منتقد سیاست‌های دیروز، وزیر دولت امروز

بهروز صمدبیگی

با اینکه مشاور هنری رییس‌جمهور می‌گوید وزیر پیشنهادی ارشاد را خیلی نمی‌شناسد، اما در قیاس با تعدادی از کاندیداهای حضور در کابینه، سید محمد حسینی چهره شناخته‌شده‌ای به شمار می‌آید. چهره معرفی شده به مجلس برای تصدی کرسی مهم و البته خبرساز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتفاقا نخستین بار در مواجهه با یکی از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی در مطبوعات چهره شد. او که در مجلس پنجم نماینده مردم رفسنجان بود، از مهم‌ترین مخالفان سید عطا‌ءالله مهاجرانی بود و وزیر دولت اول خاتمی در جلسه استیضاحش او را مخاطب قرار داد. حسینی اما در انتخابات مجلس ششم در رقابت با علی‌هاشمی، برادرزاده آیت الله‌‌هاشمی رفسنجانی، نمایندگی مجلس را از دست داد و معاونت سازمان صدا و سیما را در دوره ریاست لاریجانی عهده دار شد. ریاست هیات‌مدیره انتشارات علمی و فرهنگی، مشاور پارلمانی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، مشاور پارلمانی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مدیرعاملی و ریاست هیات‌مدیره انتشارات سروش از دیگر سمت‌های او بود تا اینکه وزیر کرمانی علوم در کابینه اول محمود احمدی‌نژاد، او را به قائم‌مقامی خود انتخاب کرد و هنگامی که احمدی از ریاست دانشگاه پیام‌نور به وزارتخانه آموزش‌و‌پرورش رفت، حسینی در دفتر ریاست این دانشگاه نشست. او که با دیپلم ریاضی ابتدا رشته مهندسی معدن را برای تحصیل برگزیده بود، پس از انقلاب فرهنگی و حضور در سپاه پاسداران و جهادسازندگی، کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و تبلیغ از دانشگاه امام صادق (ع) را گرفت و از رساله دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه تهران در سال ۷۳ دفاع کرد، البته او از سال ۶۹ عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران بوده است. عضویت در شورای سیاستگذاری خبرگزاری مهر از سال ۸۲ به بعد هم جزو فعالیت‌های رسانه‌ای این دولتمرد رفسنجانی و منتقد قدیمی سیاست‌های خاندان هاشمی رفسنجانی و حزب کارگزاران است. تا پیش از اعلام رسمی نام او، جواد شمقدری، مشاور هنری رییس‌جمهور بخت اول این پست محسوب می‌شد؛ کسی که منتقد درجه یک صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بود. حالا باید دید اگر این نماینده سابق رای مجلسیان را دریافت کند، چه رویه‌ای در پیش خواهد گرفت، هرچند می‌شود حدس زد که وزارت فرهنگ و ارشاد در زمان او تفاوت عمده‌ای با دوره حضور صفار هرندی نداشته باشد، اما این وسط انتقادات مکرر شمقدری و اعتراف صریح احمدی‌نژاد به ضعف در حوزه فرهنگ چه می‌شود؟

شمقدری: همکاری می‌کنم

مشاور هنری رییس‌جمهوری با اشاره به انتشار نام محمدحسینی به عنوان کاندیدای قطعی پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است: من آشنایی چندانی با آقای حسینی نداشتم؛ اما اگر وی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس برای کسب رای اعتماد معرفی شود، آماده هرگونه همکاری با ایشان هستم.

جواد شمقدری اضافه کرده:‌ با اینکه نام حسینی در فهرست پیشنهادی هیات اسلامی هنرمندان نبود، اما این هیات کمال همکاری با ایشان انجام می‌دهد.

شمقدری درباره وضعیت برنامه‌های پیشنهادی این هیات به رییس‌جمهور با توجه به معرفی حسینی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برنامه‌هایی که طی یک نامه جداگانه به رییس‌جمهور ارائه شد، مطالبه طیف کثیری ازاهالی فرهنگ و هنر است و ما اعتقاد داریم که اگر می‌خواهیم مظلومیتی که به فرموده مقام معظم رهبری فرهنگ‌وهنر را در برگرفته است رفع شود، باید این برنامه پیشنهادی اجرا شود.

مشاور هنری رییس‌جمهور تاکید کرد: با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آینده مانند سایر وزرای ارشاد همکاری خواهیم کرد و همچنان نیز برای وی دعا می‌کنیم و منتظر می‌مانیم.

مثل چهار سال گذشته نشود

از سوی دیگر سجادپور، دبیر اجرایی هیات اسلامی هنرمندان که در این سال‌ها نقش مهمی در جهت‌دهی سیاست‌های فرهنگی داشته است، گفت: همانطور که قبلا در مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهای متعدد، اینجانب و دیگر مسوولان هیات ذکر کردیم هیات اسلامی هنرمندان به عنوان تشکل هنری حامی ارزش‌ها و اهداف نظام و یاری‌دهنده دولت آقای احمدی‌نژاد همیشه در صحنه حضور داشته و با دولت دهم در همه زمینه‌ها همکاری لازم و مشورت را به عمل خواهد آورد، خصوصا با وزیر و مجموعه مدیران آینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قطعا همکاری، همفکری و همراهی دلسوزانه و براساس اصول و ارزش‌های کلان نظام و منویات مقام معظم رهبری که در عرصه فرهنگ و هنر کشور کاملا روشن بیان شده است خواهد داشت. البته انتظار جدی هیات اسلامی هنرمندان از وزیر آینده این است که بر اساس طرح‌ها و برنامه‌های پیشنهادی هنرمندان شاخص و متعهد و ارزشمدار کشور که به صورت یک مجموعه کامل تقدیم ریاست محترم جمهوری شده برنامه‌ریزی و عمل نماید و تلاش‌ها و زحمات فکری و تجربیات گرانقدر صاحبنظران و دست‌اندرکاران هنری متعهد به انقلاب کشور را کاملا مدنظر داشته باشد.

او اضافه کرد: چهار سال گذشته سال‌های حساس و طلایی بود که به دلیل عدم‌توجه کافی مدیران فرهنگی دولت به اینگونه طرح‌ها و برنامه‌ها از دست رفت، امیدواریم چهار سال آینده با اصلاح دیدگاه‌ها و سیاست‌ها و تلاش و سرعت در جهت جبران این سال‌های از دست رفته و رسیدن به نقطه مطلوب همراه باشد.