از یک رآکتور و ارتقای نظارت بر تاسیسات غنیسازی اورانیوم به بازرسان آژانس عمل نمیکند.
رویترز گزارش داد: ایران به مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه داده است از سایت راکتور آب سنگین اراک در هفته گذشته بازدید کنند. آژانس درصدد راستی آزمایی این مساله است که آیا از این تاسیسات فقط برای اهداف صلحآمیز استفاده میشود یا خیر.
دیپلماتها همچنین گفتهاند که ایران ارتقای نظارت آژانس در تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز را به آژانس داده است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است در روزهای آینده جدیدترین گزارش در خصوص ایران را در میان اعضای شورای حکام به گردش درآورد.
یک مقام دولت اوباما که خواست نامش فاش نشود، گفت: با وجودی که ایران اجازه نظارت و دسترسی بهبودیافته را میدهد، اما همچنان به الزامات خود در برابر آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبند نیست و آنچه را که از این کشور درخواست شده است ارائه نمیدهد و آن همکاری کامل و جامع است.
وی افزود: اگر ایران قصد احیای اعتماد بینالمللی به برنامه هستهایاش را داشته باشد باید این نوع همکاری را ارائه دهد.
براساس این گزارش، انتظار می رود آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در گفتوگوهایی که دوم سپتامبر انجام میشود از روسیه و چین بخواهند چهارمین دور تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بررسی کنند.
بنابراین گزارش، مقام یاد شده در خصوص این که گزارش آتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ممکن است شامل چه چیزی باشد، اظهارنظری نکرد.
ارسال نظر