ضرغامی: اگر فیلم خوب بسازند، سریال باعث افت فروشش نمیشود
رستگاران از جومونگ محبوبتر است!
ریاست بزرگترین رسانه ایران اساسا چندان اهل صحبت با رسانهها نیست و ترجیح میدهد هر از چندگاهی با یکی از شبکههای چندگانه تلویزیونی تحت مدیریتش به گفت و گو بنشیند. او پنجشنبه گذشته در روزهایی که انتقادات نسبت به رویه صدا و سیما به بالاترین حد خود رسیده، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو حضور پیدا کرد و درباره تمهیدات رادیو و تلویزیون برای ماه رمضان صحبت کرد. گزیدهای از این گفتوگو را به همراه شرحی کوچک از ما میخوانید:
سعی ما بر این است که از همه ادعیهای که در این ماه تاکید شده، استفاده کنیم و در این راه از همه هنرمندان استفاده میشود و تهیهکنندگان در این امر دستشان باز است و هیچ منعی برای خواننده خاصی وجود ندارد؛ همانطور که اذانها، نمازها و ادعیههای مختلف روی آنتن میرود. البته تاکید من روی محتوای کار است و باید دقت کنیم دعاها چه چیزی میگویند و ما چطور باید خودمان را با حرفهایشان تطبیق بدهیم که در این موضوع، صدای خوب هم تاثیرگذار است.(اشاره به اختلاف شجریان با رادیو و تلویزیون)
برنامه ما در آینده این است که شبکههای تخصصی مانند شبکه فیلم و سریال، شبکه ورزش و شبکه کودک و نوجوان تاسیس کنیم که این سه شبکه در اولویتکاری ما قرار دارد. این شبکهها اشکالاتی هم دارند که یکی از اشکالاتش این است که بیننده ممکن است فقط شبکه ورزش یا شبکه فیلم و سریال یا هر شبکه مورد علاقهاش را بببند و از موضوعات دیگر، بهرهای نبرد که ما برای این موضوع هم راهکارهایی پیدا کردهایم.(در همه جای دنیا این آزادی به مخاطبان داده میشود که شبکهها و برنامههای دلخواه خود را پی بگیرند و اصراری برای ارائه بستهای از همه مفاهیم به مخاطب وجود ندارد)
به دلیل پخش سریالها، مردم کمتر رغبت میکنند به سینما بروند ولی این قضیه عمومیت ندارد؛ چنانچه در مورد ایام نوروز دیدیم، فیلم سینمایی «اخراجیها۲» توانست رکورد فروش تاریخ سینما را بشکند و این در مقطعی بود که ما سریالهای زیادی داشتیم. بنابراین اگر فیلمهای سینمایی خوب و مورد اقبال مردم وجود داشته باشد، این ربطی به پخش سریالهای تلویزیونی ندارد. من آمادگی دارم صنوف خانه سینما و تهیهکنندگان در این ماه اگر پیشنهادها و درخواستهایی از ما مانند تبلیغ مناسب، تخفیف بیشتر و پخش تیزرهای رایگان و هرگونه امکانی که در وسع ماست دارند، همکاری لازم را انجام میدهیم.
تجربه سال گذشته نشان داد، اگر تعداد سریالها زیاد باشد، مردم نمیتوانند بهره کافی از آنها ببرند همچنین اگر تعداد سریالها زیاد باشد، خانوادهها نمیتوانند به امور عبادی و فعالیتهایشان برسند. امسال بین سریال اول که بعد از افطار از شبکه سه پخش میشود و سریال دوم، یک ساعت فاصله است تا مردم بتوانند به مساجد بروند همچنین این تصمیمگیری در تعامل با سازمانهای مرتبط مختلف انجام شده است و با این کار، استقلال سازمان صدا و سیما زیر سوال نمیرود بلکه یکی از کارهای سازمان این است که با تمام سازمانهای مسوول هماهنگ باشد.
وقتی سریال خوبی در هرکجای دنیا تولید میشود، رسالت ما این است که سریال را تهیه کنیم و برای مردم نمایش بدهیم و مثل بعضی کشورهای کمونیستی قدیم نیستیم که درها را به روی خودمان ببندیم و فقط برخی برنامههای تبلیغی را نمایش بدهیم همچنین اگر عکس این موضوع اتفاق بیفتد و سریالهای غربی نمایش داده شود، همین سوال به نوعی دیگر مطرح میشود که چرا شما سریالهای غربی را نمایش میدهید، ولی من در ابتدای کارم در ۵سال گذشته یکی از سیاستهای مورد توجهم این بود که سریالهای شرقی به دلیل نزدیکی فرهنگ بیشتر به ما، میتواند مورد استفاده بهتر قرار بگیرد. (در توجیه پخش گسترده سریالهای بیکیفیت کره ای و عربی) سریال رستگاران در نظرسنجی نهایی ما، حدود ۱۱درصد از سریال افسانه جومونگ پیشی گرفت.
کل بضاعت سینمای ایران ماکزیمم ۱۰۰ فیلم است که البته به دلایلی ما همه ۱۰۰ فیلم را هم نمیتوانیم نشان بدهیم و انشاءالله همکاران ما در سینما به گونهای عمل کنند به دلیل محدودیتها، ملاحظات ملی و مسائل قومی و مذهبی که در تلویزیون وجود دارد، بتوان تمام آثار را نمایش داد. چرا که بعضی از فیلمها را میتوان در محدوده سینما نمایش داد، ولی از رسانه ملی نمیتوان این کار را انجام دارد. همچنین در زمینه نمایش آثار از صدا و سیما بعضی مواقع صحبتهای بزرگان دین هم قابل نمایش نیست؛ چرا که صحبتهای بعضی از بزرگان برای تمام جامعه مفید نیست و ممکن است نتیجه منفی بدهد.
ارسال نظر