دنیای اقتصاد- به گفته سخنگوی شورای نگهبان، یافته‌های این شورا نشان می‌دهد که در پنجاه شهرستان تعداد آرای ماخوذه بیش از واجدین شرایط است که علت آن در حال بررسی است. محسن رضایی یکی از نامزدهای ریاست‌جمهوری در شکایت خود از مشارکت بالای ۱۰۰درصد در ۱۷۰شهر خبر داده بود که شورای نگهبان فقط ۵۰شهر را تایید کرد. رویداد

توضیحات کدخدایی درباره مشارکت بالای ۱۰۰‌درصد در برخی شهرستان‌ها

عباسعلی کدخدایی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت که در ۵۰ شهرستان تعداد آرا بیش از تعداد واجدین شرایط رای دادن بوده است که در مجموع ۳ میلیون رای بوده است و البته این سه میلیون رای تاثیری در سرنوشت انتخابات ندارد.

همچنین سخنگوی شورای نگهبان برخی اخبار منتشر شده به نقل از وی در رسانه‌های خارجی مبنی بر اینکه این شورا وجود تخلف و تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری را پذیرفته، تکذیب کرد و گفت: این شورا هنوز هیچ یک از مواردی که نامزدها در شکایات مطرح کرده‌اند، نپذیرفته است.

«عباسعلی کدخدایی»دیروز در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار کرد: توضیحاتی که در گفت‌و‌گوی ویژه خبری ارائه شد، بیان ادعاهایی بود که از سوی سه نامزد انتخابات به شورای نگهبان ارائه شده است. وی تاکید کرد: این نامزدها مدعی بودند که در ۱۷۰ شهرستان میزان آرای ماخوذه بیشتر از واجدین شرایط رای دادن است. معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان تصریح کرد: بررسی‌ شورای نگهبان نشان می‌دهد که تنها در ۵۰ شهرستان تعداد آرای ماخوذه بیش از واجدین شرایط است و به همین خاطر در حال بررسی آمارها از اداره آمار هستیم. کدخدایی گفت: پیش بینی می‌شود که در اداره آمار در ارائه آمار اولیه تعداد واجدین شرایط اشتباهی رخ داده باشد. سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه مشارکت بیش از تعداد واجدین شرایط در انتخابات سراسری منع قانونی ندارد، گفت: بسیاری از این مناطق که تعداد آرا از واجدین شرایط بیشتر است، از جمله مناطق ییلاقی، مهاجر پذیر و دانشجو‌یذیر است. کدخدایی افزود: برای نمونه منطقه شمیرانات در تهران با مناطق ۱ و ۳ شهر تهران تلفیق شده و جمعیت ساکن در این مناطق با یکدیگر پیونده خورده اند و لذا بالا بودن تعداد آرا از تعداد واجدین شرایط نمی‌تواند مبنایی برای وقوع تخلف باشد. وی تصریح کرد: شورای نگهبان در این زمینه از اداره آمار توضیح خواسته است. سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه این شورا اظهار نظر قطعی درباره نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری نداشته است، گفت: در گفت‌و‌گوی ویژه خبری تنها موضوعات ارائه شده از سوی نامزدها مطرح شد و شورای نگهبان هنوز هیچ یک از موارد ذکر شده را نپذیرفته است. کدخدایی همچنین درباره شکایات ارائه شده به این شورا نیز گفت: در صورتی که تخلفی موجب تاثیر بر سرنوشت انتخابات شود، می‌تواند موجب ابطال برخی حوزه‌ها یا برخی صندوق‌های رای شود. معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با بیان اینکه «تخلف»و «تقلب»دو مقوله متفاوت از یکدیگر هستند، گفت: تخلفات جزئی در همه ادوار انتخابات گذشته وجود داشته است و در صورتی که تخلفات بر نتیجه انتخابات اثرگذار نباشد، موضوع به محاکم دادگستری ارجاع می‌شود. کدخدایی تصریح کرد: تا زمانی که تخلفات گسترده نباشد منجر به تقلب نمی‌شود. وی با بیان اینکه در انتخابات اخیر ۲۲۷ مورد شکایت در استان‌ها و شهرستان‌ها دریافت و تعدادی از آنها به محاکم دادگستری ارجاع شد، گفت: این تخلفات از نوع تخلفات جزئی بوده که تاثیری بر سرنوشت انتخابات نداشته و لذا برای پیگیری به محاکم دادگستری ارجاع شدند.

چهارشنبه پایان وقت شورا برای بررسی شکایت‌ها است

سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که چهارشنبه هفته جاری پایان وقت شورای نگهبان برای بررسی شکایت‌ها است و این احتمال وجود دارد که در صورت اتمام کار رسیدگی‌ها، نتایج زودتر اعلام شود.