دنیای اقتصاد - علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حساب اکثریت مردم از عده‌ای آشوب‌طلب جدا است، اعلام کرد که صدا و سیما نباید به گونه‌ای برخورد کند که موجب تحریک احساسات مردم شود.به اعتقاد لاریجانی، مسوولان باید فضایی را ایجاد کنند که مردم احساس کنند می‌توانند حرفشان را بزنند و ضمنا صدا و سیما فرصت را به منتقدان بدهد.رییس مجلس با اشاره به اینکه نباید حساب جمعیت زیادی را که تصورشان از نتیجه انتخابات با نتیجه رسمی متفاوت است، با گروهی اغتشاشگر مخلوط کرد، راه قدردانی از مشارکت ۸۵درصدی مردم در انتخابات را «صیانت از آراء» دانست و افزود: شورای نگهبان باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کند تا اعتماد مردم در رسیدگی به تخلفات جلب شود.لاریجانی می‌گوید که اگر برخی اعضای شورای نگهبان در خصوص نامزدها اعلام موضع نمی‌کردند بهتر بود، اما همه باید بدانند که اعضای این شورا افرادی متدین هستند که حاضر نیستند حقوق هیچ نامزدی ضایع شود. انتقاد شدید لاریجانی از ناامنی‌ها

لاریجانی خطاب به آمریکا و اروپا: راه‌حل اختلافاتمان را می‌دانیم به ژست‌های فرصت‌طلبانه کشورهای دیگر نیاز نیست

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نتیجه انتخابات همه حقوق ملت نیست، امنیت ملی کشور هم جزو اولین حقوق ملت است، یک سیاستمدار بصیر کسی است که امور بر حق را با همه‌جانبه‌نگری در منافع ملی کشور پیگیر باشد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در نطق دیروز خود با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز تحلیلی جامع از مسائل جاری کشور ارائه فرمودند، افزود: مخاطب ایشان فراگیر و برای همه طبقات ملت بود و بدون تردید درک ابعاد نگاه نافذ ایشان برای همگان پندآموز خواهد بود.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته نخست این‌که ایران اسلامی در طول ۳۰ سال از تجربیات غنی برخوردار است و فراز و فرودهای زیادی را شاهد بوده است، فشارهای سنگین دول خارجی علیه اراده ملت را تحمل نمود تا استقلال سیاسی خود را حفظ کند.

وی تصریح کرد: زمانی بود که عده زیادی از بزرگان کشور ترور شدند، ترور نافرجام رهبر معظم انقلاب، ترور شهدای محراب، انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی که هر کدام شوک عجیبی به بدنه جامعه وارد کرد، آن چیزی که باعث استواری ملت و نظام بود، آرامش و اطمینان از راه و گم نکردن مسیر در پناه اطاعت از رهبری بود.

رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: اینک زمان تجربه‌ای دیگر است که قطعا متانت در پیمودن این مسیر و گذشتن از این نقطه حاوی دستاوردهای ارزشمندی برای ملت و نظام خواهد بود و به همین دلیل رهبر معظم یک خطبه را به این امر اختصاص دادند، چرا که تنها در چنین بستری است که می‌توان به رشد و تعالی و خواسته‌های بر حق جامعه دست یافت.

نماینده مردم قم افزود: این حالت جمعی سکینه باید مورد توجه سیاستمداران، احزاب، کاندیداها، بخش‌های مختلف نظام و ملت عزیز باشد، ویژگی ایرانیان ارتباطات معنوی و عاطفی عمیق است که از کنه تفکرات اسلامی به میراث گرفته شده و این سرمایه را باید حفظ نمود.

لاریجانی در عین حال گفت: نکته دوم اینکه انتخابات باشکوه ۲۲ خرداد هر چند برخی مناقشات را پیرامون آن دامن زدند، ولی متن آن برای همه ایرانیان غرورآمیز است، به نحوی که رهبر معظم نسبت به آن تجلیل و تعظیم نمودند.

وی ادامه داد: حضور ۸۵‌درصدی ملت در پای صندوق‌های رای را باید سرمایه ملی کشور و دستاورد انقلاب اسلامی بدانیم و از آن صیانت کنیم و طرح مناقشات پیرامون آن نباید با بی‌بندوباری گفتاری همراه شود که هم قدر و منزلت آن را در داخل بکاهد و هم دستاویز بیگانگان فرصت طلب در غرب شود که امروز شاهد آن هستیم.

وی با بیان این‌که رهبر معظم همه کاندیداها را جزو خانواده انقلاب دانستند، گفت: رفتار کاندیداها باید از منظر ملی قابل دفاع باشد، کوفتن بر طبق اختلافات اگر از سر حق طلبی هم باشد در شرایط امروز ایران که همگان شاهد ماجراجویی عده‌ای در داخل و خارج هستند باید در طراز رفتار ملی تبلور یابد.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نتیجه انتخابات همه حقوق ملت نیست، امنیت ملی کشور هم جزو اولین حقوق ملت است، یک سیاستمدار بصیر کسی است که امور بر حق را با همه‌جانبه‌نگری در منافع ملی کشور پیگیر باشد.

وی اظهار کرد: امروز همگان می‌دانند گسترش بی‌اعتمادی خسارت جبران‌ناپذیری برای کشور دارد، اگر عارضه‌ای به وجود می‌آید نباید آن را آن چنان وسیع کرد که ضایعات طولانی مدت برای کشور داشته باشد.

لاریجانی افزود: نکته سوم این‌که باید پذیرفت مناظرات رادیو و تلویزیون که پدیده جدیدی در صحنه انتخابات بود شورآفرین و تاثیرگذار در اراده جمعی جامعه بود و از این جهت کار صدا و سیما تحسین برانگیز است، اما شوک پدیده آمده از این موضوع به دلیل شفافیت بیش از حد و غیر ضرور و بعضا نادرست آن، تاثیرات هیجانی چه قبل از انتخابات و چه بعد از آن به وجود آورد که رهبر معظم فرمودند از طرح برخی مطالب در مورد اشخاصی نظیر رییس‌جمهور آقای احمدی‌نژاد، آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام و المسلمین ناطق نوری متاثر شدم.

نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: چنین وضعیتی هم به اختلافات دامن زد و هم سوءتفاهماتی در جامعه ایجاد کرد که باعث غلیان احساسات در جامعه شد، باید این پدیده را شناخت و از اشتباهات رخ داده پند گرفت و همه کسانی که در این امر سهمی داشتند اشتباه خود را تصحیح کنند و فضای مودت را به جامعه باز گردانند نه این‌که آن را در بیانیه‌های خود تکرار کنند.

لاریجانی افزود: نکته چهارم تاکید رهبر فرزانه انقلاب به حرکت بر مدار قانون یکی از مهمترین آموزه‌های خطبه‌های ایشان بود، رعایت قانون برای شرایط عادی نیست، رعایت قانون در همه حال پایه عدالت است و اصولا رعایت قانون شرایط کشور را عادی می‌کند.

رییس قوه مقننه تصریح کرد: ما نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی تمرکز و استواری مقام رهبری بر پیمودن راه قانونی حتی در این شرایط را مهمترین هدیه برای تحکیم مبانی عدالت در جامعه می‌دانیم.

به گزارش ایسنا، این صحبت لاریجانی با ا... ‌اکبر همراه شد.

لاریجانی در ادامه اظهار کرد: از همه کاندیداهای معترض می‌خواهیم به این نکته توجه بلیغ نمایند که هر روشی که از مسیر قانونی منحرف شود اگر دستاوردی کوتاه مدت هم داشته باشد پایه مدنیت عادله را به هم می‌ریزد و به ملت هوشمند ایران عرض می‌کنیم تنها در پناه رعایت قانون حقوق شما استیفا می‌گردد و پایداری شما در این مسیر منافع ملی کشور را تامین می‌کند.

لاریجانی گفت: عدم رعایت قانون غالبا هرج و مرج را دامن می‌زند که زیان آن متوجه عموم است، جامعه آراسته به قانون باید مطالبه همگان مخصوص نخبگان سیاسی و کاندیداها در این شرایط باشد.

وی در ادامه گفت: نکته پنجم اینکه موضع‌گیری رییس‌جمهور ایالات متحده و نخست وزیر انگلیس و صدر اعظم آلمان و رییس‌جمهور فرانسه در چند روز اخیر پرده‌های دیگری از ماجراجویی آنان نسبت به ملت ایران را نشان داد، خجالت‌آور است آمریکا که در طول بیش از نیم قرن هر گونه ستم و ظلم را بر ملت ایران روا داشته از کودتای ۲۸ مرداد گرفته تا فضاحت‌های قرون وسطایی حقوق بشری در دوران شاه که مورد حمایت مستقیم آمریکا بود تا تحمیل جنگ علیه ایران؛ امروز نگران تمامیت ارضی ایران و حقوق بشر در ایران شده است.

(در این هنگام نمایندگان مجلس فریاد مرگ بر آمریکا سر دادند.)

لاریجانی گفت: خیلی زود الفاظ فریبکارانه تغییر را معنا کردید، روسای چند کشور اروپایی باید از اقدامات گذشته خود سرافکنده باشند که در زمان شاه دیکتاتور در کنار او بودند و نسبت به حقوق بشر دم نمی‌زدند و در جنگ عراق در کنار صدام بودند و حتی هواپیماهای سوپراستاندارد به او اجاره دادند و امروز با فرصت طلبی تصور نمودند در اختلاف درون خانواده ایران مجالی یافته‌اند.

نماینده مردم قم تاکید کرد: ما ایرانیان به خوبی راه‌حل اختلافات خود را می‌دانیم و نیاز به ژست‌های فرصت‌طلبانه امپریالیستی شما نیست.

( این سخنان لاریجانی نیز با الله‌اکبر گفتن نمایندگان همراه شد. )

لاریجانی افزود: مجلس شورای اسلامی به رییس‌جمهور آمریکا، نخست وزیر انگلیس، صدر اعظم آلمان و رییس‌جمهور فرانسه اخطار می‌کند در امور داخلی ایران دخالت نکنید و کاری انجام ندهید تا ایران مجبور شود پاسخ شما را در میادین دیگر بدهد.

( این بخش سخنان لاریجانی بار دیگر با فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس نمایندگان همراه شد.)

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: قطعنامه اخیر سنای آمریکا سند مجرمانه هوس بازی دخالت آنان در امور ایران است. سنای آمریکا باید بداند با این اقدام نابخردانه با غیرت ملی ایرانیان مواجه هستند. وی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواست بررسی تجدیدنظر در روابط با این کشورها را در دستور کار خود قرار دهد.

( این بخش صحبت لاریجانی با فریاد الله‌اکبر نمایندگان همراه شد. )

لاریجانی در پایان از همه سیاستمداران، احزاب، صاحب‌نظران و کاندیداها خواست به فضای مودت و دوستی ملی مدد رسانند، مخصوصا بعد از کلام ارزشمند رهبر معظم انقلاب در مسیر همگرایی و منافع ملی حرکت کنند و نسبت به تحرکات دشمن خارجی و آشوبگران موضع‌گیری نمایند و به نحوی عمل کنند که موجب سوءاستفاده معاندین کشور واقع نشود و همه مراجع حکومتی به نحوی عمل کنند که به فضای آرامش کشور مدد رسانند.

در پایان سخنان لاریجانی نمایندگان شعار «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» سر دادند.

کاش اعضای شورای‌نگهبان از نامزدی حمایت نمی‌کردند

رییس مجلس شورای اسلامی شنبه شب در برنامه زنده شبکه ۲سیما مطالب مهمی در باره انتخابات بیان کرد.

علی لاریجانی در گفت‌وگو ویژه خبری گفت: بخش عمده‌ای از مردم تصورشان درباره نتیجه انتخابات با نتیجه رسمی متفاوت است. باید به این تصور احترام گذاشت و حساب این جمعیت زیاد را با گروهی اغتشاش‌گر مخلوط نکرد. وی با اشاره به مشارکت ۸۵درصدی مردم در انتخابات آن را بی‌نظیر دانست و راه قدردانی از آن را «صیانت از آرا برشمرد».رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره برخی شائبه‌ها گفت: اگرچه شورای نگهبان را افراد متدینی تشکیل می‌دهند اما کاش برخی اعضای آن به نفع یک کاندیدای خاص وارد میدان نمی‌شدند.علی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شورای نگهبان باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کند تا اعتماد مردم در رسیدگی به تخلفات جلب شود.رییس مجلس شورای اسلامی درباره وجود شائبه تخلف در انتخابات گفت: ‌البته من در مقامی نیستم که بتوانم قضاوت جامعی در این خصوص داشته باشم، زیرا این وظیفه ناظران و شورای نگهبان است که باید اظهارنظر کنند، اما با وجود فرآیند قانونی که براساس آن مجریان و ناظران و نمایندگان نامزدها سرصندوق‌ها هستند درباره سازوکار قانونی تامل شده است.وی در عین حال افزود: ممکن است تخلفاتی نیز وجود داشته باشد و وجود شورای نگهبان به عنوان ناظر به همین دلیل است که اگر تخلفی صورت گرفته آن را بررسی کند.رییس مجلس شورای اسلامی گفت: راه‌های قانونی برای رسیدگی به اعتراضات باز است و ما باید با مهربانی و متانت این مسیر را طی کنیم.وی با اشاره به اظهار نظر آقای رضایی مبنی بر اینکه در برخی صندوق‌ها بیشتر از آمار واجدان شرایط منطقه آرا به صندوق‌ها ریخته شده است گفت: البته نمی‌دانم این حرف درست است یا نه، اما ممکن است تخلفی باشد که شورای نگهبان باید رسیدگی کند.رییس مجلس از نامزدها خواست مطالبات خود را در چارچوب قوانین پیگیری کنند.به نوشته «خبر»، وی همچنین با اشاره به اینکه حساب اکثریت مردم از عده‌ای آشوب طلب جداست به نیروی انتظامی و بسیج گفت که با مردم مهربان باشند.لاریجانی گفت: صداوسیما نباید به‌گونه‌ای رفتار کند که موجب تحریک احساسات مردم باشد.وی همچنین اظهار کرد: مسوولان باید فضایی را ایجاد کنند که مردم احساس کنند می‌توانند حرفشان را بزنند. مسوولان باید فضایی غیر از خیابان‌ها را برای تجمع در اختیار معترضان قرار دهند و ضمنا صداوسیما فرصت را به منتقدان بدهد.لاریجانی بر لزوم آرام و معقول کردن فضای جامعه تاکید کرد و افزود: هر یک از نامزدها وکلایی برای پیگیری کار خود بگیرند که مجلس نیز حتما در پیگیری این موضوع حساس است.وی اضافه کرد: کشاندن این مسائل به خیابان‌ها به نحوی که موضوع حالت بی‌شکلی داشته باشد نتیجه بخش نخواهد بود.لاریجانی افزود: البته من نمی‌گویم این موضوع را به خیابان‌ها نکشانند اما این نیز دارای قواعدی است و در کشور ما تجمعات چنانچه براساس قانون باشد مانعی ندارد.وی اضافه کرد: باید برای تجمعات مجوز بگیرند و در جایی برگزار کنندکه مخل کسب‌وکار مردم نباشد و این راه باز است اما چنانچه این تجمعات بی‌شکل و بی‌قانون باشد برای کشور مضرات دارد و مردم را عصبانی می‌کند. وی گفت: ‌من فکر می‌کنم نه باید موضوع تجمعات را نفی کرد و نه باید درباره موضوع تقلب فضای غبار آلودی را پدید آورد که ارزش و مقدار این انتخابات ضایع شود.رییس سابق صدا و سیما با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه تاریخی تهران افزود: «به‌ویژه پس از سخنان رهبری، لزوم ادامه این مناظره‌ها برای تنویر افکار عمومی و همین الان احساس می‌شود».دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در واکنش به مداخله برخی کشورهای غربی، با ذکر مثال‌هایی تاکید کرد که «این کشورها بیش از این بی‌آبرو هستند که نگران ما باشند و از حقوق بشر بگویند».لاریجانی همچنین با اشاره به بیانیه سنای آمریکا درباره مسائل اخیر ایران گفت: این اقدام سنای آمریکا یک عمل مفتضحانه و عجولانه بود.رییس مجلس شورای اسلامی ایران تاکید کرد که پیوندهای دینی و عاطفی میان ملت ایران بسیار عمیق است و این اقدامات آمریکا هیچ تاثیری بر ملت ایران نخواهد داشت.وی موقعیت کنونی جمهوری اسلامی ایران را یک فرصت مناسب و افتخارآمیز دانست.رییس مجلس در پایان از مسوولان و نامزدها خواست فضا را آرام کنند.گفتنی است که وی، چند روز بعد از پایان انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و با توجه به برخی حوادثی که آن را «ناگوار» خواند، وزیر کشور را مسوول این اتفاقات دانسته بود.رییس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی ۲۶خرداد تصریح کرد: این روزها شاهد حوادث و اغتشاشاتی در کشور هستیم که لازم است نسبت به آن احساس مسوولیت کنیم.لاریجانی خاطرنشان کرد: توصیه‌های اکید مقام معظم رهبری در رسیدگی به شکایت انتخاباتی شورای نگهبان راهگشا بود و امیدواریم این شورا با دقت و سرعت به این موضوع بپردازد و به جامعه گزارش کند و مردم عزیز را در جریان قرار دهد.رییس مجلس خاطرنشان کرد: به همه آقایان (کاندیداها) توصیه می‌کنیم سیر قانونی را در پیش بگیرند.وی افزود: از سوی دیگر برخی برخوردهای نسنجیده و نادرست در کوی دانشگاه و مجتمع مسکونی سبحان و مجتمع مسکونی نمایندگان و چند نقطه دیگر موجب ناراحتی دانشجویان عزیز و ساکنان این مناطق شده است.زیرا خود من نیز از برخی از این مراکز بازدید داشتم و از چند نفر دیگر از نمایندگان خواستم به این موارد رسیدگی و به مجلس گزارش شود.لاریجانی اذعان داشت: چه معنایی دارد نیمه شب به دانشجویان در کوی دانشگاه حمله شود یا ساعت ۲:۳۰ بامداد عده‌ای به مجتمع مسکونی سبحان حمله کنند و آسایش ساکنان را بر هم بزنند. وزیر کشور در این زمینه مسوول است و باید پاسخگو باشد.وی گفت: این موارد هم باید در چارچوب قانونی شکل بگیرد و مجلس شورای اسلامی با جدیت این خواسته را دنبال می‌کند.