دنیای اقتصاد- همزمان با عدم صدور ویزا برای پرویز داوودی، معاون اول رییس جمهور به منظور شرکت در اجلاس مالی سازمان ملل، رییس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با صدر اعظم آلمان، گفته است: بدون تردید حوادث چند هفته اخیر ایران بر گفت‌وگوی مستقیم یا دیپلماسی با تهران تاثیر خواهد گذاشت. در کنفرانس مشترک مطبوعاتی رییس جمهور آمریکا و صدر اعظم آلمان اعلام شد

موضع‌گیری اوباما و مرکل در قبال ایران

دولت آمریکا به پرویز داوودی معاون اول احمدی‌نژاد برای شرکت در اجلاس مالی سازمان ملل متحد ویزا نداد

دنیای اقتصاد- همزمان با عدم صدور ویزا برای پرویز داوودی، معاون اول احمدی‌نژاد به منظور شرکت در اجلاس مالی سازمان ملل، رییس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با صدر اعظم آلمان، گفته است: بدون تردید حوادث چند هفته اخیر ایران بر گفت‌وگوی مستقیم یا دیپلماسی با تهران تاثیر خواهد گذاشت. در همین حال، در کنگره آمریکا، سه سناتور تدوین طرحی که آن را «مبارزه با سانسور خبری و افزایش دسترسی ایرانیان به اطلاعات» می‌خوانند، آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، اوباما و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک طی سخنانی بی‌اساس تهدید کردند که ایران ممکن است با انزوای بین‌المللی روبه‌رو شود.

اوباما با اشاره به تاثیر وقایع اخیر ایران روی سیاست واشنگتن برای تعامل مستقیم با تهران گفت: ما تا ندانیم که در داخل ایران چه روی خواهد داد، نمی‌توانیم چگونگی تاثیر بر هرگونه گفت‌وگوی بالقوه با این کشور را پیش‌بینی کنیم.

اوباما طی سخنانی ادامه داد: من فکر می‌کنم که برای گفت‌وگوی مستقیم میان آمریکا و ایران و اینکه این مذاکرات چگونه پیش خواهند رفت باید منتظر روزها و هفته‌های آینده باشیم.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین با اشاره به مذاکرات کشورهای عضو گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) مدعی شد: ما با شرکای خود در اروپا همچنین چین و روسیه همکاری خواهیم کرد تا مانع دستیابی ایران به تکنولوژی تولید سلاح هسته‌ای شویم و به ایران توصیه می‌کنیم که راه احترام به قواعد بین‌المللی را در پیش بگیرد؛ مسیری که به امنیت بیشتر و خوشبختی مردم ایران می‌انجامد.

اوباما افزود: ما در هر حال یک رشته از نگرانی‌های امنیت ملی داریم که باید با آن‌ها برخورد کنیم، چون زمان همچنان به پیش می‌رود و ایران هم سرگرم گسترش ظرفیت‌های هسته‌ای خود است.

وی گفت : دستیابی ایران به آنچه سلاح هسته‌ای نامیده شده است، خود منجر به مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد که نه‌تنها برای امنیت آمریکا، بلکه برای تمام منطقه و ازجمله خود ایران بد خواهد بود.

آمریکا، برخی کشورهای غربی و همچنین رژیم‌صهیونیستی در حالی ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند که مقام‌های این کشور همواره بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های خود تاکید دارند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در گزارش‌های خود عدم انحراف هسته‌ای ایران را تائید کرده است.

تازه‌ترین اظهارات اوباما در شرایطی بیان شده‌ که دولت وی به پرویز داوودی، معاون اول احمدی‌نژاد برای شرکت در اجلاس مالی سازمان ملل متحد ویزا نداده است.

محمد خزایی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد که در اجلاس مالی یادشده سخنرانی می‌کرد، به حاضران گفت: به علت عدم صدور ویزای آقای داوودی و هیات همراه از سوی آمریکا، او متن سخنرانی معاون اول محمود احمدی‌نژاد را قرائت می‌کند.

داوودی قرار بود در اجلاس مالی سازمان ملل متحد که با شرکت بیشتر از ۱۴۰ کشور در نیویورک برگزار می‌شد، سخنرانی کند. این اجلاس سه روزه با هدف بررسی تبعات بحران جهانی اقتصاد و بررسی راهکارهای مقابله با آن برگزار شده بود.

هنوز علت عدم صدور روادید برای داوودی مشخص نشده است و معلوم نیست که این تصمیم با رخدادهای جاری ایران در ارتباط است یا خیر. مقام‌های آمریکایی هنوز به سخنان خزایی واکنش نشان نداده‌اند.

همزمان سه سناتور آمریکایی درصدد تدوین طرحی که آن را «مبارزه با سانسور خبری و افزایش دسترسی ایرانیان به اطلاعات» خوانده‌اند، هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی فردا به نقل از بی‌بی‌سی، دو سناتور جمهوری خواه جان مک کین و لینزی گراهام به همراه جوزف لیبرمن سناتور مستقل به دنبال این هستند در ادامه اقدامات مداخله‌جویانه آمریکا، بودجه رسانه‌های فارسی زبان دولت آمریکا را افزایش دهند.

بنابراین گزارش آنان قصد دارند در این طرح بودجه‌ای برای مبارزه با فیلترکردن وب سایت‌ها و پارازیت انداختن بر امواج ماهواره‌ای از داخل ایران تخصیص دهند، سناتور گراهام مدعی شده است: ما می‌خواهیم مردم ایران در دسترسی داشتن به اطلاعات و اعمال حق بیان و آزادی گردهمایی در شبکه اینترنت یک قدم از رژیم ایران جلوتر باشند.

طرح مورد نظر این سه سناتور همچنین برنامه ویژه‌ای برای جمع‌آوری و انتشار اطلاعات در مورد ادعایی مبنی بر «نقض حقوق بشر» به راه خواهد انداخت.

سه سناتور آمریکایی همچنین در نظر دارند دولت این کشور را موظف کنند نام شرکت‌هایی را که به ایران برای فیلتر و سانسورکردن شبکه اینترنت کمک می‌کنند به کنگره گزارش دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه وال‌استریت ژورنال آمریکا خبر داده است، این طرح شرکت‌هایی را که تکنولوژی‌های حساس را در اختیار ایران قرار می‌دهند با تحریم‌های تجاری سنگینی از جمله ممنوعیت تجارت با دولت آمریکا روبه‌رو خواهد کرد.

بر اساس این گزارش‌، ایران سیستم نظارت گسترده‌ای طراحی کرده و قصد دارد تجهیزات مورد نیاز خود را از شرکت فنلاندی نوکیا و شرکت آلمانی زیمنس خریداری کند. هر دو شرکت روابط تجاری گسترده‌ای با آمریکا دارند.

زیمنس قراردادهای متعددی با دولت آمریکا به ارزش ۲۵۰‌میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ منعقد کرده است. این شرکت تنها ۳۰۰ قرارداد با پنتاگون منعقد کرده است. زیمنس قراردادهای مهمی نیز با وزارتخانه‌ای امنیت داخلی‌، انرژی و دادگستری آمریکا دارد. شبکه نوکیا زیمنس نیز با تشکیل شرکتی مشترک بیش از ۵‌میلیون دلار قرارداد با دولت آمریکا در زمینه بهبود شبکه مخابراتی منعقد کرده است.

سخنگوی شرکت نوکیا زیمنس هر گونه اظهار نظر در خصوص طرح سنای آمریکا را به انتشار رسمی آن و ملاحظه کلیه مفاد آن موکول کرده است.

به گفته شومر یکی از طراحان‌، این طرح کلیه شرکت‌های غربی را از مبادله تجاری با ایران در زمینه فروش تجهیزات مخابراتی منع خواهد کرد. وی گفت: دولت اوباما باید رسما نام شرکت‌های خارجی را که با واشنگتن قرار داد دارند، اعلام کند تا از صادرات فناوری حساس این شرکت‌ها به ایران جلوگیری شود. شرکت‌هایی که به طرح سنای آمریکا بی‌توجهی کنند با تحریم‌های شدید دولت آمریکا روبه‌رو خواهند شد.

سناتور گراهام نیز گفت: باید غیر از حرف و صحبت‌، ابزارهای موثری را بر ضد شرکت‌های غربی که تجهیزات و فناوری‌های حساس را در اختیار ایران قرار می دهند‌، به کار گرفت.

بر اساس قوانین آمریکا‌، شرکت‌های این کشور حق فعالیت تجاری با ایران را ندارند و شرکت‌های خارجی که بیش از ۲۰‌میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری کنند با تحریم روبه‌رو خواهند شد.

این دو سناتور آمریکایی همچنین از هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا خواستند تا اتحادیه اروپا و گروه هشت را برای کنترل بیشتر صادرات فناوری به ایران تحت فشار قرار دهد.