هشدار مبارک نسبت به اقدام علیه ایران
در دیدار رییس جمهور مصر با سران موسسات یهودی آمریکا عنوان شد
هشدار مبارک نسبت به اقدام علیه ایران
دنیای اقتصاد- تنها یک روز پس از تکذیب برنامهریزی اسرائیل برای حمله به ایران توسط سفیر این رژیم در آمریکا، حسنی مبارک، رییسجمهور مصر در دیدار با رهبران موسسات یهودی آمریکا نسبت به هر گونه حمله نظامیبه ایران هشدار داده است.
همچنین به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی چاک والد، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در افغانستان گفته است: اگر دیپلماسی و فشارهای اقتصادی نتیجه ندهد، حمله نظامی آمریکا به ایران یک گزینه عملی و قابل اعتماد است.
در دیدار رییس جمهور مصر با سران موسسات یهودی آمریکا عنوان شد
هشدار مبارک نسبت به اقدام علیه ایران
دنیای اقتصاد- تنها یک روز پس از تکذیب برنامهریزی اسرائیل برای حمله به ایران توسط سفیر این رژیم در آمریکا، حسنی مبارک، رییسجمهور مصر در دیدار با رهبران موسسات یهودی آمریکا نسبت به هر گونه حمله نظامیبه ایران هشدار داده است.
همچنین به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی چاک والد، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در افغانستان گفته است: اگر دیپلماسی و فشارهای اقتصادی نتیجه ندهد، حمله نظامی آمریکا به ایران یک گزینه عملی و قابل اعتماد است. او با چاپ یادداشتی در روزنامه وال استریت ژورنال این گزینه «عملی و قابل اعتماد» را مورد کندوکاو قرار داده است.
مبارک هشدار داد
رییسجمهور مصر در دیدار با رهبران موسسات یهودی آمریکا درباره عواقب و پیامدهای هر گونه حمله نظامی به ایران هشدار داد. به گزارش فارس، مبارک در این دیدار اسرائیل را از عواقب حمله به تاسیسات نظامی ایران برحذر داشته و بهترین وسیله برای حل برنامه هستهای ایران را صبر و انتظار دانسته است.
مبارک در جریان سفر خود به آمریکا با برخی مقامات آمریکایی نظیر هیلاری کلینتون وزیر خارجه، ویلیام کوهن وزیر دفاع سابق و کالین پاول وزیر خارجه سابق آمریکا دیدار کرده است. رییسجمهور مصر در این دیدارها نسبت به روند سازش در خاورمیانه خوشبین بوده، اما در عین حال کشورهای عربی را به عادیسازی روابط با تلآویو دعوت نکرده است.
مبارک افزون بر هشدار نسبت به عواقب حمله به ایران، اتهاماتی را نیز علیه سیاستهای تهران وارد کرده است. وی در یک گفتوگوی تلویزیونی، ایران را به ایجاد مشکل در تلاشهای مربوط به حل اختلافات میان فلسطینیها متهم کرد. به گزارش ایسنا، رییسجمهور مصر با بیان این که ایران در امور سایر کشورها دخالت میکند، گفت: من به ایرانیها میگویم اگر که شما نسبت به دخالت خارجیها در ایران تردید دارید، در مسائل داخلی کشورهای عربی مثل لبنان، حماس و دیگران دخالت نکنید.
وی با بیان این که ایرانیها برای تحت کنترل قرار دادن بخشهایی از مناطق عربی تلاش میکنند، افزود: ایران به دنبال کنترل برخی مناطق (در جهان عرب ) است، اما آنها هرگز در این امر موفق نخواهند شد.
وی در بحث برنامه هستهای هم ایران را به مذاکره با آمریکا برای حل برنامه هستهایاش دعوت کرد تا موجب انجام اقدام نظامی نشود.
این سخنان در حالی بیان شدهاند که روز یکشنبه مایکل اورن، سفیر اسرائیل در آمریکا، فرضیهپردازیها درباره این که این رژیم برای حمله به تاسیسات هستهای ایران برنامهریزی میکند را تکذیب کرد.
سفیر اسرائیل در آمریکا در گفتوگویی با فرید زکریا، سردبیر امور بینالملل هفته نامه نیوزویک در شبکه خبری سی.ان.ان به سوالی در خصوص گزارشات متعددی که میگویند رژیم اسرائیل حمله به تاسیسات هستهای ایران را در تلاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای برنامهریزی میکند، پاسخ داد. براساس گزارش روزنامه هاآرتص، زکریا به اورن گفت که جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل تا آنجا پیش رفته است که میگوید اسرائیل احتمالا تا آخر سال جاری میلادی به ایران حمله میکند که اورن در پاسخ گفت: فکر نمیکنم این درست باشد. فکر میکنم که ما در حال حاضر حتی با اندیشیدن به چنین چیزی فاصله زیادی داریم.
باید حمله کنیم!
در شرایطی که به ظاهر اسرائیل از ایده حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران عقب نشسته است، بر طبل جنگ کوبیدن برخی مقامهای نظامی آمریکا از جمله چاک والد، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در افغانستان قابل توجه است. به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی، او در مقالهای تحت عنوان «احتمال حمله نظامیبه ایران» که در روزنامه والاستریت ژورنال به چاپ رسیده است، نوشته است: هیلاری کلینتون ماه گذشته در کنگره در ارتباط با ایران اعلام کرد که ما نباید نگران حضور ایران در مذاکرات باشیم. این درحالی است که دولت ایران همچنان پاسخ دست باز باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا را نداده است. حتی اگر تهران ناگهان به این نتیجه برسد که با آمریکا مذاکره کند، سیاستمداران آمریکا باید به این مساله فکر کنند که حتی مذاکرات هم میتواند شکست بخورد. هرچند در حال حاضر بحث تحریمهای بیشتر بسیار داغ است، اما نمیتوانیم مبحث حمله نظامی به ایران را به طور کلی نادیده بگیریم. در واقع حمله به ایران همواره پلان B (برنامه دوم و جایگزین) بوده و روی میز قرار دارد.
والد نوشته است: هر کدام از این برنامهها موافقان و مخالفان خود را با توجه به اطلاعات موجود دارند. بنابراین بحث کردن در این ارتباط نشاندهنده میزان دموکراسی ما است. ارتش میتواند نقش مهمی در حل این مشکل داشته باشد بدون اینکه حتی یک گلوله پرتاب شود. نشانههای علنی در ارتباط با آمادگی نظامی برای حمله آمریکا ممکن است که به تهران نشان دهد که هزینههای عرض اندام هستهای چیست. به عنوان مثال ممکن است که آقای اوباما به همراه نیروی دریایی و هم پیمانان خود در آبهای ایران تمرین نظامی انجام دهند. به گفته والد، اگر چنین فشاری بر رهبران ایران تاثیری نداشته باشد، در چنین شرایطی نیروی دریایی آمریکا میتواند بندرگاههای ایران را محاصره کند. محاصره کردن به طور موثری میتواند مانع واردات بنزین به ایران شود که یک سوم آن وارداتی است. به خصوص پس از حوادث بعد از انتخابات اخیر در ایران، رهبران ایران باید نگران برهمخوردگی اقتصادی و تاثیرات سیاسی چنین مسائلی باشند.
فرمانده نیروی هوایی آمریکا در افغانستان براین باور است که اگر چنین رفتارهایی همراه با مذاکرات فشرده دیپلماتیک و تحریمهای اقتصادی نتواند ایران را از برنامه هستهای خود دور کند، در چنین شرایطی ارتش آمریکا این قابلیت را دارد تا با یک حمله مخرب پایگاههای نظامی و هستهای ایران را با خاک یکسان کند.
وی تاکید میکند که بسیاری از سیاستمداران و خبرنگاران گزینه حمله نظامی آمریکا را از سر بیرون کردهاند و بر این عقیدهاند که این گزینه اشتباه است.
آنها بر این باورند که ارتش آمریکا در حال حاضر به اندازه کافی درگیر است و این که آمریکا درباره محل دقیق تسلیحات هستهای ایران اطلاعات کافی ندارد و سایتهایی که شناخته شدهاند به شدت سنگربندی شدهاست. حمله به تسلیحات هستهای ایران نیازمند نیروهای هوایی و دریایی آمریکا است که این حمله با آنچه که در حال حاضر در افغانستان و عراق اجرا میشود، کاملا متفاوت است. وی افزوده است: در ضمن حضور نیروهای آمریکایی در مرزهای ایران به نفع آمریکا خواهد بود و برتری محسوب میشود. نیروهای خاص و افراد با تجربه و زبده که در منطقه حضور دارند، میتوانند به راحتی به این عملیات کمک کنند. به باور چال والد، این عملیات در مراحل اولیه از آنجا که ایرانیها از آنها به شدت مراقبت میکنند ممکن است که موفق نباشد، از سوی دیگر از آنجا که این تسلیحات در زیر زمین قرار دارد، حمله به آنها میتواند آنها را از آسیب در امان نگه دارد.
وی افزوده است: بنابراین شکی نیست که این حمله نظامیخطرات بسیاری دارد. کشته و زخمیشدن آمریکاییها و همپیمانان آنها، احیا کردن و همبستگی ایرانیها و شرایط کنونی، ایرانیها به این حملات ما به طور مستقیم یا غیر مستقیم پاسخ میدهند، تحریم کردن کشورهای خلیج فارس توسط ایرانیها به خصوص کشور عراق. اما خطرهای حمله نظامیرا باید با این که هیچ حرکتی انجام نشود، مقایسه نکرد.
وی نوشته است: اگر ایران به برنامه هستهای خود با وجود پیشنهادهای اوباما و سایر سران کشورها پاسخ ندهد، ما خطر چیرگی ایران به کشورهای نفتخیز عربی، خطر ایران برای اسرائیل و یک جنگ تسلیحاتی در این منطقه را به جان خریدهایم. بهترین نتیجهای که میتوان به آن فکر کرد، راه حلی مسالمتآمیز و صلحطلبانه است که به ایران بستگی دارد.
به گفته والد، اگر دیپلماسی و فشارهای اقتصادی نتیجه ندهد، حمله نظامی آمریکا به ایران یک گزینه عملی و قابل اعتماد است.
ارسال نظر