۸۳هزار بیمار ایدزی ناشناخته در کشور
به گفته رییس اداره ایدز وزارت بهداشت، ۷۵درصد از ۱۹هزار و ۷۷۴ مبتلا به ایدز شناخته شده در کشور (براساس آخرین آمار اعلامی در ابتدای تیرماه) بین ۲۰ تا ۴۹ سال هستند که نیمی از این گروه نیز در سنین ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارند. به گزارش ایسنا، عباس صداقت در همایش تخصصی سیاستگذاری سلامت در زمینه کنترل و پیشگیری از ابتلا به ایدز HIV که با حضور کارشناسان درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور برگزار شد، با بیان اینکه اپیدمی ایدز در جهان براساس تخمینها، از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ میلادی، چهار برابر شده است، گفت: بر اساس آخرین آمار تا پایان سال ۲۰۰۷، ۳۳میلیون و ۲۰۰هزار مبتلا به ایدز در جهان وجود داشته است که از این تعداد، ۳۰میلیون و ۸۰۰هزار نفر جزو افراد بالغ و ۱۵میلیون و ۴۰۰هزار نفر، زن هستند.
وی با بیان اینکه ایدز برای اولین بار در آسیا در سال ۱۹۹۰ در تایلند مشاهده شد، اظهار کرد: براساس آمارها تا آغاز قرن ۲۱، کشورهای چین و هند در رتبههای اول ابتلا به ایدز در آسیا قرار داشتهاند. تخمینها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۱۰ شمار مبتلایان به ایدز در هند به ۲۰ تا ۲۵میلیون نفر، در چین به ۱۰ تا ۱۵میلیون نفر و در روسیه به ۸ تا ۱۰میلیون نفر میرسد.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با اعلام این که کشورهای منطقه خاورمیانه به لحاظدرصد ابتلا به ایدز به سه بخش «ابتلای زیر یکدرصد»، «ابتلای یک تا پنجدرصد» و «ابتلای بالای پنجدرصد» تقسیم شدهاند و ایران نیز به لحاظ شمار مبتلایان در بین مصرفکنندگان مواد مخدر در بخش میانی و متمرکز قرار میگیرد، عنوان کرد: اولین مورد ابتلا به ایدز در کشور ما در سال ۱۳۶۶ در یک کودک مبتلا به هموفیلی که از طریق خون آلوده به ایدز مبتلا شده بود، مشاهده شد و از سال ۱۳۷۵ به بعد، ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی که هماکنون بیشتریندرصد الگوی ابتلا به ایدز در ایران را به خود اختصاص داده، متمرکز شد.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت همچنین با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به ایدز در ایران اعلام کرد: از ۱۹هزار و ۷۷۴ مبتلا به ایدز، یک هزار و ۹۷۵ نفر وارد فاز بیماری شده و سههزار و ۳۱۵ نفر نیز فوت کردهاند؛ در عین حال پیشبینی میشود که تا پایان سال ۲۰۰۹ میلادی ۸۳هزار بیمار ناشناخته مبتلا به ایدز در کشور وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۷/۶۹درصد از مبتلایان به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی با سرنگ آلوده، ۴/۸درصد از طریق ارتباط جنسی کنترل نشده، ۶/۰درصد از طریق مادر به کودک و ۲/۱درصد از طریق فرآوردههای خونی آلوده به ایدز مبتلا شدهاند، گفت: عامل ۴/۲۰درصد ابتلا به ایدز در ایران ناشناخته است که البته در این زمینه احتمال آلودگی از طریق روابط جنسی کنترل نشده بالا تخمین زده میشود.
صداقت همچنین با بیان اینکه ۹/۶درصد از مبتلایان به ایدز در ایران زن و ۱/۹۳درصد مرد هستند، عنوان کرد: تا سال ۸۶ شیوع ایدز در بین مصرفکنندگان مواد مخدر ۷/۱۸درصد بود، اما خوشبختانه با اجرای برنامههای کاهش آسیب، این رقم با ۵درصد کاهش به ۳/۱۳درصد رسیده است.
ارسال نظر