جدال مکتوب کیهان و علی مطهری
با پاسخ علی مطهری به چاپ یک مقاله در روزنامه کیهان جدال مکتوبی بین این نماینده مجلس با حسینشریعتمداری مدیرمسوول کیهان شکل گرفته است. کیهان چندی پیش مقالهای تند را علیه علی مطهری به چاپ رساند و متقابلا علی مطهری هم پاسخی تندتر به آن مقاله داده است. کیهان بخشی از پاسخ مطهری را به چاپ رسانده است، ولی علی مطهری به عدم چاپ کامل جوابیهاش معترض شده است و اصل جوابیه را در سایت اینترنتی تابناک وابسته به محسنرضایی منتشر کرده است. در بخشهایی از این جوابیه که با عنوان «آقای حسین شریعتمداری بخواند» نوشته شده و در کیهان هم منتشر شده آمده است:
برای نمونه، آیا در روزهای اخیر، کیهان به طور جدی درباره قتل ناجوانمردانه چند جوان در بازداشتگاهها و لزوم معرفی و مجازات عاملان آن خبر یا مطلبی درج کرده است؟ هرچند برای پاسخ به نظرات اینجانب مجبور شده است اشارهای به این موضوع بکند. همین مقدار هم نسبت به کیهان قابل تقدیر است، شاید هم از دست آقایشریعتمداری در رفته است.
مطهری میافزاید: از همین جا پاسخ اینجانب به این پرسش که چرا برخی مقالههایم در روزنامه اعتماد ملی و مانند آن چاپ میشود روشن میشود و آن این است که اساسا کیهان و برخی روزنامههای دیگری که خود را اصولگرا نامیدهاند، مقالات امثال اینجانب را که به دردهای جامعه میپردازد و با مذاق توجیهگر آنها سازگار نیست درج نمیکنند، چنان که کیهان بارها مقالات اینجانب را پس فرستاده است.
مطهری سپس به مقاله کیهان اشاره میکند و مینویسد: اما درباره مقاله مذکور، نویسنده محترم استدلال خود را بر چند پایه قرار داده است: اول این که همان طور که علی ـ علیه السلام ـ «حق مطلق» و معاویه «باطل مطلق» بود، در ماجرای اخیر نیز یک طرف حق مطلق و طرف دیگر باطل مطلق است. بطلان این سخن آشکار است.
علی مطهری سپس با اشاره به وقایع پس از انتخابات و مرگ چند نفر در بازداشتگاهها میافزاید: ممکن است گفته شود در یک بحران اجتماعی اینگونه حوادث که به دست ماموران خاطی پدید میآید، طبیعی است. در پاسخ میگوییم: بله، ما هم قبول داریم که گاهی به دست ماموران خودسر چنین حوادثی پدید میآید، همچنان که در جریان فتح مکه به دست مسلمین، پیامبر اکرم (ص) اصرار داشتند که این کار بدون درگیری و خونریزی انجام شود، اما خالدبن ولید، یکی از فرماندهان سپاه اسلام، در گوشهای از مکه به خاطر دشمنیهای شخصی یک درگیری ایجاد کرد و هشت نفر را کشت، اما مهم این است که پس از چنین حوادثی وظیفه ما چیست؟
آیا باید مانند روزنامه کیهان به بهانه حفظ نظام این حوادث را کتمان کنیم که گویی اتفاقی نیفتاده است، یا باید مانند پیغمبر اسلام عذر تقصیر به درگاه خدا ببریم و از این کار تبری بجوییم و خسارات وارده به مردم را جبران کرده و مجرم را مجازات کنیم، همچنان که رهبر گرانقدر انقلاب اسلامیفرمودند کسانی به نام رهبری وارد کوی دانشگاه شدند و کارهایی کردند که دل انسان را خون میکند و در جای دیگر دستور تعطیلی بازداشتگاه کهریزک و مانند آن و به تازگی دستور حمایت از آسیبدیدگان و مجازاتآسیب زنندگان را صادر کردند.
اما متاسفانه مسوولان مربوط، این دستورات را جدی نمیگیرند، در حالی که همان طور که رهبر انقلاب خوب تشخیص دادهاند، تنها راه فروکش کردن این بحران این است که مقصران دو طرف ماجرا مجازات شوند. بنابراین علاوه بر رسیدگی به اتهامات محرکان این حوادث، باید ماموران و فرماندهانی که مرتکب این فجایع شدهاند با نام و نام خانوادگی و عکس در صدا و سیما و روزنامهها معرفی شوند و مجازات آنها که از سوی دادگاه تعیین و اعلام شود و ترتیبی اتخاذ شود که مردم مطمئن شوند که این مجازاتها انجام شده است.
علی مطهری میافزاید: نکته دیگر اینکه نویسنده مقاله کیهان به اینجانب اعتراض کرده است که چرا به شهادت ۹ تن از بسیجیها و مظلومیت آنها توجه ندارید. پاسخ این است که رذالت آن گروه اندک که اعتراض آرام را تبدیل به اغتشاش کردند و به اموال عمومی آسیب رساندند و بسیجیان نورانی ما را به شهادت رساندند، امری بدیهی است و مورد اختلاف نیست. به علاوه این بسیجیان شهید که اکنون ما در پرتو فداکاری آنها و همرزمانشان در آسایشیم و مقاله مینویسیم و خانوادههای آنها، حامیو پشتیبانی به نام نظام جمهوری اسلامی دارند و نیازی به حمایت امثال بنده ندارند.
ما از مقتولان و مظلومانی سخن میگوییم که حامیندارند و اینجا است که سکوت جایز نیست و سخن علی ـ علیه السلام ـ به یاد میآید که وقتی به او خبر رسید که لشکر معاویه به شهر انبار تعرض کرده و خلخالی را از پای یک زن یهودی و اهل ذمه که تحت حمایت حکومت اسلامیاست بیرون آوردهاند فرمود: اگر یک مسلمان پس از شنیدن این واقعه از غصه بمیرد، از نظر من مورد ملامت نیست. اگر ما شیعه علی هستیم چگونه میتوانیم ساکت بمانیم؟! اگر از غصه بمیریم مورد ملامت نیستیم.
از اینها گذشته، ما میتوانستیم این بحران را به گونهای مدیریت کنیم که بسیاری از این شهادتها و قتلها و آسیبها اتفاق نیفتد. میتوانستیم آن هیجان عظیم معترضان را که به دنبال تبلیغات انتخاباتی و خصوصا مناظرات نامناسب و گاه ناجوانمردانه به اوج خود رسیده بود، با دادن چند مجوز تجمع و ادامه مناظرات درباره روند انتخابات در صدا و سیما به تدریج فرو بنشانیم و با مردم عادی که مسالهدار و دچار شبهه شده بودند و واقعا فکر میکردند که در انتخابات تقلب شده با احترام برخورد کنیم، آنگاه میدیدیم که مهار این بحران به دلیل رشد اجتماعی و هوش بالای مردم ما کار چندان مشکلی هم نبوده است.
نکته آخر اینکه نویسنده مقاله کیهان اینجانب را به پیروی از روش شهید آیتا... مطهری توصیه کرده است. این توصیه ناشی از شناخت ناقص ایشان از آن متفکر شهید است.
آن بزرگوار در همان دو ماهی که پس از پیروزی انقلاب در قید حیات بود، روی این گونه مسائل بسیار حساس بود. به خاطر دارم زمانی که سران رژیم گذشته را محاکمه و مجازات میکردند ایشان به عنوان نزدیکترین یار امام خمینی (ره) و رییس شورای انقلاب، با آقای خلخالی تماس گرفتند و او را مورد عتاب قرار دادند که چرا با بازداشت شدگان بدرفتاری شده است و ما حق هیچ گونه تعرضی به آنها را نداریم، مجازات آنها همان است که دادگاه تعیین میکند.
به هر حال، در شرایط حساس امروز همه باید تلاش کنیم کشور را به سوی آرامش و کار و تلاش و تولید سوق دهیم.
کلام خود را با سخنی از امیرالمومنین(ع) خطاب به مالک اشتر پایان میدهم: «از خونریزى بپرهیز، و از خون ناحق پروا کن، که هیچ چیز همانند خون ناحق عذاب الهى را نزدیک و مجازات را بزرگ نمىکند و نابودى نعمتها را سرعت نمىبخشد و زوال حکومت را نزدیک نمىگرداند، و روز قیامت خداى سبحان قبل از رسیدگى اعمال بندگان، نسبت به خونهاى ناحق ریخته شده داورى خواهد کرد، پس با ریختن خونى حرام، حکومت خود را تقویت مکن، زیرا خون ناحق، پایههاى حکومت را سست مىکند و بنیاد آن را برکنده به دیگرى منتقل میسازد»
ارسال نظر