دنیای اقتصاد- حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نماز جمعه تاریخی دیروز تهران در سخنان بسیار مهمی در تبیین و تشریع مسائل گوناگون مربوط به انتخابات، خطاب به «ملت، نامزدهای ریاست جمهوری و نخبگان، فعالان سیاسی» و نیز سران برخی دولت‌های مستکبر غربی مطالب جداگانه‌ای مطرح کردند. رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اختلاف سلیقه مردم و رای دادن آنان به نامزدهای مختلف انتخابات ریاست‌جمهوری افزودند: در ورای همه آرای متفاوت مردم، احساس تعهد جمعی برای حفظ کشور و نظام موج می‌زند، به گونه‌ای که حضور «زن و مرد و پیر و جوان»، «اقوام و پیروان مذاهب گوناگون» و «شهری و روستایی»، حماسه‌ای فراموش ناشدنی رقم زده است که برای دشمنان ایران و انقلاب، زلزله‌‌ای سیاسی، و برای دوستان ملت ایران در سراسر جهان، جشنی واقعی و تاریخی محسوب می‌شود. مقام معظم رهبری در نماز جمعه دیروز تهران بیان کردند

سیاست نظام در خصوص انتخابات

تهران، دیروز در شکوه نماز جمعه رهبر و ملت، لبریز از معنویت و یاد عطرآگین امام زمان (ارواحنا لمقدمه الفدا) بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نماز جمعه تاریخی و وحدت بخش دیروز تهران در سخنان بسیار مهمی، یاد خدا، اعتماد به کمک پروردگار و افزایش سکینه و آرامش را عامل مهم عبور سرافرازانه ملت مومن ایران از طوفان‌ها و حوادث ۳۰ سال اخیر خواندند و با تبیین صریح و روشن ابعاد مختلف رقابت‌های انتخاباتی و مسائل پس از انتخابات تاکید کردند: حضور بی‌نظیر و حماسی ملت در ۲۲ خرداد، نمایش عظیم اعتماد و امید و شادابی ملی، زلزله‌ای سیاسی برای دشمنان و جشنی تاریخی برای دوستان ایران و انقلاب بود و همه ۴۰‌میلیون شرکت کننده پرشور و فهیم انتخابات، به امام و انقلاب و شهدا رای داده‌اند و هر ۴ نامزد محترم نیز متعلق به نظام اسلامی هستند بنابراین همه باید در چارچوب قوانین روشن موجود مسائل را پیگیری کنند.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در خطبه دوم نماز که بارها با تکبیر و ابراز احساسات مردم همراه شد در تبیین و تشریح مسائل گوناگون مربوط به انتخابات، خطاب به «ملت، نامزدهای ریاست‌جمهوری و نخبگان، فعالان سیاسی»، و نیز سران برخی دولت‌های مستکبر غربی، مطالب جداگانه‌ای مطرح کردند.

ایشان با تجلیل از ملت آگاه و مومن ایران، حضور نزدیک به ۴۰‌میلیون رای دهنده عزیز را در انتخابات ۲۲ خرداد، نمایش عظیم «احساس مسوولیت و روح مشارکت جوی» مردم دانستند و افزودند: حماسه پرشور اعلام دلبستگی یکپارچه مردم به نظام اسلامی و مشارکت بسیار کم نظیر ۸۵‌درصدی مردم در انتخابات، نشان‌دهنده رحمت و تفضل پروردگار و عنایت خاص ولی عصر (عج) به ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حضور لبریز از «شور و شعور» جوانان سراسر کشور را در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، تجلی استمرار «تعهد سیاسی و احساس مسوولیت» نسل اول انقلاب در نسل جوان امروز خواندند و افزودند: از اعماق دل در مقابل عظمت ملت ایران و جوانانمان، ابراز تواضع می‌کنم.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اختلاف سلیقه مردم و رای دادن آنان به نامزدهای مختلف انتخابات ریاست‌جمهوری افزودند: در ورای همه آرای متفاوت مردم، احساس تعهد جمعی برای حفظ کشور و نظام موج می‌زند به گونه‌ای که حضور «زن و مرد و پیر و جوان»، «اقوام و پیروان مذاهب گوناگون» و «شهری و روستایی»، حماسه‌ای فراموش‌ناشدنی رقم زده است که برای دشمنان ایران و انقلاب، زلزله‌ای سیاسی و برای دوستان ملت ایران در سراسر جهان، جشنی واقعی و تاریخی محسوب می‌شود.

ایشان شرکت ۴۰‌میلیون نفر در انتخابات ۲۲ خرداد را جنبش عمومی ملت برای ابراز وفاداری به امام و انقلاب و شهدا برشمردند و افزودند: با این حرکت عظیم، نظام اسلامی برای ادامه راه پیشرفت و سرافرازی، نفس تازه کرد و معنای حقیقی مردم سالاری دینی، به رخ بدخواهان نظام کشیده شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حضور همراه با «اعتماد، آزادی، امید و شادابی» ملی را در انتخابات ریاست‌جمهوری، جواب ملت ایران به تبلیغات مغرضانه دستگاه رسانه‌ای مستکبران دانستند و خاطرنشان کردند: اعتماد ملت به نظام، به عنوان بزرگترین سرمایه جمهوری اسلامی بار دیگر در انتخابات ۲۲ خرداد متجلی شد و دشمنان اسلام و ایران، تلاش می‌کنند با ایجاد شک و تردید درباره انتخابات، این اعتماد ملی را متزلزل کنند و با کاهش مشارکت مردم، مشروعیت نظام را زیر سوال ببرند که اگر این هدف شوم محقق شود با هیچ زیان و خسارت دیگری قابل مقایسه نیست.

ایشان با یادآوری تبلیغات چند ماهه جبهه استکبار مبنی بر تقلب در انتخابات ۲۲ خرداد افزودند: در سخنرانی اول فروردین، به دوستان خوبمان در داخل تذکر دادم که حرف دشمن درباره تقلب را تکرار نکنند چرا که بیگانگان‌درصددند اعتمادی را که نظام با مسوولان و عملکردش در طول سی سال به دست آورده، زیر سوال ببرند.

رهبر انقلاب اسلامی، رقابت‌های کاملا آزاد و جدی نامزدها در دوران تبلیغات انتخابات از جمله مناظره‌های شفاف و صریح تلویزیون را یادآور شدند و افزودند: رقابت‌های شدید ۴ نامزد محترم انتخابات، رقابت جریان‌های متعلق به نظام اسلامی بود اما رسانه‌های متعلق به صهیونیست‌های خبیث با دروغ پردازی محض سعی می‌کنند این رقابت‌ها را دعوا میان مخالفان و طرفداران نظام جلوه دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آشنایی نزدیک و شناخت وسیع خود از ۴ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزودند: یکی از نامزدها، رییس‌جمهور خدوم، پرکار، زحمتکش و مورد اعتماد است، یکی دیگر ۸ سال

نخست وزیر خود بنده بوده است، نامزد دیگر فرمانده سپاه و از فرماندهان اصلی دفاع مقدس است و نامزد دیگر هم دو دوره ریاست مجلس بوده است بنابراین همه این آقایان از عناصر نظام و متعلق به نظام هستند و رقابت آنها برخلاف تبلیغات خباثت آمیز رسانه‌های صهیونیستی، آمریکایی و انگلیسی، رقابت درون نظام است.

رهبر انقلاب اسلامی، اختلاف در دیدگاه‌ها، جهت‌گیری‌های سیاسی و برنامه‌های ۴ نامزد انتخابات را یادآور شدند و خاطرنشان کردند: این اختلاف دیدگاه، اختلاف نظر در درون چارچوب نظام است البته بنده برخی را برای خدمت به کشور مناسب‌تر می‌دانم اما نظر و تشخیص خود را برای مردم بازگو نکردم و لازم هم نبود که مردم براساس آن عمل کنند چرا که انتخابات مال مردم است و نتیجه آن براساس تشخیص ملت رقم می‌خورد.

ایشان، مناظره‌های تلویزیونی را ابتکاری مهم و جالب ارزیابی کردند و افزودند: مناظره‌های شفاف، جدی و صریح، خنثی‌کننده تبلیغات بیگانگانی بود که رقابت‌های انتخاباتی را غیرواقعی می‌دانستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جدیت، صراحت، مجبور شدن افراد به دفاع و پاسخگویی در مقابل سیلاب نقد و انتقاد، و شفاف شدن مواضع اشخاص و گروه‌ها را از نکات مثبت مناظره‌ها دانستند و افزودند: مردم با دیدن مناظره و دیگر برنامه‌های تبلیغاتی، قدرت قضاوت بدست آوردند و احساس کردند که نظام اسلامی، اندرونی و بیرونی ندارد و مردم را بیگانه نمی‌داند و حقیقتا برای ملت حق انتخاب آگاهانه قائل است.

ایشان آزادی بیان، پرورش ذهن‌ها و افزایش قدرت انتخاب ملت را از دیگر آثار مثبت مناظره‌ها برشمردند و با اشاره به کشیده شدن مطالب مناظره‌ها به خیابانها و خانه‌ها تاکید کردند: یقینا یکی از عوامل افزایش ده‌میلیون آراء نسبت به دوره‌های قبل، مشارکت ذهنی و فکری مردم در انتخابات بود که باعث شد ملت به عرصه انتخاب بیایند، بنابراین از این دیدگاه مناظره‌ها، امری مطلوب بشمار می‌آید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادامه مناظره‌ها در سطوح مدیریتی را خوب و ضروری دانستند و افزودند: باید با حذف عیوب و نکات منفی مناظره‌ها، آنها را ادامه داد تا همه افراد و مسوولان خود را در معرض نقد و انتقاد و پاسخگویی ببینند.

رهبر انقلاب اسلامی، در تبیین نکات منفی مناظره‌ها، به ایجاد کدورت و کینه، تکیه بر شایعات، ضعف جنبه منطقی مباحث و احساساتی و عصبانی شدن طرفین مناظره اشاره کردند و با ابراز ناخرسندی از این عیوب افزودند: متأسفانه برخی مواقع مناظره‌ها حالت تخریبی پیدا می‌کرد و به سیاه نمایی افراطی خدمات دولت فعلی و در مقابل، سیاه نمایی عملکرد دولتهای قبلی کشیده می‌شد و در میان طرفداران نامزدها التهاب و نگرانی ایجاد می‌کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مقصر بودن دو طرف مناظره‌ها افزودند: یک طرف به رییس‌جمهور قانونی کشور، صریحترین و خجالت آورترین اهانتها و تهمتها را بیان می‌کرد و با پخش کارنامه‌های جعلی برای دولت، رییس‌جمهور متکی به آرای مردم را دروغگو، خرافاتی و رمال می‌نامید و اخلاق و قانون و انصاف را زیر پا می‌گذاشت و طرف دیگر هم، با اقداماتی مشابه، کارنامه درخشان ۳۰ ساله انقلاب را کمرنگ جلوه می‌داد و شخصیت‌هایی که عمرشان را در راه نظام صرف کرده‌اند زیر سوال می‌برد و اتهاماتی را که در مراجع قانونی اثبات نشده است، بیان می‌کرد.

رهبر انقلاب اسلامی، با انتقاد از طرح مباحثی درباره فساد مالی اطرافیان آقای‌هاشمی رفسنجانی و آقای ناطق نوری افزودند: البته کسی، خود این آقایان را به فساد مالی متهم نکرد اما هر کس هر ادعایی در مورد بستگان آنها نیز دارد نباید قبل از اثبات در مراجع و مجاری قانونی، در رسانه‌ها بیان کند، چرا که اینگونه اقدامات در جامعه و بویژه در اذهان جوانان، تلقی نادرست ایجاد می‌کند.

ایشان با اشاره به شناخت بیش از ۵۰ ساله خود از آقای‌هاشمی رفسنجانی و خدمات وی به انقلاب و نظام افزودند: آقای‌هاشمی رفسنجانی در دوران مبارزه با رژیم ستم شاهی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین افراد نهضت و بعد از انقلاب هم از مؤثرترین شخصیت‌های همراه امام بوده و بارها تا مرز شهادت پیش رفته است ضمن اینکه پس از رحلت امام بزرگوار هم، تا امروز در کنار رهبری بوده است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آقای‌هاشمی قبل از انقلاب، اموال خود را صرف مبارزه می‌کرد و در سی سال اخیر هم با به عهده گرفتن مسوولیت‌های فراوان، در حساس‌ترین مقاطع در خدمت انقلاب و نظام بوده و هرگز از انقلاب برای خودش، مالی نیاندوخته است و مردم باید به این حقایق توجه داشته باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در عین حال به اختلاف نظر طبیعی خود با آقای‌هاشمی رفسنجانی در موارد متعدد اشاره کردند و افزودند: این اختلاف نظر طبیعی است و مردم نباید دچار توهم شوند و به گونه‌ای دیگر فکر کنند.

ایشان افزودند: میان آقای‌هاشمی و رییس‌جمهور نیز از سال ۸۴ اختلاف نظرهای متعددی درباره مسائل خارجی، نحوه اجرای عدالت اجتماعی و برخی مسائل فرهنگی وجود دارد که البته نظر رییس‌جمهور به نظر بنده نزدیکتر است.

رهبر انقلاب اسلامی، آقای ناطق نوری را نیز جزو شخصت‌های خدوم انقلاب دانستند و افزودند: در دلبستگی آقای ناطق به نظام و انقلاب هیچ شکی وجود ندارد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید مجدد بر لزوم بر طرف شدن آسیب‌های مناظره اعلام کردند: در همان ایام بعد از مناظره به رییس‌جمهور تذکر دادم چون می‌دانستم ترتیب اثر می‌دهد.

ایشان، با تکرار موضع نظام درباره مبارزه جدی و پیگیری با فساد مالی افزودند: اگر فساد اقتصادی در کشور نبود چند سال قبل نامه هشت ماده‌ای به رؤسای سه قوه ارسال نمی‌شد. اما بدون تردید جمهوری اسلامی از سالم‌ترین نظام‌های سیاسی ـ اجتماعی دنیاست و نباید به استناد مراکز و مراجع صهیونیستی، کشور را به فساد متهم کنید و یا در زمینه فساد مالی اشخاص و مسوولان را بی‌جهت زیر سوال ببریم.

رهبر انقلاب اسلامی در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان خاطر نشان کردند: ملت عزیز ایران در ۲۲ خرداد حماسه‌ای تاریخی و جهانی آفرید اما برخی از دشمنان تلاش می‌کنند این پیروزی مطلق نظام را به شکست ملی تبدیل کنند و با مشکوک و قابل تردید جلوه دادن انتخابات نگذارند بالاترین نصاب مشارکت جهانی به نام این ملت ثبت شود که البته ثبت شده است و نمی‌توان این واقعیت را تغییر داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در ادامه جمع بندی این بخش از سخنان خود خطاب به ملت افزودند: همه کسانی که به یکی از چهار نامزد محترم رای داده‌اند در درون جبهه انقلاب و متعلق به نظامند و انشاء‌الله از اجر الهی برخوردارند به همین علت باید گفت خط انقلاب، ۴۰‌میلیون رای دارد نه بیست و چهار و نیم‌میلیون رای که متعلق به رییس‌جمهور منتخب است.

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند مردم البته اطمینان دارند اما برخی طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که نظام جمهوری اسلامی اهل خیانت در آرای مردم نیست و ساز و کارهای قانونی انتخابات در کشور ما اجازه تقلب نمی‌دهد آن هم تقلب در حد یازده‌میلیون رای.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در عین حال به شورای محترم نگهبان تاکید شده که به مستندات ارائه شده از جانب کسانی که شبهه دارند حتما رسیدگی شود و اگر در مواردی نیاز به باز شماری صندوق‌ها بود با حضور نمایندگان نامزدها انجام شود.

ایشان مجاری قانونی را تنها مسیر رسیدگی به شبهات مطرح شده خواندند و تاکید کردند: بنده زیر بارِ بدعتهای غیرقانونی نمی‌روم چرا که در هر انتخاباتی طبعا برخی برنده نیستند و اگر امروز چارچوبهای قانونی شکسته شود در آینده نیز هیچ انتخاباتی مورد اعتماد نخواهد بود و مصونیت نخواهد داشت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به کامل بودن قانون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افزودند: قانون همانطور که به نامزدها حق نظارت و شکایت داده، راه رسیدگی به شکایات را هم مشخص کرده است و همه کارها باید براساس روال درست قانونی انجام شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه خطبه دوم خطاب به سیاسیون، نامزدها و گردانندگان احزاب و جریان‌های سیاسی خاطر نشان کردند: امروز یک لحظه حساس تاریخی برای کشور است و نگاهی به وضع دنیا، خاورمیانه، کشورهای همسایه و همچنین وضع اقتصادی جهان ثابت می‌کند که در نقطه تاریخی قرار داریم، بنابراین همه وظیفه داریم که در این مرحله تاریخی هوشیار و دقیق باشیم و اشتباه نکنیم.

ایشان با تاکید بر اینکه مردم در قضیه انتخابات حقا و انصافا به بهترین وجه به وظیفه خود عمل کردند افزودند: سیاسیون و کسانی که به نحوی مرجعیتی برای بخشی از افکار عمومی دارند باید خیلی مراقب رفتار و گفتار خود باشند زیرا با اندکی افراط گری آنها، دامنه افراط گری در بدنه مردم به مراحل حساس و خطرناکی خواهد رسید که خود آنها نیز نخواهند توانست ابعاد آن را جمع کنند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هر حرکت افراطی، به افراطی گری دیگران دامن خواهد زد تاکید کردند: اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، خواسته یا ناخواسته، مسوول خون‌ها، خشونت‌ها و هرج و مرج‌ها خواهند بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: به همه این دوستان قدیمی و برادران توصیه می‌کنم با سعه صدر برخود مسلط باشند و دست‌های دشمن و گرگ‌های گرسنه و کمین کرده را که امروز بتدریج نقاب دیپلماسی را کنار زده‌اند ببینند و از آنها غفلت نکنند.

ایشان با تاکید بر اینکه این آقایان باید به مسوولیت کارهای خود در نزد خداوند فکر کنند خاطر نشان کردند: برادران، آخرین وصایای امام بزرگوار را به یاد بیاورید که می‌گفت همه باید قانون را فصل‌الخطاب بدانند.

رهبر انقلاب اسلامی حل و فصل همه اختلافات را در سر صندوق رای، فلسفه انتخابات خواندند و خاطر نشان کردند: انتخابات برای این است که در صندوق‌های رای معلوم شود که مردم چه می‌خواهند نه در کف خیابان‌ها.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: اگر قرار باشد بعد از هر انتخابات، آنهایی که رای نیاورده‌اند اردوکشی خیابانی کنند و در مقابل این حرکت، کسانی هم که رای آورده‌اند طرفدارانشان را به خیابان‌ها بکشانند پس اصلا چرا انتخابات برگزار می‌شود؟ ضمن آنکه مردم چه گناهی کرده‌اند که باید به علت این کارهای ما، از کسب و کار و زندگی خود باز بمانند.

ایشان با اشاره به اینکه تجمعات خیابانی بهترین پوشش برای تروریستهای نفوذی و ضربه‌های تروریستی است افزودند: اگر در این تجمعات اقدام تروریستی انجام شود مسوولیت آن باکیست؟ مسوولیت همین افرادی که از مردم عادی و بسیج در روزهای گذشته جان باخته‌اند با کیست و چه کسی جواب آنها را می‌دهد؟ محاسبه و پاسخگویی در قبال واکنش‌های احساسی در مقابل ترورها با چه کسی است؟

رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد شدید از برخی وقایع روی داده در کوی دانشگاه تهران خاطر نشان کردند: اینکه بروند در کوی دانشگاه و جوان دانشجوی مومن و حزب‌اللهی را آنهم با شعار رهبری مورد تهاجم قرار دهند دل انسان را واقعا خون می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه زورآزمایی خیابانی بعد از انتخابات در واقع به چالش کشیده شدن اصل انتخابات و مردم سالاری است، تاکید کردند: از همه می‌خواهم به این روش غلط خاتمه دهند که اگر خاتمه ندهند مسوولیت تبعات و هرج و مرج آن، به عهده آنها خواهد بود.

ایشان افزودند: برخی‌ها بدانند که با حرکات خیابانی نمی‌توان اهرم فشار بر ضد نظام بوجود آورد و مسوولان را وادار کرد تحت عنوان مصلحت زیر بار خواسته‌های آنها بروند چرا که تن دادن به مطالبات غیر قانونی زیر فشار، شروع نوعی دیکتاتوری است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اینگونه تصورات و محاسبه‌ها، اشتباه است و اگر این تصورات غلط، عواقبی هم پیدا کند مستقیما متوجه فرماندهان پشت صحنه خواهد بود که اگر ضروری شد مردم آنها را در وقت لازم خواهند شناخت.

ایشان با دعوت از همه دوستان و برادران برای برادری و تفاهم و رعایت قانون افزودند: راه قانون و راه محبت و صفا باز است و امیدوارم همه در این راه حرکت کنند و جشن پیروزی ۴۰‌میلیونی مردم را گرامی بدارند و اجازه ندهند دشمن این جشن بزرگ را خراب کند.

رهبر انقلاب اسلامی در عین حال هشدار داد اگر کسانی بخواهند راه دیگری بروند آنوقت من خواهم آمد و با مردم صریح تر صحبت خواهم کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه مباحث مربوط به انتخابات به مواضع مقامات برخی کشورهای اروپایی و آمریکا اشاره کردند و افزودند: قبل از شروع انتخابات، جهت گیری رسانه‌های غربی و دولتمردان آنها تلاش برای ایجاد تردید در انتخابات و زمینه سازی بمنظور حضور کمرنگ مردم بود اما حضور عظیم ۴۰‌میلیونی مردم در انتخابات، رسانه‌ها و مقامات غربی را شوکه کرد و به آنها فهماند که سرفصل جدیدی در مسائل مربوط به جمهوری اسلامی ایران بوجود آمده است که چاره‌ای جز پذیرش آن ندارند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی اعتراض‌ها و مسائل پیش آمده بعد از انتخابات افزودند: در چنین شرایطی برخی مقامات غربی فرصت را مغتنم شمردند تا موج سواری کنند و لحن آنها نیز تغییر کرد و بتدریج نقاب‌ها کنار رفت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: از اوایل هفته تعدادی از سران دولتها و وزیران خارجه غربی موضع گیری کردند و دشمنی خود را با نظام اسلامی نشان دادند که از همه خبیث تر دولت انگلیس بود.

ایشان با اشاره به نقل قولی از برخی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ما منتظر چنین روزهایی بودیم که مردم به خیابانها بریزند افزودند: این سخنان در حالی بیان می‌شود که از آن طرف نامه می‌نویسند و ابراز علاقه برای روابط و اظهار احترام به جمهوری اسلامی می‌کنند، کدام را باید باور کرد؟ رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: همزمان در داخل کشور هم، عوامل این عناصر خارجی بکار افتادند و خط تخریب - آتش سوزی - غارت اموال عمومی و مردم - و سلب امنیت مردم شروع شد که البته این تخریبها ارتباطی به مردم و حامیان نامزدها ندارد بلکه مربوط به بدخواهان ملت ایران و مزدوران و دست‌نشاندگان سرویس‌های جاسوسی غرب و رژیم صهیونیستی است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: این وضعیت دشمنان را به طمع انداخت و تصور کردند که در ایران هم می‌توانند همچون برخی کشورهای کوچک با چند ده‌میلیون دلارِ یک سرمایه دار صهیونیست، انقلاب مخملی کنند اما مشکل اصلی این دشمنان نادان این است که هنوز هم ملت ایران را نشناخته‌اند.

ایشان خاطرنشان کردند: آنچه در این میان از همه زشت‌تر بود دلسوزی مقامات آمریکایی برای حقوق بشر و ادعای سخت گیری بر مردم ایران بود اما کسانی که در افغانستان و عراق آن جنایات را به وجود آورده‌اند و از رژیم ظالم صهیونیستی حمایت مادی و سیاسی می‌کنند، چگونه دم از حقوق انسان می‌زنند؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری اقدام دولت دموکرات کلینتون در قتل عام بیش از هشتاد نفر از وابستگان فرقه داودیان افزودند: شما که بیش از هشتاد زن، مرد و کودک را زنده زنده در آتش سوزاندید، اصولا حقوق بشر را می‌فهمید؟

ایشان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار حقوق انسان و دفاع از مظلومان است و نیازی به نصیحت غربی‌ها ندارد، خاطرنشان کردند: مسوولان و سیاستمداران اروپایی و آمریکایی قدری شرم و حیا کنند و از این کارها دست بردارند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایان خطبه دوم نماز جمعه خطاب به حضرت ولیعصر (عج) فرمودند: ‌ای سید و مولای ما، ما آنچه را لازم بود انجام دادیم و آنچه را باید گفت، گفتیم و خواهیم گفت. ما جان ناقابل و اندک آبروی خود را در کف دست گرفته‌ایم و آن را در راه انقلاب و اسلام فدا خواهیم کرد، ما این راه را با قدرت ادامه خواهیم داد و شما که صاحب حقیقی این انقلاب و کشور هستید برای ما دعا کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خطبه اول نماز، با اشاره به نقش یاد خدا و ایمان الهی در سکینه و آرامش روحی مومنان تاکید کردند: در مقابل حوادث گوناگون که دل‌ها را به تشویش و اضطراب می‌اندازد باید به یاد و ذکر خدا پناه برد و به وعده‌های پروردگار اعتماد کرد که در این صورت، خداوند کریم آرامش روحی را بر مومنان نازل می‌کند و این سکینه و طمأنینه موجب محکم کردن دل‌ها و استواری گام‌ها خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حوادث گوناگونی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده است خاطرنشان کردند: هر یک از این حوادث و طوفانها می‌توانست یک ملت و نظام را از جا بکند اما این کشتی استوار که متکی به ایمان و اراده استوار مردم مومن است، در این طوفانها اندک اضطرابی پیدا نکرد که این مساله نشان دهنده رحمت و تفضلات الهی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای غرور و غفلت از یاد خدا را موجب پایان یافتن رحمت الهی دانستند و افزودند: باید مراقب بود تا هیجانات سیاسی و بگوومگوهایی که در یک کشور آزاد، طبیعی است، ما را از یاد خدا و هدف اصلی منحرف نکند. رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری ایمان و معنویت جوانان عزیز، به همه مردم به ویژه جوانان بهره‌گیری کامل از فرصت‌های معنوی را توصیه کردند و افزودند: ایام ماه رجب نزدیک است و باید دعاهای این ماه را که دریایی از معرفت است، غنیمت شمرد.