پدیده نوظهور تشکر از شکایت!

عکس:حسام نواب صفوی در صحنه‌ای از فیلم «وقتی همه خوابیم» ساخته بهرام بیضایی

نگاه سوم- در این یک ماه اخیر بازار شکایت و شکایت کشی‌ اهل فرهنگ حسابی‌ داغ شده است. این ماجرا از شکایت استاد شجریان از صداوسیما آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد. در این میان شکایت حسام نواب صفوی از یک تهیه‌کننده سینما که موارد جالبی‌ در آن به چشم می‌خورد و همچنین تشکر فرج سلحشور از شکایت خانه سینما علیه او از مورد جالب این فضای آشفته فرهنگی‌ است. ذکر این نکته ضروری است که به دلیل کمبود جا نتوانستیم نامه نواب صفوی را کامل منتشر کنیم و قسمت‌هایی از آن را حذف کردیم.

شکایت حسام نواب‌صفوی از یک تهیه‌کننده سینما

در پی درج خبری در یک روزنامه در خصوص شکایت سیدحسام نواب صفوی از کمال طباطبایی تهیه‌کننده سینما، این بازیگر سینما متنی در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد.

پیش از این یکی از رسانه‌ها طی گزارش مفصلی تحت‌عنوان «زندان: عاقبت شوخی با نواب صفوی» به شرح ماجرای دستگیری کمال طباطبایی تهیه‌کننده سینما پرداخته است.

متن یادداشت سید حسام نواب صفوی به شرح زیر است:

بسم‌ا... الرحمن الرحیم

إِنَّ‌الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِیالَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِیالدُّنْیا وَالْآخِرَةِ و الاخِرة وا...‏ یَعلَم و انتُم لا تَعلمُون

به راستی برای کسانی که رواج فحشا در بین مومنان را می‏پسندند، عذابی دردناک در دنیا و آخرت است و خدا می‏داند و شما نمی‏دانید.»

بسیار متاسفم که در پی درج انتشار اکاذیبی از جانب آقای کمال طباطبایی مجبور به نگارش این متن شدم. متن فوق تنها جهت روشن شدن افکار عمومی درباره علت و چرایی شکایت اینجانب از آقای کمال طباطبایی است. همان‌طور که می‌دانید، در سال ۱۳۸۶ فیلمی در سینماهای تهران به کارگردانی آقای لطیفی به نمایش درآمد که متاسفانه در آن فیلم توهینی به بنده بدون اطلاع اینجانب گنجانده شده بود که بلافاصله موجبات شکایات انجمن بازیگران سینمای ایران و اینجانب را به هیات داوری خانه سینما در پی داشت که در تاریخ ۲۲/۸/۸۶ با دستور و رای مستقیم هیات داوری خانه سینما دستور حذف آن پلان صادر گردید که با پیگیری اداره‌کل ارزشیابی و نظارت با دستور به تهیه‌کننده آقای کمال طباطبایی نامبرده را موظف به عوض کردن تمام کپی‌های فیلم و حذف آن از تمامی سینمای تهران و شهرستان کرد.

در ادامه،‌ نواب صفوی نوشته است: اولا سخنان و گفته‌های مدیر تولید و اعضای دفتر آقای کمال طباطبایی و شریک وی در پخش فیلم با توجه به ذینفع بودن این افراد در محکومیت آقای طباطبایی شهادت موثری از نظر قانون نخواهد بود.

ثانیا اگر به فرض محال سخنان این دوستان را مفروض بدانیم، شاکی می‌تواند مجازات متهم را از دادگاه خواستار شود و هم می‌تواند در قبال وجهی یا عذرخواهی یا هر توافقی رضایت دهد. استفاده از کلمه تلکه کردن (اخاذی) عبارتی تعریف شده در قانون است و هیچ‌گاه در جلب رضایت شاکی به کار برده نمی‌شود و ایراد این کلمه عنوانی مجرمانه است و از مصادیق افترا ست.

ثالثا بنده به دستور قاضی پرونده اقدام قضایی انجام دادم نه به صورت خودسر. دادخواست اینجانب شکایت انجمن بازیگران خانه سینما به اداره‌کل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای، رای شورای داوری خانه سینما، دستور وزیر ارشاد، امارات و مستندات و شواهد همگی در پرونده موجود است.

وصف کیفری قضیه در رابعا است:

دفعه اول آقای کمال طباطبایی بنابر اظهارات خودشان از عدم رضایت بنده آگاهی نداشته، دفعه دوم چرا این پلان توقیف شده فیلم را در شبکه ویدئویی سراسر کشور عرضه کرده و با بی‌اعتنایی به توقیف وزارت ارشاد موجبات هتک حرمت و حیثیت مرا فراهم آورده است.

در ادامه می‌خوانیم: صراحتا عنوان می‌کنم با هرگونه جملات کذب مقابله خواهم کرد و اقدام قانونی را انجام خواهم داد. در خصوص مطالب خلاف واقع و نشر اکاذیب و ایراد افترا دادخواستی را در اولین فرصت به دادسرای مطبوعات علیه روزنامه خبر تسلیم خواهم کرد.

در پایان باز به تفکر آقای کمال طباطبایی یادآور می‌شوم دفاع از شرف و آبرو و حیثیت هیچ‌گاه تلکه‌گیری (اخاذی) نیست و در قاموس خانواده ما (نواب صفوی) که پدرم سال‌ها قاضی دادگستری و هم اکنون وکیل پایه یک دادگستری است و اینجانب که به تازگی در آزمون وکالت پذیرفته شده‌ام و به‌زودی در این کسوت خدمت خواهم کرد، عقب‌نشینی جایز نیست.

سید حسام نواب صفوی

۲۳ مرداد ۱۳۸۸

تشکر از «خانه سینما» به خاطر شکایت از فرج‌ا... سلحشور

«فرج‌ا... سلحشور» با اشاره به اینکه انتقادش از سینما مربوط به ماهیت سینما و جهانی بوده، گفت: از خانه سینما به خاطر شکایتش از من تشکر می‌کنم!

تهیه‌کننده و کارگردان «یوسف پیامبر» در خصوص شکایت خانه سینما از وی افزود: چند وقت پیش یک سری از هنرمندان آمریکایی که علیه ایران فیلم ساخته بودند، به ایران دعوت شدند و خانه سینما از این افراد تجلیل کرد. در حضور این افراد بازیگران ما تحقیر شدند و این افراد به بازیگران ما می‌گفتند شما بازیگر نیستید و فقط جلوی دوربین راه می‌روید. همین خانه سینما از من شکایت کرده که چرا شما به هنرمندان کشور اهانت کرده‌اید!

وی اضافه کرد: من دست تک‌تک ۹۰‌درصد از هنرمندان کشور را می‌بوسم و با این ۹۰‌درصد هیچ مشکلی ندارم و این افراد برای کشور ما مفید هستند، ولی مشکل ما با این ۱۰‌درصد است که عامل فساد، تخطئه و اختلاف در جامعه هنری هستند.

سلحشور در این مراسم گفت: همچنین من از ماهیت سینما انتقاد می‌کنم و این ماهیت سینما مربوط به کشور ایران نیست، بلکه مربوط به جهان است و حرف این سینما این است که خدا محور نباش ولی ما می‌گوییم سینمای ما خدامحور است و در آخر از خانه سینما به خاطر شکایتش از من تشکر می‌کنم!

مدتی‌ پیش به دعوت خانه سینما هیاتی از سینماگرن آمریکایی به ایران آمدند و حدود دو هفته میهمان خانه سینما بودند که این مساله با واکنش مثبت و منفی اهالی سینما مواجه شد. سخنان سلحشور یکی‌ از این واکنش‌های منفی‌ بود.